maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vanhan tehiksen kisaharkan video eli 22.02.2015 Ojangossa

Tässäpä tämä vähän jälkijunassa !

Tehiksen järjestämä kisaharjoitus Ojangossa 22.2.2015 ja vähän muunneltu alokasluokka.

Kaukojen kohdalla alkaa ongelmat, kun agilityn valmennusryhmä aloittaa treeninsä ja siellä alkaa tapahtua, tuodaan koiria, koirat haukkuvat ja ohjaajat aloittavat kannustuksensa, pilli soi, siihen asti naapurikentällä lähinnä tehtiin rataan tutustumista joukolla ja toisella puolella treenataan tottelevaisuutta.

Välittömästi alkoi Toivon keskittyminen herpaantua ja olisi pitänyt ehkä puuttua tiukemmin, mutta toisaalta alla oli niin paljon kivaa, että en halunnut. Mieluiten sitten omissa treeneissä järkätään, jotain vastaavaa ja puututaan silloin.

Onhan siellä paljon sitä ennenkin viilattavaa perusasennon paikassa, mutta palkkaamattomuus ja kisatilanteen tuntuinen tapahtuma tuo omat tilanteensa mukaan suoritukseen. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tuohon alkuun ja nyt on perusasentojakin viilattu kotitreeneissä, niissä tekee hyvää työtä eli vastuuta Toivolle enemmän.

Hyppyä ennen Toivo alkaa haukkua jo liikaa, mutta en puutu kovin tiukasti vaan lähinnä vaan käsken menemään pois, kun ei osaa olla kunnolla. Christa käski heti puuttumaan nyt kisaharjoituksissa tämänlaiseen käytökseen, kitkettävä heti. Tässä tilanteessa en vielä ollut Christan kanssa tästä keskustellut, toimin vaan vähän samoin kuin yhdelle toiselle koirakolle tehtiin vastaavassa tilanteessa, kun olin kuunteluoppilaana.

Liikkeestä seisominen menee tosiaan ihan persiilleen, kun koira ei ollenkaan keskity. Ärsyttävää, kun toimii jo liike hyvin ja nyt vaan tehdään omiaan ja vielä tassutkin steppaa sivulle tullessa. Tämä, kun jo kokonaan saatiin karsittua. No keskittyminen tuossa vaiheessa täysin muualla !

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti