maanantai 10. elokuuta 2009

01.08.2009 tokokoe Lahdessa


Rommin kanssa ajeltiin Lahteen Päijät-Hämeen alaosaton järjestämään tokokisaan. Matkassa autossa niin Rommi kuin Inkakin, jonka alkujaan piti kisaan osallistua, mutta kun tuo jalka on siteessä niin sitten sain onneksi vaihdettua Rommin Inkan sijalle.


Tokokoe AVO 01.08.2009 Hollola / Tuomari: Harri Laisi (ja tuomariharjoittelijana Pirkko Bellaqui)

1) Paikalla makaaminen 7

Rommi oli kehään menosta alkaen täysin hiljaa ja levollinen, todella hienoa. Ensimmäinen maahan käsky taisi hukkua muiden käskyihin ja Rommi ei aivan ollut kuulolla ja jouduin toistamaan käskyn, jolloin meni oikein hyvin alas ja muutenkin paikallaolo oli kuulemma moitteeton.


Toistettu käsky avoimessa on kuitenkin kuulemma jo niin paha virhe, että siitä meni 3 pistettä. Aivan uutta minulle, en ole aiemmin nähnyt näin kovasti rokotettavan toistetusta käskystä avoimessa paikallaolosta. Epäilen, että asiaan oli vaikutusta tuolla harjoitusarvostelijalla, koska supisivat juuri ennenkuin antoivat Rommille ja minulle pisteet. Tiedän entuudestaan, että tuo harjoitusarvostelija on ihan älyttömän tiukka ja lähestulkoon "nipo" ;-), meinaan jo möllitokokisoissa hieman ihmettelin sitä tiukkaa linjaa, joka kyllä ylitti useamman näkemäni tiukankin tuomarin arvosteluskaalan.

2) Seuraaminen taluttimetta 8

Viimeinen täyskäännöksen jälkeinen istuminen jäi tekemättä, alku oli ihan kohtuullista, mutta sitten seuraaminen alkoi tulemaan liian väljäksi ja parempaa kontaktin pitämistä olisin kyllä odottanut, vaikka tiesin, että siinä tällähetkellä on ongelmia, kun piti valita ensimmäiseksi korjattavaksi asiaksi perusasennon siirto taaksepäin ja vasta sitten keskittyä uudelleen kontaktiin. Onneksi ei kuitenkaan jätättänyt, joten en täysin lamaantunut itse seuraamisen heikkoudesta.

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Vaikea sanoa mistä lähti tuo yksi piste, valmisteleva osuus oli mielestäni ihan kelvollista seuraamista ja maahan se oli mennyt :-), nykyään menee muutenkin ihan kivalla tekniikalla ja loppuosassa ei ollut mielestäni mitään moitittavaa, joten kun tuomarit eivät mitenkään kommentoineet niin en tiedä miksi pitsemenetys.

4) Luoksetulo 9

Tästä en myöskään osaa sanoa, että miksi tippui piste, koska tasaista laukka eteni ja pysähtyi hyvin käsimerkistä, käsimerkki ei jäänyt päälle ja tuli samaa tahtia suoraan eteen ja siitä sivulle. Eikö perusasento ollut tarpeeksi suora tai oliko käsimerkki lian voimakas, mene ja tiedä, ärsyttävää kun ei tiedä, koska omasta mielestä ihan 10 pisteen liike.

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

No tämä nyt ainakin sitten näytti onnistuneen ilman virheitä.

6) Noutaminen 8

No voi jessus sentään, tämä olikuin täysi toisto edellisestä kevään kisasta. Hyvin sivulla ja laukalla kapulalle, hinosti nappaa suuhun ja sitten se tipahti, otti itse uudelleen ja ravasi eteen palauttamaan kapulan. No luovutus ja sivulletulo ihan kelvollisia. Parempaankin tuo jätkä kyllä kykenee.

7) Kauko-ohjaus 9 1/2

Kauko-ohjaukseen olen täysin tyytyväinen ja en osaa todellakaan sanoa mistä johtui tuo puolikkaan pisteen menetys. Tippui hyvin sivulta alas, istumaan nousut erinomaisia ja samoin maahan menot ja kun siirryin sivulle niin siitäkin nousu oikein hyvin. Ainoa mistä voisin ajatella pisteen lähteneen, niin kun tulin itse sivulle niin katsoin koiran karvoja, jotta en astuisi niiden päälle eli siitäkö sain sapiskaa. No koiraan olen kuitenkin tässä liikkeessä täysin tyytyväinen.

8) Estehyppy 9

Hyvin lähti sivulta käskystä ja istui esteen takana käskystä ja hyppäsi käskystä takaisin suoraan sivulle, joka käsittääkseni ei ole kiellettyä, joten tämäkin jäi vähän mysteeriksi. Ainoa mistä voisin kuvitella ehkä pisteen menneen oli, että istui niin lähelle estettä.

9) Kokonaisvaikutus 10



Tulos: 1 palkinto, 174,5 pistettä

Yhteenveto kisasta:
Rommia ei alkujaan ollut Hollolaan ilmoitettu vaan Inka, mutta kun Inkan varpaankynsi jouduttiin poistamaan rauhoituksessa, jäi sitten vaihtoehoiksi peruuttaa osallistuminen tai lähteä kisaan mukaan Rommilla ja näin ollen Inka lähti meille seuraneidiksi mukaan kisapaikalle. Olinhan jo vähän kaavaillut aikaisemmin, että Rommi sittenkin starttaa vielä avoimeen, mutta ei ihan tässä aikataulussa. Lähinnä seuraaminen ei vielä ollut tarpeeksi "elvytetty" ja kaukokäskyjä olen jankannut vaan ihan läheltä eli seisomista seisomisen perään, joten alkuun oli hiukan vaikeaa taas siirtyä taaksepäin. Lisäksi luoksetuloon alkoi tulla ennakointia kiireen takia, kun oltiin jo monta kuukautta ehditty tekemään todella upeaa työtä voittajan luoksetulon kanssa. No tälläistä tämä on !

Olen Rommin suoritukseen ihan tyytyväinen, varsinkin siihen, että minkäänlaista pyrkimystä haukkumiseen ei ollut ja se suoritti erittäin hyvin pyydetyt tehtävät, joten en jäänyt kaipaamaan muutakuin parempaa virettä seuraamiseen sekä tuo nouto pitäisi saada kisoihin toimimaan. Noutoa olen pitänyt meinaan varmimpana liikkeenämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti