torstai 23. kesäkuuta 2016

12.06.2016 Talissa ja Viilarissa

Sunnuntai meni myös treenatessa. Ensin aamulla aikaisin Taliin tottista treenaamaan ja sieltä sitten vielä Viilarin kentälle ottamaan toinen satsi tottista !

Talissa sain seuraa Tiinasta ja collietytöistä, joten pientä häiriötä myös paikallaoloihin, joten ihan hyvät treenit tuli.

Esteitä otin myös kummallakin kentällä (Viilarissa ei enää näkynyt olevan hyppyä) ja ne sujuivat ihan kivasti ja mitään haavereita ei nyt sattunut vaan onnistuttiin niin metrin hypyssä kuin jyrkällä vinoesteellä. Myös vinoesteellä kapulan noutaminen alkaa onnistua ihan eteen tuloon asti. Kapula tosin on nyt ohjatun noudon kapula, koska en vielä halua tuoda painavampaa kapulaa esteille. Hypyssä en käytä vielä mitään noudettavaa suussa !

Noutaminen on selvästi parantunut iskujen harjoittelulla, joten ottaa todella paremmin nyt kapulan ja draivia on tullut itseasiassa paremmin, kun olen ruvennut heittämään lelun taakse kuin, että annan syöksyä ottamaan kädestä lelun. Toki aikomus on käyttää kumpaakin tapaa, mutta ehkä enemmän saa ottaa tokossa sen lelun suoraan minulta. Heitossa on kuitenkin se etu, että ei käy niin paljon koiran niskalle, kun tulee aika voimalla lelulle, mutta senkin voi tietty välttää, että antaa lelun, eikä jää pitämään itse lelusta kiinni, koska useimmiten Toivo tulee kuitenkin lelua tarjoamaan uudelleen leikittäväksi !

Eteenmeno on myös kummallakin kentällä oikein hyvä ja jopa Talissa lähtee hyvin eteen, vaikka ei ole nähnyt pallon vientiä. Viilarissa tehtiin samaan tyyliin kuin Rommille aikanaan eli Skogsterin Mian käyttämällä tavalla, jonka aikoinaan bongasin hänen pitämästään seminaarista.

**********

Inkakin pääsi treenaamaan ja nyt ollaan keskitytty opettelemaan seuraamaan oikealla puolen, jalkojen välistä menoa sekä oikealla puolella toimimista sivulle tulemisessa kiertäen tai kiepsahtamalla. Myös niitä kääntymisiä samaan suuntaan koiran kanssa.

Lisäksi Inka on saanut tehdä luoksetuloa ja noutoa, joissa kummassakin on oikein pätevä. Luoksetulossa alkaa taas rauhoittua odottamaan ja vauhti pysyy yllä loppuun asti ja sivulletulot  on siistejä. Noudot kanssa todella hyviä ja tulee laukalla myös takaisin kapulan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti