keskiviikko 10. toukokuuta 2017

07.05.2017 Toivolle rally-tokossa AVO hyväksytty 81 pistettä ja RTK2

Sunnuntaina oli Toivolla rally-toko kisa Kivikossa Helsingissä avoimessa luokassa. Toivoa en ole kovinkaan paljoa treenannut rally-tokoa varten, kun en ole saanut omalta seuralta ryhmäpaikkaa ja en ole raaskinut maksaa yksityiskoulutuksista, kun suurin osa näistä liikkeistä on sellaisia, jotka voin opettaa itse, mutta siinä on se heikkous, että ei olla treenattu niin, että olisi kylttejä tai pahemmin edes muita koiria.

Pari kertaa ollaan käyty epävirallisissa kisoissa Toivon kanssa ja ihan muutamia kertoja vaan treenattu kylteillä. Inkan kanssa ehdin paljon enemmän harjoittelemaan kylttien kanssa, mutta Toivon kanssa se on jäänyt todella vähäiselle.

Sunnuntain kisasta ei valitettavasti ole ollenkaan videota tai kuvia, kun ei ollut muita tuttuja kuin treenikaveri Sanna, mutta kun Sanna ja Rolle starttasi juuri meitä ennen niin ei ollut ketään kuvaamassa meidän kummankaan rataa. Vähän kyllä vilkuilin, että olisiko ulkopuolisia, joilta olisi voinut pyytää apua, mutta kaikilla tuntui olevan omia hommia ja aidan vierellä ei roikkunut katsojia.

Toivo on kyllä innokas rallattelija, mutta vaikka se treeneissä on hiljaa niin kisassa tai epävirallisissa se on parissa kisassa alkanut nyt haukkumaan, kun käskyjä satelee vähän väliä ja kiemurrellaan sinne sun tänne. Selvästi en ohjaa sitä niin hyvin kuin silloin, kun meillä kylttejä ei ole ja se protestoi minun käskytyksille !

Tällä kertaa sain sen kuitenkin keskittymään ja odottamaan omaa vuoroa todella hyvällä mielentilalla, kun otin sen häkistä, ei yhtään vinkunut ja otti hyvin kontaktia. Annoin sen olla nyt paljon pidempään häkissä ja katsomaan, kun muut koirat meni sen ohitse lämmittelemään ja siirtymään kehään. Suoranaisesti Toivo ei häkistä kehää nähnyt, mutta pystyi seuraamaan lämmitteleviä koiria ja vähän matkaa myös rataa !

Siinä vaiheessa, kun siirryttiin kehään niin Toivo ei ollut ihan yhtä aktiivinen kuin lämmittelyssä, mutta ihan kivasti se lähti matkaan ja pyörähtämään lähti ensimmäiseen liikkeeseen hyvin, mutta seuraava liike oli liikkeestä mahaan meno ja sen Toivo teki valitettavasti istumisen kautta, josta - 10 TVA virhe eli tehtävävirhe. Sanna sanoi, että se oli juuri ja juuri niillä rajoilla, että menikö istumisen kautta vai suoraan maahan.

On se jännä, että ne virheet täällä juuri tulee esille mitkä edellisellä viikolla todetaan. Juteltiin juuri tästä Sannan kanssa ja heillä se oli pyörähdys ja meillä tuo maahanmeno. Valitettavasti vaan en huomannut tuota istumisen kautta maahan menoa vaan hyväksyin sen suorituksen jatkamalla.

Tämän jälkeen yhden kyltin uusin, kun Toivo istui sen verran hitaasti, että en tiennyt mitä mieltä tuomari siitä olisi, joten en ottanut riskiä vaan uusin liikkeen ja uusimisesta tuli se -3 pistettä. Aika todennäköisesti siitä ei olisi mennyt mitään, koska se minun hidas voi olla aivan jotain muuta kuin mitä tuomarin hidas, vaikea sanoa !

Omasta mielestäni Toivo olisi voinut seurata paremmin, mutta Sanna sanoi, että se näytti makealta, mutta varmaan itseä häiritsee se, kun kyltit tulee niin äkkiä niin seuraaminen aina katkeaa hiukan ja houkutuksessa vähän kontakti laski, mutta siitäkin Sanna sanoi, että se näytti hyvältä ja että minua varmaan häiritsee vaan, kun se kontakti ei ollut niin korkea, että kyllä se oli ihan hyvä. Aika tiivishän Toivo on seuraamisessa ja pari kontrollivirhettä sieltä tämän vuoksi taisi napsahtaa eli -2.

Tällä kertaa menimme Toivon kanssa radan ilmeisen lujaa, kun Toivon aika oli aika kova ja olikin kuulemma siltä näyttänyt, että suoritetaan rataa kovalla vauhdilla. Olisi vaan pitänyt vielä olla virheetön ;) !

Lisäksi -4 pistettä tuosta haukkumisesta yhteisvaikutuksesta, joten lopputulos oli 81 pistettä ja RTK2 koulutustunnus. Sijoitusta en katsonut, mutta varmaan se oli siinä viiden paikkeilla, mutta aivan varma en ole !


Avo rata 8.5.2017 Kivikko, Helsinki
 
 

Toivo ylpeä RTK2 killuttimen ansainnut !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti