keskiviikko 12. elokuuta 2009

11.08.2009 tottista Viilarissa ja tokokisa Riihimäellä


Aamulenkin jälkeen ajoin Inkan kanssa Viilariin. Rommi ja Pablo jäi kotiin tarkoituksella. Rommi lepäämään ja Pablo ei halunut lähteä Huuto !


Alkuun otin kuvitteellisen ilmoittautumisen ja sen jälkeen seuraamista. Tälläkertaa kuitenkin pidin huolen, että Inka tiesi palkan olevan patukka, jotta vire hieman nousisi.


Palkkasin alkuun ihan heti sivulta ja sitten muutamasta askeleesta. Paljon rytmin vaihdoksia ja käännöksiä. Monesti myös aloitin seuraamisen käännähtämällä paikallaan vasemmalle.


Sen jälkeen otin istumista, muutaman kerran ihan paikallaan pyörimällä ja heittämällä palkan taakse. Seuraavaksi sitten niin, että pyörähdin liikkeellelähdössä ja samalla piilotin palkan liivin takataskuun oikealle ja sen jälkeen "mennään" käskyllä suoraan ja käsky istu sekä astun muutaman askeleen eteenpäin ja kiepsahdan heittämällä oikealla kädellä pallon Inkan taakse.


Seuraavaksi sitten liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloa. Ekalla kerralla myös kiepsahdus maahanmenon jälkeen noin viiden metrin päässä koirasta ja pallonheitto koiran jalkojen väliin. Seuraavaksi koko liike ja luoksetulo niin, että narupallo leuan alla, pieni haara-asento ja kädet hieman kropan edessä ja kutsu eteen. Istumiseen pieni suullinen apu !


Viimeiseksi seisominen, josta välittömästi pallon heitto taaksepäin !


Lopuksi vielä paikallaoloa niin, että olin hetken selkä koiraan päin. Saimme myös lähelle häiriötä kun nainen käveli spanielin kanssa viereisellä tiellä (Inkan paikallaolo ihan tien vieressä). Sen jälkeen kävin palkkaamassa ja hetkeksi palasin takaisin 30 askeleen pähän ja hetken kuluttua suoritin sitten koko BH-kaavion ilman koiraa, käyden kuitenkin välillä palkkaamassa Inkaa paikallaolosta.


Lopuksi sitten paluu kentän laidalle seurauttaen Inkaa vauhdin muutoksilla S-mutkia sekä saalispalloleikki !


***********


Illemmalla olikin vuorostaan ajomatka Riihimäelle kisaamaan avoimessa luokassa Rommin kanssa. Inka lähti tutustumaan paikkaan samalla ja harjoittelemaan yleisesti kisapaikalla oloa.


Matkalla meinasin Riihimäellä melkein ajaa ojaan kun jalkakäytävällä ulkoili neljä pitkäkarvaista collieta naisen kanssa. Sen verran innoissani taisin niitä kaula pitkällä tuijotella. Sitä ennen olin jo ajanut risteyksestä harhaan, kun tienjärjestelyä oli muutettu viimevuodesta ja karttakin oli kotona tietokoneella, kun kotona oleva kirjoitin ei toimi.


Lopulta ajettuani aikalailla harhaan, pysätyin auton nähdessäni vanhemman naisen tienposkessa suojatien lähellä. No joo eihän siihen autoa olisi saanut pysäyttää, mutta hätä ei lue lakia. Hänkään ei täysin osanut minua opastaa, kun ei muistanut tietä, eikä tienyt missä kennelmaja sijaitsee. Onneksi kuitenkin hänen ohjeillaan osasin sitten oikeaan suuntaan ja pääsin ihan ajoissa perille. Seuraavaksi kauhistuin sitten kisanumeroani, joka oli 13:sta, luku, jota ihan oikeasti kammoksun. En yleisesti ole kovinkaan taikauskoinen, mutta tämän numeron suhteen kylläkin !


Mietin, että tämä tästä vielä puuttui, ensin seikkailen ties missä ja nyt sitten tällä ihan turhaan rinnuksilla epäonnenlukuni. Toki uskoin Rommin suorittavan liikkeet, ei siinä mitään, mutta kauhulla odotin paikallaoloa ja pelkäsin, jonkun tulevan siellä Rommin kimppuun Nolostunut !


No paikallaolon jälkeen, en sitten enää numeroa muistanutkaan. Paikallaolon aikana piilossa ollessamme kylläkin sydämmentykytystä aiheutti Inkan korvaa vihlovat varoitushaukut, jonkun tuodessa koiransa liian lähelle meidän kevythäkkejä. Lisäksi Rommin vierestä heti paikallaolon alussa lähti meidän kanssa piiloon mukaan toinen koira ja aivan välittömästi toinen vieruskaveri oli noussut istumaan. Onneksi kuitenkaan Inkan varoituskiljunta ei heihin vaikuttanut, koska Inka huusi vasta hetki sen jälkeen kun me olimme piilossa.


No tästä päästäänkin sitten tuloksiin:


Tokokoe AVO 11.08.2009 Riihimäki / Tuomari: Ossi Harjula

1) Paikalla makaaminen 10

Ei pyrkimystä haukkua ollenkaan, joten oikea mielentila on sitten löytynyt paikallaoloon, erinomainen asia. Hyvin ensimmäisestä käskystä maahan. Rommin vasemmalla puolella ollut Airis lähti välittömästi ohjaajan mukaan, joten saimme sen sitten seuraksi piiloon ja toiselta puolelta borderterrieri oli noussut välittömästi ylös istumaan. Hieman sydämmentykytystä minulle aiheutti Inkan varoitushaukku kesken paikallaolon, kun joku vei koiransa liian lähelle kevythäkkejä, joten näköjään rouva vartio niitä oikein urakalla. Siirsinkin Inkan autoon ennenkuin alkoi yksilösuoritukset, mutta kyllä se sitäkin tuntui vartioivan ihan urakalla, ihan uusi juttu !

2) Seuraaminen taluttimetta 8

Tuomarin sanoin, ajoittain ihan hyvä kontakti, mutta väljyyttä käännöksissä. Seurasi kuitenkin reippaasti ja tosiaan välillä jopa pätkiä hyvällä kontaktilla, mutta sitten taas väliin mahtui kontaktittomia pätkiä. Istumiset kuitenkin tälläkertaa tuli suoritettua.

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Tuomari ei kommentoinut pistemenetystä, joten en tiedä mistä se johtui. Epäilen kuitenkin perusasentoon nousemista, koska hypähti vähän vinoon.

4) Luoksetulo 8,5

Tuomarin kommentti: olisi saanut pysähtyä nopeammin. / Omasta mielestäni pysähdys ei nyt niin hidas ollut, mutta vauhtia olisi saanut olla enemmän, vaikka laukkaahan tuo tuli. Myös käsimerkin olisin voinut antaa mielestäni hieman myöhemmin ja vähän terävämmin. Ei kuitenkaan ennakoinnut vaan vauhti oli tasainen ennen ja jälkeen pysäytyksen.

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5

Tuomari ei kommentoinut pistemenetystä, joten en tiedä mistä se johtui. Sivulle mielestäni istui ihan hyvin ja taakse mennessä ei mitään ongelmia, joten varmaan jotain siinä itse pysähtymisessä.

6) Noutaminen 9

No nyt ei kämmännyt noutoa, pistemenetys siitä, että olisi voinut palauttaa samaa vauhtia kuin mitä nouti. Itse olisin vielä toivonut tiiviimpää luovutusta, mutta varmaan tokoon ihan kelvollinen.

7) Kauko-ohjaus 10

Kauko-ohjaukseen olen täysin tyytyväinen, vaikka väittäisin sen olleen vieläkin parempi edellisessä kisassa. No vaihdot varmoja ja siistejä.

8) Estehyppy 9

Pistemenetys tuli siitä, että istui vähän liian hitaasti hypyn takana.

9) Kokonaisvaikutus 9



Tulos: 1 palkinto, 183,5 pistettä + KP ja TK2 sekä sijoitus 1/9


Kisan jälkeen Rommi sai herkkuaterian ja pääsi pelaamaan hieman jalkapalloa. Myöskin juuri ennen palkintojenjakoa otin sillä hieman seuraamista niin, että nami oli nyrkissä housunsauman kohdalla ja kylläpä se seurasi upeasti. Poistin myös namin ja seuraaminen oli vieläkin loistavaa. Tuon kun saisi nyt siirrettyä kisasuoritukseen ja samoin tietysti pystyisin sitä ennen suoritusta hetsaamaan/nostamaan virettä, koska nyt käytännössä menen kehään täysin vireettömän koiran kanssa, jotta saan pidettyä Rommin hiljaisena. Nyt kuitenkin alkaa näyttää siltä, että olemme saaneet oikeanlaista mielialaa aikaiseksi, joten jospa kisaharkoissa voisi kokeilla jotain millä sen virettä voisi hieman nostaa ja tuoda lisää iloa suoritukseen, vaikka kyllä se oikein kivasti nytkin teki.


Omasta mielestäni kuitenkin siinä ensimmäisessä kisassa se oli iloisin ja pidin suorittamisesta eniten. Hyvin varmasti se kuitenkin teki ja olen tyytyväinen, että lähdin vielä näihin kateen kisaan. Varsinkin kun pelattiin pikkuisen jalkapalloa kehän jälkeen, sitä iloa oli kiva katsoa !


Inkan kanssa otin myös lyhyen seuraamisen (patukka) kaukana kehästä, nurmialueella. Hyvää seuraamista se esittikin, mutta en pysytynyt pahemmin leikkimään, kun rouva metelöi niin kovaa, joten päätin sitten treenin olevan todella lyhyt, ehkä ihan hyvä näin !


Palkinnoksi Rommi sai luita ja muita vastaavia herkkuja, jotka kotona kelpasivatkin todella hyvin. Rommi sai myös kaulaan kultaisen mitalin ja hienon pokaalin kaiverruksella, aivan mahtava muisto kisasta. Lisäksi upean punaisen ruusukkeen ja mustapunaisen toko ruusukkeen sekä tietysti sen hopeisen mitalin kennelliitolta. Täytyy yrittää ottaa niistä kuva kunhan tässä keriää, illalla oli niin pimeää, joten jää toiseen päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti