tiistai 28. helmikuuta 2012

24.02.2012 Rommin EVL-treenit


Koko viikko olikin sitten mennyt treenien osalta pipariksi, kun flunssa vei voiton ja kävin tiistaina lekurissa, jääden sitten torstaihin asti sairaslomalle ja näin ollen Inka ei päässyt tehistreeneihin ollenkaan. Perjantaina kuitenkin pääsimme Rommin kanssa Vuokkoset Areenalle Rommin EVL -ryhmän treeneihin.


Paikallaolot oli alkuun ja Rommi oli rivin toisena, vieressään Roki toisella puolella ja toisella puolella taisi olla Annan Etta, jos oikein muistan. Laitoin niin istumiseen kuin paikalla makuuseen Rommille namit sivuille ja eteen. Tämä tapa ei ainakaan vielä näyttänyt auttavan siihen haisteluun, minkä takia siis namit laitoin, mutta ainakin se auttoi kahden edellisen kerran levottomuuteen eli ei haukahtanut paikallaolossa. Nämä haukahdukset olivat tosi huono juttu, koska Rommi ei ole koskaan haukkunut paikallaolossa, joten ei kivaa, jos aloittaa sen EVL:ssä. Ennen paikallaolojen aloitusta tätä on kyllä alemmissa luokissa tapahtunut, mutta ei koskaan itse paikallaolon aikana.


Omalla vuorollamme Rommin kanssa otettiin seuraamista ja tunnaria. Muuten sitten harjoittelin peilin edessä seuraamista ja lähelle peiliä menoa sekä askelsiirtymiä. Yhä edelleen mun pitää olla tarkkana sen olkalinjan kanssa. Harjoittelin myös samalla sitä luopumista eli käsi, jossa nami on Rommin kuonon vasemmalla puolella ja sen pitää pitää kontaktia sivulla ja kun liikutan vasenta jalkaa. Kestää jalan liikuttamisen, mutta ei mitenkään, että yritän liikkua, liimautuu silloin käteen. Jotenkin kestää käden liikkumisen, jos olen paikallaan. Hu huh... tästä tulee vaikeeta !


Kokeilin myös peruuttamiseen Pian ohjetta, kuinka saan Rommin nousemaan seisomaan sivulta, mutta vielä nyt toinen oli niin tyrmistynyt, että loikkas kauhistuneena aina sivuun ... ehkä mä olin vähän liian "raju", joten kun tein sen vähän pienemmällä "tehoilla" niin ei tule tuota karkuun pompahdusta. Todella pieni ele riittänee Rommille, sain sen todeta (alkuun tuntui, että siitä ei tule mitään, mutta nyt saattaa tullakkin) toisaalta täytyy kokeilla seinän vieressä niin ei heti luule, että sieltä se tulee talloon tukkaa ja lähe karkuun ennenkuin mä teen edes mitään... täytyy tosi tarkkaan tarkkailla nyt alkuun miten mä sen teen !


SEURAAMINEN


Päätin, että en rupea ottamaan seuraamista käskytettynä, koska ennen vuoroamme otin peilin edessä seuruuta (ja sivuaskeleita yms.) ja Rommi poikittaa mun eteen ja samaa olin todennut edellisenä päivänä katsomastani videosta, joten ihan turha toistaa sitä nyt. Joten päädyin sitten ottamaan täyskäännöksiä ja pyysin Sannaa katsomaan, että missä hänen mielestään mättää. Kovin huonoja käännöksiä Rommi ei nyt näyttänyt, vaikka toki niissä on se perusvika, että irtoaa käännöksessä ja tekee sen "koukahduksen" siellä mun sivulla. Otin muutaman kerran niin, että palkkasin oikealta ja oikealta sisäreiden puolelta, mutta ei siitä tunnu olevan apua, ei myöskään, että palkkaan jo aikaisemmin vasemman reiden puolelta heti kun alan kääntyä.


Sanna huomasi, että Rommi seuraa mun olkalinjaa voimakkaasti ja käännöksessä voisin kääntää olkapäätä heti voimakkaammin, kun multa lähtee jalka ensin ja tavallaan mun olkalinja kertoo vielä, että mennään eteenpäin eli tätä täytyy harjoitella peilin edessä. Mielestäni Rommi teki paremmin kun käänsin ensimmäisenä sen olkalinjan tai oikeastaan teen sen lähes samaan aikaan. Katsotaan miten saan tämän liikemuistiin itselleni ja olisiko siitä apua, ainakin ihan lupaavalta näyttää !


Mä ajattelen ihan liikaa mun jalkoja ja kääntymisiä, pitäisi saada ne tulemaan ihan luonnostaan, mutta "hitto", kun pitää yrittää muistaa kävellä suoraankin vielä  !


TUNNARI


Ollaan saatu Rommi rauhoitettua, kun ollaan oltu nopeita eli kapulat laitettu valmiiksi ja viety vain se oma, muuten kisamainen alku, mutta tosiaan vaan viety oma kapula ja kun tulee käsky lähettää niin menen metrin eteen ja sanon "oma" -käskyn aika rauhallisesti ja kun on juuri tulossa kapuloille niin 1 - 2 metriä ennen niitä annan käskyn uudelleen. Muuten toiminut hyvin, mutta yrittää napsia kapuloita, joten nyt ajattelin tehdä niin, että kapuloita onkin sitten enemmän eli tuplat 12 kpl.


Tämä meni niin nappiin kuin vain voi. Kapulat oli ympyrässä ja kapuloiden välit oli tarpeeksi suuret, jotta Rommi mahtui sinne haisteleen ilman, että meni "paniikkiin" (kisavälit). Alussa ei tullut haukauhduksia, vaikka kapulat nyt aseteltiin sinne kaikki ja lähetys taas metrin päässä koirasta ja muistutus kun tuli kapuloille. Työskenteli keskittyneesti ja suu kiinni ja toi oman hyvin (ravilla) ja kyykistyin vastaanottaan. Oli niin hyvä mieli  !


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti