perjantai 28. elokuuta 2009

23.08.2009 tokokoe ja jälkeä


Inkalla tokokoe Nurmijärvellä ja myös Rommi mukana. Olin päättänyt, että jos koe menee hyvin niin menen käymään samalla Rajamäellä jäljestämässä Rommin kanssa.


Inkan koe sujui onneksi ihan hyvin, joten jäljelle päästiin. Ihan täysin ongelmaton kisa ei ollut, koska kesken meidän liikkeestä maahanmenon tuli voimakas pamaus, aivan kuin ampuminen.


Tokokoe AVO 23.08.2009 Nurmijärvi (Rajamäki) / Tuomari: Harri Laisi



1) Paikalla makaaminen 10



2) Seuraaminen taluttimetta 9



Seuraaminen oli parempaa kuin viimeksi ja lähti hyvin liikkeelle. Vieläkin kuitenkin saisi olla tiiviimpi omasta mielestäni.



3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9



Nousi vasta toisella käskyllä ylös. Juuri kun palasin koiran luokse, kuului kova pamaus, aivan kuin olisi ammuttu ja näin jäi sitten ensimmäinen istu käsky suorittamatta.



4) Luoksetulo 8,5



Itse luoksetulo, pysähdys ja sivulletulo erinomaisia, mutta Inka rapsutti itseään kun käännyin kohti Inkaa, mutta hyvin ryhdistäytyi, kun liikkeenohjaaja sanoi "käsky". Epäilen olleen jonkinasteista sijaistoimintaa.



5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 10



Tästä ei mitään moitittavaa, lähti hyvin liikkeelle ja itse seisominen oli varma.



6) Noutaminen 10



Kokonaisuudessaan erittäin mallikelpoinen suoritus. Ei ääntelyä ja rauhallisesti pysyi, nopea ja varma nouto sekä suora siisti luovutus ja hyvä sivulletulo.



7) Kauko-ohjaus 8



Muuten hyvä suoritus, mutta ennakoi ensimmäisen noston eli nousi lähes jo silloin kun käännyin koiraa kohden, muuten ihan hyvä suoritus.



8) Estehyppy 9,5



Täysin tyytyväinen hyppyyn, joten en osaa sanoa mistä lähti tuo puolikas piste.



9) Kokonaisvaikutus 10



Tulos: 1 palkinto, 184,5 pistettä, kp, TK2:n ja sijoitus 2/7



Yhteenveto kisasta:

Mitäpä tuohon sanoisi ;-), paineet olivat kovat kisaan, mutta ihan hyvältä tuntui (no ainakin siihen pamaukseen asti), mutta hyvin pysyi itsellä hermot kurissa ja koirakin pysyi toimintakykyisenä, joten en voi sanoa muuta kuin, että olen tyytyväinen. Pääsemme nyt lepäämään ja monipuolistamaan treenejä sekä keskittymään välillä johonkin muuhun.



Lisäksi päivän vielä kruunasi Rommin onnistuneet janatreenit Rajamäellä, neljä janaa ja jätkä oli into piukeena. Kaikki oikeaan suuntaan ja hyvällä vauhdilla, joten täytyy sanoa, että pitkästä aikaa tuntui taas niin hyvältä, että kisaaminen jäljelläkin alkaa olla mahdollinen, jos nyt ei vielä syksyllä niin mahdollisesti ensivuonna.



  • 1. jana / jälki  vasemmalle noin 15 - 20 metrissä / jälki noin 70 asekelta, päättyy keppiin / aivan jäljen lopussa mennyt ulkoilija (sienestäjä) / sienestäjän jälkien kohdalla otti siis harhajäljen ja sen kanssa vähän aikaa painittiin, itse jana ok

  • 2. jana / jälki vasemmalle noin 15 - 20 metrissä / jälki aikalailla saman mittuinen ja päättyi keppiin

  • 3. jana / jälki vasemmalle noin 20 - 25 metriä / jälki taas saman mittainen

  • 4. jana / jälki taas vasemmalle 10 - 15 metristä / lyhyen matkan päässä Frolicia ja sen jälkeen metsästä otettu keppi (kädessä vain muutaman minuutin) / merkkasi kepin, mutta ei tuonut kuin vasta kehoituksesta


Ennen jäljelle menoa kävin Kristalla kylässä Rajamäellä (olimme samassa kisassa) katsomassa Tuuli pentua. Mukavan oloinen nasikka, joka on Kristan oman lyhytkarvaisen collie nartun Sissin tämän keväisestä pentueesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti