torstai 9. helmikuuta 2012

08.02.2012 Tehistreenit Vuokkoset Areenalla


Keskiviikon treeneissä oli tälläkertaa hieman vapaampi treenauspäivä, kun paikalle oli tullut uusi peili käyttöön. Ja täytyy sanoa, että super peili olikin. Pitäisiköhän ensivuodelle kerää säästöön rahaa, jotta saisi ykköskentältä oman peilivuoron käyttöön eli oman vakiovuoron . On vaan niin harmi, että mun työvuorot on juuri ns. vapaavuorojen aikaan ja klo 22.00 jälkeen en kyllä taida viikoittain tai edes, joka toinen viikko jaksaa raahautua treenaamaan ja vakiovuoro olisi siitä parempi, jos saisi sen ykköskentälle niin peili olisi aina käytössä. Harmi kun se tunti on muutenkin niin lyhyt aika, jos olisi useampi koirakko kentällä. Itse muutenkin aina tarvitsisin toisen mukaan ihan vaan liikkuriksi, mutta kaksistaan tuo hinta on vieläkin hitsin korkea koko talvikaudeksi.

 


Inkan kanssa siten sahasinkin peilin edessä oikein urakalla. Otin alkuun Z:taa niin, että ensimmäinen suora oli kohti peiliä. Otin siinä montaa eri asentoa ekalla suoralla ja myös ekan merkin kiertoa kontaktista. Palkkana oli narupallo ja sen luovutus minulle namilla.



  • Z:ta / valkoiset matalat merkit  => alkuun palkka vaan seuraa käskystä eli kontaktin otto, alkuun lähtee todella hyvin, mutta siinä puolenvälin kohdalla lähestyttäessä merkkiä alkaa se pieni erkaantuminen ja herpaantuminen. Maahanmeno vaikein ekalla suoralla toteuttaa, jos vähänkin häiriötä => parani pallolla kokoajan ja erinomaisesti toimii pallo edessä



    Häiriötä saimme kivasti, ekalla suoralla, Kun Sanna M. tuli naapurikentältä niin Inkan kontakti herpaantui, pääsin huomauttaa => toiselle suoralle siirryttäessä Sanna R. ja Sara siinä linjalla ja siitä saimme kanssa hyvän häiriön, näitä Inka tarvitsee => viimeistä suoraa kohti mentäessä hieman taas häiriö häröilyä kun Kaisu ja Roki otti hyppyä, sen seurauksena irtosi sitten kulmassa oikealle käännöksessä ja suoritti seisomista useampaan otteeseen istumisena => olen kuitenkin aika tyytyväinen ja häiriöiden olemassaolo positiivista siinä suhteessa, että saadaan liikkeeseen hieman ryhtiä, kun joutuu keskittyyn niistä huolimatta => narupallo toimi kivasti nostattavana, mutta ei tuottanut ääntä




  • MERKKI + RUUTU x 2  / ei apuja... Carita vei salaa alustan ruutuun / hyvin merkille => kävin palkkaamassa, jotta ei tule ääntä / hienosti ruutuun / kumpikin toisto hyviä

     

  • RUUTU JA LOPPUOSA / lähetys vapaasti ruutuun ja oikeassa paikassa seis -käsky ja maahan ja kutsu seuraan, kun tuli viereen niin ekalla käännähdin oikealle, tokalla vasemmalle ympyrää vasemmalle ja vikalla palkkasin ruutuun / muuten hiljaa, mutta kerran taisi inahtaa maahanmenossa... en muista missä vaiheessa, oliko kolme toistoa liikaa ?

     

  • SEURAAMINEN peilin edessä, kytkettynä (lyhyt valkoinen remmin pätkä) / aloittaa hyvin, mutta peiliä lähestyttäessä alkaa ottaa sivu etäisyyttä ja kontakti hieman katkoo, kehulla hiukan nousee / nyt treeniä remmissä ja peilistä seuruu..... ei saa ottaa sivuun, voisin kokeilla astua itse samalla oikealle kun ottaa etäisyyttä, kokeillaan seuraavaksi / sivuaskeleissa puskee eteen tai taakse vinoon kun könöttää samalla mua, tässäkin peilitreeniä.. kotipeilitreeni ei auta, liian pieni tila / peruutuksessa takapää ei nouse tarpeeksi ja remmillä pystyn hieman estämään väärää liikettä peilin edessä, käsiavulla tekee kohtuullisen hyvin, joten pitäisi saada nousemaan seisomaan kunnolla "peruutus" käskyllä, malta odottaa, että koira valmiina käskyn jälkeen / juoksu... sama juttu, peiliä lähestyttäessä erkanee / käännökset paikalla kohtuullisen hyviä, mutta perusasentoa taaemmas

     

  • HYPPYNOUTO metallilla / otin alkuun koko liikkeen ja se oli hyvä, lukuunottamatta, että mun edessä annoin epähuomiossa signaalin pudottaa ennen palkkaa, ei välttämättä sovi Inkalle ainakaan nyt kun ongelmaa on ollut aiemmin viime keväänä räkimisen kanssa, no onneksi sentään annoin signaalin / Seuraavat otin vain palautuksena, kapula koiran edessä maassa ja koira istui selkä esteeseen päin, aivan sika upeita palautuksia eteen, mutta joka kerta haukahdus kapulaa ottaessa, ekalla kertaa luulin tulleen agilitykentältä äänen, joten otin uudelleen varomattomuuttani, mutta silloin tajusin, että Inka haukahti kun otti kapulan suuhun ja hei haukku tulee kun kapula on jo suussa / korjasin niin, että seuraaat kaksi toistoa laitoin kapulan suuhun valmiiksi ja vain palautus, oikein hyviä => palkkana patukka leuan alta tai liivin edustasta piilosta, Inka kyllä näki ja tiesi missä patukka on.



    Ai niin, kerran pudotti mun edessä kapulan suusta ilman lupaa ja en palkannut, enkä moittinut, en kehunut vaan otin vaan uudelleen ja palautus oli priimaa.... ei kapula tippunut.


Lopuksi sitten paikallaolot, istu ja maahan.... Inkalla edessä yksi nakkipala ja sivuilla nakinpalat. Ei ongelmia, ei persus kellahda ja muutenkin on hyvin, vaikka vähän näyttää, että inhottaa ne namit siinä, kun ei saa ottaa. Kovin pitkään tuijoitteli Kaisun tytärtä kun liikkuroi, uusi ihminen Inkalle ja eka maahanmeno käsky jä pikkurouvalta kuulematta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti