keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

04.03.2015 VÄSYMYS, TURHAUMA JA INKAN TILANNE

Olen nyt jättänyt Toivon pariksi päiväksi täysin treenittä ja vielä tämäkin päivä menee niin, että koirat ei saa muuta kuin lenkkeilyä.

Huomenna mennään Sepolle treenaamaan agilityä, jossa vieras treeniporukka, mutta katsotaan nyt miten se menee ja vielä ensiviikolla myös on yksi kerta Sepolle varattuna, ostin nämä toiselta treenaajalta. Perjantaina pitäisi sitten aktivoitua sen tokon kanssa, vaikka en vieläkään ole ihan selvillä mitä teen niiden käskyjen kanssa. Olen ostanut Sannalta yhden tuurauskerran Toivolle kouluttajien vuorolta.

Ehkä treenaan noutojen nostoja ja pitoja häiriön alla isommalla kapulalla niin saadaan siihen tuntumaa ja tehdään vaan jääviä leikkien tai jotain sellaista mikä ei vaadi paljoa.

Inkalla kävi Sanna tekemässä akupunktiota sunnuntaina iltapäivällä ja kuten olin osannut odottaa oli tilanne huonontunut. Se mistä se johtuu onkin sitten toinen asia. Silloin viikko sitten oli se aika paha törmäys Toivon kanssa. Olisiko siitä nyt jälkikäteen tullut ongelmaa. Sanna keskittyi siihen Inkan takaosaan tällä kertaa ja Inka rentoutui hoidon aikana, läähätys ja kipu hieman hälveni silmistä.

Nyt täytyy tähän akuuttiin kipuun kuitenkin antaa tulehduskipulääkekuuri ja päädyttiin, että ei anneta sitä gababentiiniä, mitä Inka on syönyt syksyllä. Kevään aikana täytyy selvitellä tarkemmin löytyisikö verikokeiden ja pissanäytteiden kautta syytä Inkan tilaan. Aika epätodennäköistä, että johtuisi pelkästään tuosta ylimääräisestä nikamasta.

Mahdollisuuksia on niin monia miksi takapää heikkenee, periaatteessa Inkalla ei pitäisi olla DM:kään, jos jälkeläisten tuloksia katsoo. Voisiko olla, että jossain vaiheessa on tapahtunut välilevyn pullistuma lievänä tai jotain vastaavaa. Inkalla on kuitenkin ikää sen verran, että enää en ala ottamaan magneettikuvia, koska leikkaamaan ei lähdetä. Vanha koira ja kuntoutuminen olisi liian rankkaa. Parempi vaan nyt konservatiivisesti hoitaa oireita ja lääkitä kipulääkkeillä, jos tarve vaatii.

Heti seuraavana päivänä hoidon jälkeen Inka oli pirteämpi ja vähän jopa remmissä olleelle Toivolle siinä edessä kirmasi ja juoksi. Selvästi sillä oli parempi olo ja en rupea sitä liikaa pumpulissa pitämään vaan kyllä se saa leikkiä Toivon kanssa yhä edelleen tuosta törmäyksestä huolimatta !

Tuosta edellisestä sitten päästäänkin siihen, että miksi oli pakko kieltäytyä mielenkiintoisesta tarjouksesta, kun Minna soitti ja kyseli, että kiinnostaisiko eräs tietty Australianpaimenkoiran urospentu minua. Olisihan se kiinnostanut, kun sitä tuossa muutama viikko sitten pyörittelin ihaillen, kun tiesin, että sen aikoi kasvattaja itse pitää, mutta nyt olikin tullut tulokseen, että pitää sittenkin sen nartun. Nyt siinä olisi ollut se monen vuoden haave käsien ulottuvilla. Tykkäsin kyseisestä pennusta yksilönä ja luonteeltaan, vanhemmat ok, kasvattajan tunnen ja kaiken kukkuraksi sen väri, joka on aivan ihana..... aikoinaan vannoin, että joskus otan, jos tuolla värillä varustettu hyvällä pääkopalla vastaan tulisi, mutta kun ei nyt voi millään ottaa pentua ja muutenkin mulle kaksi koiraa on ihan maksimi ja oikeastaan mullahan on koiria kolme, Pablo on minun omistuksessani !

Lisäksi olen haaveillut, että jos Toivon pennun saisin niin se olisi kanssa suuri haave ja sekin on ajankohtainen varmaan vasta, kun Inkasta aika jättää ja suurin toive tällä hetkellä on, että saisin pitää rakkaan Inka tyttösen vielä muutaman vuoden ja saada Inkan voimaan paremmin, joten niin rahat kuin rakkaus täytyy tällä hetkellä käyttää näiden kahden koiran hyvinvoinnin vaalimiseen ja toisekseen Toivo on vilkas ja nuori uros, joka kyllä harrastusrintamalla vaatii paljon, joten kahden nuoren uroksen vieminen yhtä aikaa eteenpäin on myös aika työlästä ja tästähän mulla on kokemusta, kun treenasin useaa lajia kolmella koiralla yhtä aikaa ja Toivo on myös luonteeltaan aika voimakas, joten kun sen kanssa toisen uroksen samaan talouteen ottaa niin varmaan on harkittava myös vähän pidempää ikäeroa sekä vähän miettiä minkä luonteinen uros siihen sopii, kun vielä Toivo on vähän sellainen kaikkia rakastava höppänä, mutta siellä on muutamaan otteeseen kyllä nähty, että se ei mikään lällykkä ole ollenkaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti