torstai 18. toukokuuta 2017

17.05.2017 Talin pk-tottistreenit

Keskiviikkona pääsin pitkästä aikaa Taliin HPH:n treeneihin Toivon kanssa.

Ensimmäinen kierros

Olimme kolmantena vuorossa ja ensimmäisellä kierroksella Toivon aiheina oli liikkeestä maahanmeno ja toisena sitten liikkeestä seisominen. Kentän ulkopuolella hain vähän sivussa keskittymistä ja Toivo vastasi kivasti, ei pahemmin vinkumisia ja muutenkin ensimmäisen session aikana oli vire paremmin hallussa kuin toisella kierroksella.

Toivolla on ollut hyvä ja nopea maahanmeno, mutta nyt lähiaikoina on alkanut tekemään sen istumisen kautta. Varmaan syynä osaksi, että olen aika paljon koko kevään ja alkutalven vahvistanut istumista.

Peruuttamalla tehtiin suurin osa ja sitten kutsuin Toivon sivulle ja jatkettiin toiseen suuntaan. Vähän väliä yritti tarjota istumista tai mennä hitaasti maahan, eikä ainakaan etupää edellä. Muutamia hyviä sieltä saatiin kaivettua ja nami jätettiin taskuun Terhin kehotuksesta ja kaivoin vasta naksun jälkeen sen esille.

Terhi ehdotti, että kokeilen vaan peruutuksen jälkeen kääntymistä oikeaan suuntaan ja melkein heti käsky maahan. Näin tehtiin ja parin epäonnistumisen jälkeen alkoi toimimaan ihan kivasti !

Seisomiseen sitten lähdettiin kokeilemaan takapalkkaa, kun en ole Toivon seisomisen voimaan nyt tyytyväinen, saisi pysähtyä hieman terävämmin. Vaihdettiin hieman takapalkan paikkaa ja sijoitettiin se jalkojeni väliin ja siitä seuraamaan. Olin aika varma, että se ei lähde seuraamaan kunnolla, mutta lähtipä vaan ja tätä kyllä tulen käyttämään.

Oman vuoron jälkeen jäätiin paikallaoloon Toivon kanssa sillä aikaa kuin Virvan dobberi uros treenasi omalla vuorollaan. Matkan pidin nyt ensimmäisellä kerralla lyhyenä ja pidensin sen treenin aikana vaan muutamalla askeleella. Paikallaolo taukoa meillä on nyt ollut melkein kaksi kuukautta ja ainoat paikallaolot on olleet sellaisia, että olen käskenyt maahan ja tehnyt jotain sen aikana ja sitten vapauttanut, mutta Toivo ei mitenkään niitä ole mieltänyt harjoitukseksi. Merja piti vahtia ja kertoi miltä Toivon olemus näyttää ja välillä otin peilin ja vilkaisin itse sen mielentilaa. Toivo oli oikein hyvin paikallaolon ajan ja kävin palkkaamassa muutaman kerran. Kerran myös vapautin ja käytiin takapalkalla ottamassa muutama frolic rasiasta ja jatkettiin sitten uudelleen.

Toinen kierros

Valmistelut kentän ulkopuolella meni alkuun hyvin, mutta sitten vaihdoin paikkaa ja menin istumaan penkeille ja hain siinä samaa mielentilaa, mutta Toivo otti häiriötä lähellä liikkuvasta nartusta ja alkoi vinkua, joka sai minut taas ärsyyntymään, kun en saanut otetta. Onneksi sitten rauhoittui, kun narttu odotti lähellä makuulla ja ei reagoinut toiseen urokseen, joka tuli kentältä pois.

Mutta sitten, kun mentiin esteille noutokapulan kanssa niin huhheijaa, peli menetetty. Yritin itse olla mahdollisimman cool ja kehua, kun oli hiljaa, mutta jouduin muuttamaan suunnitelmaa niin, että tehtiin vaan paluuta ja laitoin kapulan suuhun. Toivolla oli hirveä palo vinoesteelle ja ei malttanut odottaa, että pyydän tulemaan vaan valtavalla voimalla tuli yli kapulan kanssa ja palautti hienosti eteen, mutta eihän siinä palkkaamaan ruvettu ennen kuin jätkä pystyi odottamaan maltilla käskytystä ja yleensäkin piti edes yrittää saada se mielentila laskemaan oikeammalle tasolle.

Ei se kyllä ihan tällä tasolla ääntele muualla kuin täällä treeneissä. Vaikea muuttaa sitä mielentilaa, kun on jo oppinut itsensä kiihdyttämään heti kenttää lähestyttäessä. No ensimmäisellä kierroksella oli kyllä aika lähellä tavoitetta, mutta toinen kiekka kyllä ei ihan ollut ääntelyn osalta hallinnassa, kun pystyi haukkumaan jalkapallo suussa myös. No nyt täytyy alkaa kirjaamaan ylös näitä almanakkaan, koska enemmän se on ollut hiljaa kuin haukkunut, joten täytyy seurailla nyt tarkemmin, että haukkuuko muualla kuin täällä. Eihän se nyt täysin hiljainen ole, mutta en muista milloin viimeksi olisin itse ärsyyntynyt noin paljon ja tokotreeneissä ei mun mielestä ääntä ole tullut pahemmin metallikapulan nostoa lukuunottamatta ja se on tosi pientä. Toinen paikka missä haukkuu on ne rally-toko kisat, epäviralliset kisat tai ratatreeni, siis 2 kisassa haukkunut 6 kisasta, 1 epävirallisen kisatreenin tai no kyllä se siinä toisessakin haukahteli, kun Inka häkissä haukkui, kun käskytin Toivoa ja yhden treenikerran verran, muuten ne vähäiset treenit mitä tehty niin on ollut hiljaa !

Itse esteen suoritus oli Terhin mielestä lennokas ja voimakas, joten siinä ei sen kummempaa. Loppuun vielä eteenmeno niin, että Toivo ei nähnyt pallon vientiä, mutta kovin vaikeaa mun on hallita sitä ja seuraamista ennen kuin voin antaa sille luvan lähteä eteen. Aika lennokkaasti se sitten lopulta lähti, kun lupa tuli eli taaskin pysähydin seuraamisen jälkeen ja vasta sitten lähetys !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti