tiistai 1. joulukuuta 2009

22.11.2009 tokoa Heurekalla ja Kivikossa


Aamulla pilkahti aurinko, joten viestittelin Pialle, että kiinnostaako nyt kuvata, samalla voisi vähän treenatakkin. No kävihän se, joten huomasin koko päivän melkein kuluvan tottistelemalla.


Aamulenkin yhteydessä hieman läheisellä asfalttikentällä jotain pientä jokaisen kanssa. Seuraamista, liikkeestä istumista ja kaukokäskyjä niin, että jätän koiran nurmelle aivan asfaltin rajaan ja sitten kasvattelin vähän matkaa.


Lenkiltä lähes suoraan Heurekalle ja alkuun koirat saivat kirmata vapaana Pian kuvatessa niitä.


Kuvia............





 


Sen jälkeen sitten hommiin. Koiristani aloitin Rommilla.



  • Seuraaminen / patukka olkapäällä, täyteläpyskä / alkuun vähän nihkeää, mutta vähitellen hieman innostui, kun alkoi tajuamaan jujun, että siellä on sisällä namia / kontakti putoilee yhä ajoittain ja varsinkin liikkeelle lähdössä





 




  • Ruutu / muutaman kerran jouduin viemään oikeaan paikkaan (oli siis ruudussa, mutta ei siellä oikeassa kohdassa) / viimeisellä aivan nappiin ja maahan hyvin / tosi hieno







  • Istuminen (otinko ?) / olisi muistikuva, että otin ja meni ihan ok, vauhti voisi olla parempi, mutta istui





  • Tunnari / ekalla menin hidastamaan vauhtia ja muistuttamaan nenän aavaamisesta, mutta päädyttiin, että se saattaa tällähetkellä ennemminkin aiheuttaa sitä, että kapuloille tullessa nappaa ekaksi yhden ja sitten vasta ottaa oikean eli uusintayritys kisamaisesti, jolloin saatiin mallisuoritus





  • Luoksetulo / ennakoi jo pelkkää seisomista tosi voimakkaasti / paljon läpijuoksua ja yksi seisominen sitten, joka onnistui jo paremmin






 


Seuraavaksi sitten Inka



  • Seuraaminen / ihan lyhyt pätkä






  • Luoksetulo VOI / eka pysähdys vähän löysä, eikä kauheasti siitä kyllä mielestäni parantunutkaan





  • Ruutu / olipa alkuun vääntämistä, meni ihan mihin sattui, vaikka näki ensimmäisen pallon viennin / sitten kun sain sen ruutuun niin kyllähän se pysähtyy käskystä hyvin ja palkka tulee apuohjaajalta



Viimeisenä minun koirista Pablo ukkeli



  • Luoksetulo VOI / erinomainen






  • Ruutu / alkaa paranee / mutta hieman säätöä, kuten kuvasta näkyy niin hieman tuossa ajautui yli ruudun


 




Seuraamista / ruudun ohella




 


 


 


*********


Heurekalta sitten kiireellä Kivikkoon HPH:n koulutuksiin ottamaan paikallaolotreeniä. Otin Inkan kentälle välittömästi ja vähän se alkuun oli taas varuillaan muiden koirien ja ihmisten kanssa tai ehkä varuillaan on väärä sana. Vähitellen se alkoi palautua ja rentoutua. Kouluttajana meillä tänään 4:llä koirakolla Pirjo Ojala-Laine.


Muodostimme neliön, jossa jokaisessa kulmassa koira, siitä sitten seuraamista ja harjoittelimme kulmia. Sen jälkeen otimme jokainen vuorollaan käännöstä vasemmalle kouluttajan ympärillä. Pirjo antoi mulle sellaisen vinkin, että Inka on muuten hyvällä paikalla, mutta "HYVÄ" kehun saadessaan ampaisee eteenpäin, ihan hyvä huomio, täytynee katsoa treeneissä millä painotuksella sen tekee ja auttaako maltillisempi kehu.


Seuraamisen jälkeen laitettiin kaikki koirat samaan riviin ja ohjaajat menivät noin 5 - 10 metrin päähän koiristaan (tai jäivät viereen, koiran tasosta riippuen). Itse jätin Inkan, mutta olin kasvot koiraa kohden, koska halusin samalla nähdä myös muut koirat. Koiria noin 12 - 15 kappaletta. Kouluttajista yksi kulki koirien takana ja käski sieltä kutsua, joka toisen koiran luokse eli koiran täytyy kuunnella oman ohjaajan käskyä, ei saa lähteä toisten kutsusta. No minä jätin Inkan "PAIKKA" käskyllä, joka meillä tarkoittaa, että sieltä ei lähdetä ikinä. Joten häkellyin niin kun tajusin, että se pitää kutsua ja helkkari sentään mä kutsuin, mutta onneksi Inka ei tullut. ONNEKSI Pirjo silloin tajusi ongelmani (siis ittehän mun olisi heti pitänyt olla kutsumatta, tollo) ja sanoi, että "käy jättämässä se niin, että sillä on lupa tulla". Tein niin ja silloin lähti ihan näppärästi.


Seuraavaksi sitten koirat laitettiin kahteen riviin ja kouluttajat vieritteli tennispalloa koirien ohi, jalkoihin ja koirien taakse. Hyvin se Inka pysyi, vaikka pää kyllä kääntyili kovasti pallon pompahdellessa ja vieriessä jaloissa. Sen jälkeen taas yhteisriviin ja kouluttaja yritti saada vapautettua koiran menemällä koiran viereen ja sanomalla sille "vapaa", "saa mennä" ja niin edelleen. Inka pysyi tiukkaan maassa, mutta juuri kun kouluttaja luovutti ja sanoi jotain ihan merkityksetöntä niin Inka nousi, käskin takas alas ja sen jälkeen kouluttaja kiersi Inkan niin, että meni aivan sen etutassujen päältä, ei noussut enää.


Loppuun vielä koirakujan lävitse luoksetulo. Inka jäi hyvin ja hiljaa odottamaan maahan ja luoksetulo oli ripeä, mutta suoraan sivulle, vaikka patukka oli mun leuan takana. Pirjo totesikin, että oletko harjoitellut suoraan sivulle (vielä kaiken lisäksi juuri ennen Kivikkoon tuloa, jep jep !)


Kerrankin oli kuitenkin erittäin hyvä mieli koulutuksessa käynnistä. Koulutus kesti peräti 1 h 15 minuuttia, mutta tälläkertaa olin juuri hakemassa häiriötä, kestävyyttä ja rauhoittumista, joten ainoastaan tuon seuraamisen olisin kyllä voinut jättää väliin. Jos koulutus olisi ollut jotain muuta niin meille tuo olisi aivan liian pitkä pätkä treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti