tiistai 18. elokuuta 2009

17.08.2009 kisaharkka Järvenpäässä


Töiden jälkeen koko koiraporukka autoon ja kohti Järvenpäätä kisaharkkaan. Olin aivan liian aikaisin perillä, koska nyt ei ollut normaaliin tapaan ruuhkaa pahemmin ja matka taittui nopeammin.


Odotellessa käytin koirat pissalla ja sen jälkeen katsoin hetken alo/avo koirien harjoitusta. Otin sitten myös Rommin palloilemaan kehän laidalle ja hakemaan sopivaa mielentilaa paikallaoloon. No aloitimme kuitenkin yksilöliikkeillä, joten koira takaisin autoon.


Omaa vuoroamme odotellessa jätin Rommin vähän kauemmaksi makaamaan ja vasta kehään mennessä otin sen mukaan. Käytin omaa 650 gr korkealaippaista Gappayn kapulaa ja keskikokoista metallikapulaa. Myöskin käytin omia tunnarikapuloita !


Liikkeenohjaajana meillä toimi Pekka Korri ja tuomarina Virve Sormunen. Palkkasin jokaisen liikkeen jälkeen !!!!!!!!!!!!


Rommin kisaharjoitus:



  • hyppynouto / yritin heittää mahdollisimman lyhyen heiton / luovutus oli turhan kaukaa


Virven kommentti:
Rommilla on hyvä ilmava hyppy, mutta jotenkin suorituksesta puuttui vauhti, jos vertasi sen muuten kokonaisuudessaan tekemään suorittamiseen ja vauhtiin. Suositteli, että teen sille mahdollisemman lyhyet heitot ja minimoin sen arvosteltavan osuuden, koska sen hyppy on niin hyvä. Voin heittää melkein esteen taakse.


Rommin luovutus oli tosiaan vähän kaukana ja sivulletulo hidas, aivankuin olisi pyrkinyt menemään kuono lähempänä maata (vähän kun meinaisi haistelee). Metellinoudon sivulletulo oli kuulemma taas ollut todella hyvä, joten ei tee aina hitaasti, kuten minä oletin.



  • Tunnari  (ruoho aika pitkää) / rauhallisena sivulla, lähti ekalla / laukkasi reippaasti kapuloille, ensin hieman tarkisti paria kapulaa ja etsi sitten muualtakin (ihan vierestä) ja sitten otti oman ja palautti laukalla, luovutus ihan kohtuullisen hyvä ja sivulle ihan hyvin


Virven kommentti:
Vauhti hyvä kumpaankin suuntaan ja tietää kuitenkin mitä on tekemässä eli on oivaltanut homman. Hieman vielä epävarmuutta kapuloilla, koska nyt olisi riippunut aivan tuomarista mitä olisimme pisteiksi saaneet eli tulkitseeko tuomari tuon haisteluksi vai koskemiseksi (siinä ja siinä, ettei maistanut) !


Virve kehoitti, että en pitäisi kapuloita kovin steriileinä, koska liikkeenohjaaja saattaa ennenkehää aamulla syödä makkaravoileivän tai jotain vastaavaa. Itse opettanut koiran tunnistamaan sen oman tuoreimman hajunsa. Ihan niin pitkälle en kuitenkaan taida mennä.



  • Luoksetulo / annoin kaksoiskäskyt pysähdyksiin ja palkkasin maahanmenosta ja vapautin luokse


Virven kommentti:
Tämä oli erinomainen harjoitus. Rommi pysyi hyvin maassa odottamassa lähtökäskyä. Seisomaan pysähdykseen on annettava käsky aikaisemmin, koska Rommi tulee niin kovaa ja isolle koiralle tuo merkki tulee hyvin nopeasti vastaan.


Kaksi ensimmäistä merkkiä oli korkeita oransseja ja kaksi muuta sitten sellaisia matalia sinisiä.



  • Metallinouto / odotti hyvin, laukkasi kapulalle, otti ihan iloisesti metallin, mutta palautti ravilla / mielestäni väisti Pekkaa ja teki sellaisen vähän loivan kaarroksen ja sen vuoksi tuli vinoon palauttamaan / sivulle hyvin


Virven kommentti:
Seuraavalla kerralla laitetaan sitten Pekka lähemmäksi, koska tuomari voi seisoa hyvinkin lähellä joskus. Hän ei huomannut sitä, että olisi väistänyt, mutta itse olin sitä mieltä, koska vilkaisi mielestäni Pekkaa tuodessa ja kaarsi jännästi. Sivulletulo oli kuulemma nopea.


Tuohon ravaamiseen voisin kokeilla sellaista, että pelkästään käännyn tai käännyn ja menen kyykkyyn.



  • Näyttöruutu käskytettynä / loppuun tein ruudun ihan vaan päättääkseni harjoituksen iloisena eli kävin ruudussa näyttämässä takarajaa ja hillitysti sanoin "ruutu" ja kun tulin Rommin sivulle, sanoin "ruututemppu" ja heti perään "valmis" ja lähetin. Meni laukalla suoraan ruutuun ja sanoin sille "seiso" ja kävin palkkaamassa ruudussa (matka vain puolet kisaruudusta) !


Tosiaan viimeistä kisaruutua ei sen kummemmin arvosteltu. Tein vaan sen vuoksi, että näin kuinka se kehässä tekee näyttöruudun, kun teen sen hillitysti, ilman suurta hihkumista !


*****


Otimme myös sitten paikallaolot evl:n tyyliin, ensin istumisen 2 min ja sitten maassaolon 4 min. Ensimmäistä kertaa kehään mentiin sitten ilman remmiä, toki tälläkertaa käytin namia apuna niin, että käsi oli nyrkissä reiden kohdalla suorana ja Rommi kontaktissa. Vähän tuo pallien tarkistus vapaana tulee varmaan tuottamaan vaikeauksia, tulee niin yllätten, joku siihen peräpäähän roikkumaan.


Istumisen ajaksi en mennyt piiloon, vaan jäin noin alokasluokan paikallaolon mukaisen matkan päähän. Kävin kerran palkkaamassa. Hyvin Rommi istui, mitä nyt ihmeissään vähän vilkuili ihmisiä ja toisia koiria. Kaksi koiraa taisi käydä maassa ja niitä korjailtiin.


Maahanmeno tehtiin niin, että annettiin käskyt jokainen erikseen. Rommin kanssa se oli helppoa, ei reagoinut kuin minun käskyyni, vaikka ei ollakkaan tätä harjoiteltu. Myöskään paluussa taakse meno ei häirinnyt, vähän katsoi taakse, mutta muuten ok. Sivulle nousi vasta minun käskystäni.


****


Tämän jälkeen otin Inkalla hieman seuraamista, rytminvaihdoksilla ja käännöksillä. Täyskäännökset vasemmalle ja pysähdyksiä. Lisäksi otin noudon ensin luovutuksella ja sitten vauhtinoudon. Kummallakin kertaa kiersin koiran ennen lähetystä. Yhden kaukokäskyn istumaan nousemisen otin kanssa. Otin myös luoksetuloa suoraan sivulle ja hienosti meni, kunnes sitten yhtä-äkkiä toistolla tulikin eteen ja sain sivulle vasta työllä ja vaivalla. Otin läheltä muutamia suoraan sivulle tuloja !


Pablon kanssa otin kanssa vähän bh-kokeen osuuksia, seuraamista, liikkeestä istumisen ja liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Istumisen jälkeen tarjoaa maahanmenoon kanssa istumista.


****


Kotona käytin vielä Inkan yksinään pissalla ja samalla otin metsässä maahanmenoa, seisomista ja luoksetulon sivulletuoloa. Vähän meinaa jäädä istumaan ekalla maahanmeno kerralla. Apua, saas nähdä miten se koe menee !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti