tiistai 9. toukokuuta 2017

26.04.2017 Talissa treenit

Toivo on ollut aika vähällä treenillä koko edellisen viikon ja lähinnä ollaan vaan lenkkeilty. Lauantaina kävin hakemassa Toivolle Diplomin Scy:n vuosikokouksesta, kun Toivo palkittiin vuoden 2016 pitkäkarvaisten collieiden tokon tulokkaana.

Keskiviikkona käytiin sitten ohjatuissa tottistreeneissä Talissa ja tälläkin kertaa tein vain yhden treenin Toivon kanssa, koska alkuun otettiin ampumista ja siinä ehdin sitten aikalailla Toivoa aktivoimaan samalla. Kentällä oli vain Toivo ja Howavart uros, jolle periaatteessa juuri ammuttiin seuraamisen ja paikallaolojen ajan ja näin sitten Toivokin pääsi kuuntelemaan paukkuja (kait se on uros, en varma) ja muut koirakot oli sitten kentän ulkopuolella totuttelemassa ampumiseen tai autoissa.

Toivo reagoi ensimmäiseen laukaukseen vilkaisemalla, mutta muuten se sitten ei kiinnittänyt laukauksiin huomioita ja niitä tuli aika monta koko session ajan. Tein yhden tai parin askeleen seuraamista ja vähän leikittiin. Tosi tyytyväinen Toivon käytökseen ampumisen aikana !

Omalla vuorollaan tehtiin vain pari kertaa ilmoittautuminen ja tällä kertaa Terhi laittoi meidät ilmoittautumaan vieraammalle henkilölle, joka oli mies, joka oli ihan hyvä juttu. Vähän siinä minua ohjeistettiin olemaan tunkematta niin lähelle eli voin jättää vielä enemmän väliä tuomariin ja palkata kannattaa tehdä jo välillä lähestyttäessä.

Luoksetulon taisin myös ottaa ja aika hyvin Toivo nyt osui oikeaan kohtaan eteen ja sitten tehtiin noutoa, ensin Suskin tyylillä, mutta nyt se ei toiminut vaan toi ärähtelyn mukaan, joten Terhi kehotti laittamaan kapulan maahan Toivon eteen ja siitä sitten otettiin muutamalla toistolla nosto ja luovutus niin, että itse menin niin, että kapula oli meidän välissä.

Terhi kehotti minua kehumaan Toivoa heti noston jälkeen, jotta ymmärtää, että mistä sitä kehutaan ja aika kivasti Toivo toimi, olin erittäin tyytyväinen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti