torstai 9. kesäkuuta 2016

08.06.2016 HPH:n tottistreenit Talissa

Terhin ryhmässä tällä kertaa ja aloitettiin Kaijan Nepin parina.

1. kierros

Neppi meni paikallaoloon ja Toivo suoritti osan bh-kaaviosta.

Tehtiin kuitenkin niin, että seuraaminen otettiin vain kerran ja ei täysmittaisena sekä paloiteltiin se niin, että Terhi kertoi palkkaushetken. Tämä sen vuoksi, että Toivo jo ilmoittautumisessa kiihtyi muista koirista kentällä ja keskittyminen ei ollut ihan parasta. Nepin läsnäolo sai vinkumista aikaiseksi ja vilkuilua.

Toisen ryhmän Tsekkiläinen susikoira kanssa sai seuraamaan lähdön aloituksessa liikaa huomiota, jotta olisi keskittynyt hyvin. Alku meni aika pienissä pätkissä, mutta sitten saatiin pakettia paremmin kokoon ja seuraava herpaantuminen kävi sitten Nepin ohi mennessä täytyi vilkaista. Palkkasin tällä kertaa namilla takakautta, koska olen nyt yrittänyt saada poikittamisen ja edistämisen pois ja se on nyt selvästi parantunut, mutta samalla hieman se intensiteetti vähentynyt mistä niin kovasti pidin. Tiedän tiedän.................... pitäisi palkata samalla kokoajan, mutta nyt on olluy pakko saada keskittymään tokon takia ja saada painaminen pois.

Pariin otteeseen käytin sitten remmi pakotetta, vaikka parempi olisi ollut ottaa se askel sivuun herättääkseen Toivon.

Henkilöryhmään olen aika tyytyväinen ja keskittyi ihan hienosti, vaikka kahteen otteeseen ajoin Toivon hyvin lähelle henkilöryhmän jäseniä ja toisella kertaa henkilöryhmän ainoaa mieshenkilöä lähelle.

Sitten tekemään jäävät liikkeet ja luoksetulo. Oikein näppärä pikkuinen Toivo poika, mutta taas maahan jäädessään oli nousemassa ylös ja käskytin alas kaukaa. Lisäksi Toivo kuulemma hieman nyki maassa ollessaan, kun oli niin innoissaan tulevasta luoksetulosta. Vauhti oli aika kova ja vauhdilla tuli myös eteen. Nyt palkkasin sitten patukalla luoksetulon jälkeen !

Terhi kehotti tekemään bh-kokeen jälkeen sitten paljon niitä ns. hypähdyksiä ja häiriösanoja, mutta vasta bh-kokeen jälkeen, jotta ei nyt sekoita. No kumpaakin olen Toivolle tehnyt, mutta aivan liian vähän. Terhi neuvoi, että nyt voin kyllä tehdä niin, että tulen palkkaamaan pelkkää maassa pysymistä ja niillä kerroilla ei välttämättä oteta sitä luoksetuloa ollenkaan.

Tämän jälkeen siirryin sitten paikallaoloon Toivon kanssa siksi aikaa, kun Neppi suoritti. Jäin aika lähelle selkä koiraan päin ja seurailin peilin kautta tilannetta. Palkkasin muutamaan otteeseen frolicin palalla ja loppuun sitten palkkaa takana olleesta purkista. Nepin eteenmenon ajaksi nostin Toivon istumaan. Nepin luoksetulojen ajaksi käännyin poikittain ja muistutin, että pitää pysyä maassa. Neppihän on ylimmän luokan koira, joten ensin suorittivat juoksusta maahan ja luoksetulon ja sitten saman toiseen suuntaan seisomisella !

2. kierros

Aloitettiin noudolla, mutta ensimmäisellä kerralla oli nosto vähän ruma ja peruutin, kun tuli eteen. Eteentulo oli niin tiivis, että tuli kyllä niin kiinni, että osui minuun, mutta ei pudottanut kapulaa.

Tehtiin sitten iskunoutoja tuon ruman noston takia. Toivo vaan ei tänään oikein halunnut karvapatukalla tai juuttipatukallakaan leikkiä. Terhi kehoitti, että heitän taaksepäin lelun, kuten Rommin kanssa aikanaan tein, mutta Inkan kanssa olen tykännyt enemmän siitä, että nappaa multa sen lelun, mutta Toivolle ehkä sopii paremmin se, että heitän taakse.

Täytyy vaan vähän alkaa hetsaamaan siihen patukkaan, kun nyt ei innostanut. Täytyy kaivaa esiin samat tavat kuin muille koirille aikanaan rakennettiin patukkaan parempaa kiinnostusta.

Seuraavaksi metrinen hyppy Terhin avulla eli jäin Toivon kanssa esteen toiselle puolen ja Toivo näytti narupalloa esteen takana ja lähetin Toivon hyppyyn, jolloin Terhi tiputti lelun maahan. Juoksin leikkimään toiselle puolen Toivon kanssa ja sen jälkeen sama toiseen suuntaan.

Sitten vinoesteelle ja Terhi esteen takana näytti lelua, jonka jälkeen lähetin Toivon kiipeämään. Hyvin se meni, mutta patukka ei tänään oikein innostanut leikkimään. Terhi halusi, että lähettäisin heitetyn patukan perään ja se meni muutan ihan hyvin, mutta patukka ei innostanut niin eihän se oikein sujunut täysin toivotusti.

Nyt täytyy yrittää herättää Toivon kiinnostus patukkaan. Muutama viikko sitten oli lähinnä yhtä raivokas patukan kanssa, kun luonnonkepin, joten kyllä sen pitäisi sieltä olla kaivettavissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti