tiistai 28. helmikuuta 2012

26.02.2012 Marian kanssa Sporttiksella


Päästiin Marian kanssa Sporttikoirahallin isolle puolelle tuuraamaan Schappeporukkaa, kun olivat Lentsulla koulutuksessa. Kyllä se sitten on niin helkkarin hyvä halli. Mä viihdyn siellä niin hyvin, mutta kun tuonne hallille on niin paljon matkaa ja hintaakin on ihan riittämiin, jos sen itselle varais tai vaikka kahestaan, jonkun kanssa. Mulla oli vain mukana Rommi ja Marialla Jackie. Maria kävi aamulla hakemassa mut kotoa, joten paljon kivempaa matkustaa, kun on juttuseuraa.


Rommin ohjelma:



  • LUOKSETULO kahdella suoralla / toinen suora ja toinen kentän läpi vinosti

    a) 1. suoralla => seisominen ja palkka lentää koiralle asti (huono heitto multa)

    b) 2. suoralla => seisomasta maahan ja palkka lentää koiran jalkoihin

    c) 1. suoralla => maasta eteen (peruutin ja kannustin) ja palkka lihapulla lentää taakse

    d) 2. suoralla => läpijuoksu ja eteentulo => palkka



    Liike jatkuu toisella suoralla siitä kohtaa mihin se toisella suoralla jäi. Rommi ei kertaakaan ennakoinut tälläkertaa kutsuja, vaikka oli liikkurikin. Niin seisominen kuin maahanmeno hyviä ja vauhti tasaista.

     

  • MERKKI + RUUTU / otin alkuun Rommille viritykset, katsoi ruudun ja merkin hyvin / eka merkki kutsuna.... olin jättänyt sen jälkeen takana olevalle muurille Marialle lihapullan, jotta heittää Rommille sen merkille (alkuun suunnitelma oli, että käy palkkaamassa merkillä, mutta sitten muistin, että Rommi kun ei niin kauheasti ihmisistä perusta niin on parempi, että heitetään lihapulla, jotta ei tule sen takia turhaa häslinkiä) / no hyvin se Rommi lähti kohti merkkiä, mutta ohitti sen ja meni suoraan muurille, voi helkkari..... olishan mun pitänyt tajua. Sainkin sitten tämän kanssa hetken siinä tehdä töitä, ennenkuin olin tyytyväinen ja Maria sai heitettyä Rommille lihapullan. Lisäksi mun pitäisi ohjeistaa appari paremmin.... eli Rommin kohdalla lihapulla täytyy heittää sen eteen tai tähdätä sen merkin kohdalle, ei kuitenkaan niin, että se joutuu kovasti tavoittelee namia merkin etupuolelta. Lisäksi sen namin pitää lentää yläkautta sille, ettei se lähde metsästää sitä namia. Yleensä itse tähtään Rommia päähän  tai jalkoihin, ei se ole pahoillaan, jos lihapulla osuus sitä kaaliin.



    Matka ruutuun oli nyt ihan täysi, mutta taas häiriömerkit veti hieman puoleensa (läpi kentän menevän luoksetulon merkit) ja ruudussa oli yllätyksenä avonainen ruokakuppi. Tämä kanssa tuotti sitä ongelmaa, koska vaikka merkki tuntui ihan olevan selvillä missä se on niin lähetyspaikalla Rommi kaula pitkänä nuuskutti kohti ruutua (tai oikeasti kohti luoksetulon viimeistä merkkiä, kuten myöhemmin selvisi). Jouduin pyytään Maria näyttää merkin, koska Rommi niin vahvasti kiinnitti huomionsa ruoka-astian hajuun => ei siis enää avointa astiaa Rommille !



    Merkiltä Rommi siis lähti ensin suoraan, sitten ohjautui kohti toista luoksetulomerkkiä ja lopulta kohti luoksetulon loppumerkkiä, siitä ohjauksella kohti ruudun ja merkin välissä olevia treenitavaroita kohden ja sieltä vasta ruutuun. No keskeytin syömisen ja otettiin suoraan merkiltä uudelleen ja nyt tietty meni suoraan ruokakipolle.

     

  • MERKKI + OHJATTU NOUTO / nyt tehtiin kisamaisempi suoritus eli alkuun arvonta ja Maria vei kapulat => merkille lähti hyvin, mutta kuitenkin lähti ohittaa ja oli menossa suoraan kapulalle, joten käskin seisomaan ja sanoin uudelleen "merkki" (ei käsimerkkiä) ja Rommi korjasi itsensä merkille ja sen jälkeen en muista mitä tein.... taisin käydä kehumassa ja otin merkin uudelleen ja palkkasin merkin (vai lähetinkö tästä suoraan merkiltä kapulalle, en muista.... apua Maria mitä mä tein ?) ja lähetin kapulalle. Kapulat ihan 10 metrissä ja taas otettiin vasen. Nyt lähti ihan hyvin vasemmalle ruudun puolelle ja toi hyvin kapulan... ei ihmeempää.



     

  • TUNNARI /  paljon kapuloita / tarkoitus oli toistaa perjantain harjoitus, mutta nyt meni vähän läskiksi.... alku kesti liian kauan, kun meiltä unohtui pinsetit/astia millä se mun kapula viedään, joten omakapula oli mun kädessä liian kauan, se piti vaihtaa ja hakee astia.... No sitten Rommi haukahti ja liike piti keskeyttää, sen jälkeen mä otin aikalisän....



    Pyysin Marian laittaa kapulat sinne etukäteen, mutta en piru vie ohjeistanut, että väliä pitää olla reippaasti siellä kapuloilla. No sitten tuli sählinkiä kapulan kanssa ja jouduttiin taas ottaan uusi kapula. siinä Rommi ehti taas haukahtaa, mutta kun aloitettiin uudella kapulalla uudelleen niin nyt onnistui ja loppu sujui kuten pitikin, mutta Rommin mennessä kapuloille niin, vaikka se meni ihan näitisti niin kapulat meni sen liikkuessa sinne sun tänne, koski heti omaan, mutta haisteli vielä sen jälkeen, ei ollut yhtä levollinen kuin perjantaina, mutta oikein siirsi sen oman kapulan toisen vierestä kuonolla pois, että saattoi tuoda sen sieltä.

     


Jackien kanssa otettiin avoimen luokan liikkeet kokonaisuudessaan minun toimiessa liikkurina. Ennen kotiin lähtöä otin vielä pari kertaa ohjatun merkin ilman kapuloita ja ihan hyvällä motivaatiolla Rommi teki, vaikka laukka on aika verkkainen. Olipas taas kivat treenit kun puitteet on niin hyvät ja saa tehtyä isotkin liikkeet kunnolla.



*****************



Iltapäivällä sitten saapui kotiin hoitoon Pablokin isän reissun ajaksi. Onhan se ihan kiva saada pikkujätkä välillä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti