maanantai 14. joulukuuta 2009

03.12.2009 eläinlääkärissä


Käytiin keskellä työpäivää Mevetissä eläinlääkärissä näyttämässä Inkan tassunpohjia eläinlääkärille, joka on erikoistunut iho-sairauksiin ja selvisihän sieltä sitten syy oireisiin eli tassuista löytyi hiivaa. No loppukesästä syötiin antibioottikuuri ja nämä kosteat kelit eivät varmaankaan ole auttaneet asiaa. Lisäksi edellisen kuukausi sitten eläinlääkärissä käynnin tuloksena saatu geeli ei ollut oikea lääkitys ja täytyy vaan onneksemme todeta, että en aloittanut sitä varalle määrättyä antibiootikuuria.


Nyt sitten hoidetaan tassut ensin kuntoon ja sen jälkeen aletaan eliminointidietti, jotta saadaan selville aiheuttaako jokin ruoka-aine hiivan liikakasvua. No toisaalta voipi olla, että mitään ei selviä. Otatin samalla allergiatestit varastopunkeista ja siitepölyistä, tuleepahan nekin hoidettua nyt ja niiden perusteella kuulemma voidaan myös suunnitella sopivaa ruokavaliota.


Tosiaan voi olla, että Inkalla ei ole mitään ruoka-aine allergiaa, mutta aloitan kananmunalla ja kalalla. Niitä on kaikissa niissä kuivamuonissa, joiden aikana etutassun pohjassa on ongelmia ollut ja ruoka, jonka aikana ei ollut mitään ongelmia ei sisällä näitä aineita. No toki eroavaisuuksia on paljon muutakin, mutta tässä on jotain mistä aloittaa. Ostin myös pullon Nutrolinia, lisään Inkan ruokaan sitä kuurin muodossa nyt ja hiukan myös Rommille, koska sen turkki tuntuu vähän huonolta tällähetkellä.


Hoitona Inkalla on nyt jalkojen pesu kaksi kertaa viikossa shampoolla (siis eläinlääkärin määräämällä) ja suihketta, joka auttaa kutinaan. Nyt sitten vaahdotetaan suupieliä, peppua ja tassuja sekä istutaan koiran kera siis suihkuhuoneessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti