tiistai 29. joulukuuta 2009

26.12.2009 treenit Hakkilassa


Nyt on sitten pidetty kunnolla taukoa treenaamisesta. Muistaakseni vain kerran otin läheisellä kentällä hieman seuraamista Inkan ja Rommin kanssa, mutta siinä kaikki.


Pablo on yhä isällä hoidossa Inkan juoksun takia, mutta palaa varmaan ennen Uutta Vuotta kotiin hoidosta. Inkan juoksu alkaa olla vähitellen loppumassa ja päästään varmaan viikon kuluttua jo agilityynkin.


Tapaninpäivänä aamulla kuitenkin suuntasimme lumimyrskyssä Rommin kanssa Hakkilaan hallille treenaamaan tokoa. Aloitimme ihan ensimmäiseksi paikallaolon, johon osallistui neljä koiraa.


Rommin treenit:



  • Paikallaolo / piilo pressun takana kentän puolessa välissä / Rommi staffi uroksen ja bordercollie nartun välissä



    Hieman hermostutti tuo staffi uros, koska viimeksi kun se oli paikalla niin se lähti haistelemaan viereistä narttua, joten tuntui vähän ikävältä kun jouduin varmistelemaan sen pysymistä kysymällä, että pysyykö se varmasti ja ehdotin, jos oltaisiin laitettu narttu väliin (en vaan silloin muistanut, että ehdottamani narttu oli juuri viimeksi se koira, jota meni haistelemaan, joten ei ihme, ettei omistaja innostunut ajatuksesta). En vain halua vierasta koiraa paikallaolon aikana koirani, varsinkaan Rommin iholle oli se sitten miten kiltti tahansa / Musta vaan on ikävä olla tälläinen pahanilman lintu, mutta kun en voi ottaa riskiä, en sitten yhtään ja kuten arvasin niin se staffihan lähti, onneksi tälläkertaa kuitenkin omistajaa kohden, huoh !

  •  Alkuun leikkiä lammasrätillä ja siihen muutaman askeleen seuraamista / edistää rutkasti

  • Ruutu (25 askelta) /  1) kävin näyttämässä ruudun ja jäin lähetyssuoran keskivaiheelle lähettämään Rommin ruutuun ja pysäytyin seisomaan ja menin palkkaamaan ruutuun 2) En käynyt näyttämässä ruutua vaan lähetin suoraan 25 metristä, kunhan ensin sanoin virityssanan "ruututemppu" / hyvin meni ruutuun ja pysäytin ennenkuin ehti oikeaan paikkaan (pysäytys onnistui keskelle ruutuun), juoksin palkkaamaan ruutu

     

  • Seuraaminen / sivuaskeleet, namiavustuksella alkuun ja sen jälkeen hieman hihnalla avustaen ilman namia (narukaulain collieleiriltä)

  • Seuraaminen kahdeksikkoa matalien törppöjä pujotellen / törpöt häiritsi Rommia, kontakti katoaa / hitaalla lähdöllä pitää kontaktin

  • Liikkeestä istuminen x 3 / seuraa käskyllä liikkeelle virityksen jälkeen ja naksulla vahvistus (itse) / oikein hyvä

  • Metallikapulan nostoa x 2

  • Metallinouto x 1, hyvä vauhti kumpaankin suuntaan

  • Kaukokäskyt / voi voi, nousee istumisessa seisomaan ja maahanmeno on mielenkiintoinen / kun on lauta edessä niin Rommi ei tosiaan ylitä sitä, mutta maahanmenossa laittaa polvet itsensä alla, kääk rääk

  • Tunnari / erinomainen, hieman kyllä mennessä kolautti tassulla oikeaa kapulaa, mutta haistoi sen oikean lähes heti ja toi sen iloisesti / täytynee kuitenkin hioa sisällä tuota kapulan pitoa, tahtoo olla hieman liian innoissaan, ei nyt ihan pure, mutta läheltä pitää, ettei tule jälkiä            



    Tunnarin aikana tunsin taas itseni vähän tiukkapipoksi kun en antanut lupaa staffille suorittaa meidän sivutse luoksetuloa samaan aikaan, mutta mitäs meni kysymään, että sopiiko Rommille. Tunnari on kuitenkin niin herkkä, että enpä halua tässä vaiheessa ottaa sitä riskiä, että Rommi syöksyy tunnareille ja Staffi syöksyy ohjaajansa perään samanaikaisesti, siinä saattaisi keskittyminen olla Rommilla vähän koitoksella ja herkkä liike aika 100 % varmuudella epäonnistuisi, toivottavasti Ina ymmärsi, eikä ottanut nokkiinsa, onneksi siis minun kannalta, että kysyi  !!!!!!!!!!!!


Kotiin tuomisiksi sain Marialta sen Ikean jakkaran ja nyt ruvetaan sitten treenaa koirien takapäätä , kunhan saan ne ensin nostamaan etutassunsa jakkaralle, jep jep !!!!!!!!!!


Iltapäivällä käytiinkin Riston kanssa Isän ja Ellen järjestämillä Tapaninpäiväkahvituksilla Ellen luonna Kurkimäessä, jonne sitten tulivat myös sisareni ja veljeni sekä heidän lapsensa lapsenlapsineen/maha-asukkineen. Yllätyksekseni myös meidän pikku Pablo herrakin löytyi kemuista , iloinen pikku Pablis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti