keskiviikko 19. elokuuta 2009

18.08.2009 tokokoe Riihimäellä


Tänään oli Inkan vuoro osallistua tokokokeeseen Riihimäellä. Olin aikalailla väsynyt kun lähdin ajamaan ja ennemminkin olisi tehnyt mieli käydä nukkumaan sohvalle. Tälläkertaa jouduin jättämään Pablon kotiin, koska pelkkä Rommin läsnäolo rauhoittaa Inkaa paremmin.


Kisa alkoikin hieman etuajassa, mutta ei siitä ollut sen kummemmin haittaa meille. Inkaa en ehtinyt ehkä valmistella niin paljon kuin Rommia viimeksi, mutta treeneissäkin tulee yleensä vaan otettua suoraan autosta ennen paikallaoloa.


Riihimäki 18.08.2009, tokokisa avoinluokka
Tuomari: Ossi Harjula
Liikkeenohjaaja: Marketta Salo


Paikallaolo 10


Olimme kolmantena vuorossa. Paikallaolo meinasi jo alussa mennä mönkään, meinaan Inka meni maahan juuri kun liikkeenohjaaja kysyi "onko ohjaajat valmiita". Nappasin Inkan takaisin istumaan käsiliikkeellä ja sanoin napakasti vasta sen jälkeen "valmis" ja käskin maahan. Saatiin täysi kymppi siitä sitten kuitenkin, kuten tietty kuuluukin, koska muutkaan eivät olleet sanoneet valmista minua ennen !


Seuraaminen 8


Joissain kohtaa väljää. Oli aika pitkä seuraaminen, loppua kohden meni paremmin ja tiiviimmin, lisäsin vauhtia aikalailla. Kaikki pysähdykset istui oikeaan paikkaan. Juoksuosuus oli aika pitkä.


Liikkeestä maahan 9


En tiedä miksi lähti yksi piste. Treeneissä mennyt aika hitaasti, kun on ennakoinut istumista, joten siinä yksi mahdollinen syy, mene ja tiedä.


Luoksetulo 5


Piru vie, kun jätin niin alkoi kuulua vinkumista. Jaksoi kyllä odottaa käskyä, mutta sitten tuli niin lujaa, että mun käsiliike ei riittänyt pysäyttämään. Tuli hienosti sivulle oikein rytinällä. Harjula sanoi, että "tuli niin kovaa, että eihän jarrut tuossa vauhdissa toimi" tai jotain tollaista, en mä sanoja tarkalleen muista. Tässä vaiheessa olin vähän itse hukassa kun en tiennyt pitäisikö kehua kun teki väärin (mutta kun toisaalta se tuli nyt sivulle ja siinä niin pahoja ongelmia viikolla), joten taputin hiukan kylkeen sen enempää hihkumatta.


Liikkeestä seisomaan 9


Tässä vaiheessa alkoi vähän mutisemaan kun pyysin sivulle ja samalla katseli yleisöä eli mun heikko kehuminen taisi hieman vaikuttaa. Piste menetys jäi taas hieman epäselväksi. Vaihtoehdot on, että jäi hieman vinoon, äänteli silloin lähdössä tai sitten tepasteli paikallaan pysähdyksessä. Tunsin kyllä, että jäi kuin seinään käskyn antaessani, mutta yksi toinen kilpailija sanoi, että jännästi vähän kuin paikallaan olisi tepastellut sillain kerran, ei kuitenkaan edennyt käskyn jälkeen. Itse epäilen tuota vinoutta !


Nouto 9


Voi jepulis sentään, nyt nousi vietti tappiin ja rupesi ääntelee ennen valmis vastaustani, joten vähän kädellä näytin, että hiljaa. Kuitenkin pihahti lähtiessä, muuten nouto sujui sellaisella voimalla ja vauhdilla, että tuomarikin sitä kehui, että kyllä se noutaa osaa. Aavistuksen vino luovutus edessä, ei kuitenkaan paha. Sivulle hyvin.


Kaukokäskyt 10


Mitäpä tuohon lisättävää. Aivan prikulleen mallikirjasta. Ei mitään moitittavaa ohjaajan suunnalta. Pysytyin tekemään nyt ihan kuten tavoite olikin !


Hyppy 10


Aivan mahtava. Valtavalla voimalla liikkeelle ja voimakas hyppy ja istuminen käskystä upeasti, ei kuitenkaan mitenkään niin, että kääntyy ja istuu itse. Takaisin paluu sivulle samalla räjähtävällä voimalla. Upea kerrassaan !


Kokonaisvaikutus 8


No tuo seuraaminen vaikutti varmaan tähän, koska lopussa siitä vielä huomautti, että mun pitää saada se tiiviimmäksi ja tasaisemmaksi (en muista taaskaan nyt tarkkaan mitä sanoja käytti). Myöskin tuolla lopun haukkumisella oli varmaan osuutensa asiaan.


*******


Harmittaa hiukan tuo luoksetulon pysäytys, jos se olisi onnistunut niin oltaisiin saatu about 188 pistettä. No tärkeintä, että saatiin hyvä suoritus ja koira jaksoi sen kokoajan. Tuo ääntely hieman huolestuttaa, vaikka itse suorittaminen parantui siinä vaiheessa valtavasti, koska vietti nousi. Nyt täytyy keskittyä pari päivää siihen luoksetulon pysäytykseen ja rauhalliseen jäämiseen, äänitehosteet pois !


Tälläkertaa kehän jälkeen palkkasin Inkan leikkimällä patukalla ja sen jälkeen käytiin repulta hakemassa herkkuateria. Tiesi näköjään tämäkin likka, että repulla on hänelle ruokaa Hymy ja sitä odotettiin, vaikka välillä tuntuukin, ettei se niin ruoasta palkkana välittäkkään, vaikka hyvä on syömään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti