sunnuntai 12. helmikuuta 2012

11.02.2012 Hakkilassa Rommin kanssa


Paikalla kaikki lauantaina, joten tehtiin myös paikallaolot, jotka tehtiin  vuoron puolessavälissä.



  • Paikalla makuu => laitoin namit Rommin eteen ja sivulle, muuten ok, mutta Rommi oli kerran haukahtanut (Charlotte jäi näkyville ja kertoi, itse en yhtään tietäisi, en kuullut) juuri ennen kuin tuli "Aika".... mistä levottomuus johtuu ?

  • Paikalla istu => jättö



    Rommin omalla osuudellaan otin ohjatun noudon alkuosan eli kapuloiden viennin ja merkin sekä erikseen kapulan haun. Ruudun etsimistä.

     

  • Merkki + Ohjattu nouto / Charlotte toimi liikkurina, alkuun arvonta...... "liike alkaa" ja hetken kuluttua Rommi haukahti, jolloin Charlotte keskeytti viennin ja minä vapautin Rommin "Ääähhh....Oho... mitäs teit" ja käskin sitten uudelleen sivulle ja aloitettiin uudelleen. Nyt hyvin ja Charloten "käsky" sanasta vapautin ja palkkasin sekä lennosta lähetys merkille. Tämän toisto.... merkille tosi hyvin oikeaan kohtaan kummallakin kerralla.



    Huomio: Tarkoitus oli sanoa vain "Oho... mitäs teit", eikä kiljua mitään ÄäÄÄÄhhh, joka tulee multa tosi korvia vihloen.

     

  • Ohjattu nouto VASEN / kutsuin merkille ja näytin itse haettavan kapulan (Charlotte oli jo aiemmin vienyt), lähetyspaikalta normaalisti lähetys, lähti hyvin ja kaarre suht ok.

     

  • Ruudun etsiminen / Rommi oli nähnyt ruudun rakentamisen, varmaan olisi ollut parempi, jos olisi ollut silloin muualla, mutta tällähetkellä ei oikein pysty ruutua etsimään, vaikka näkisi, jonkun toisen koiran ruutuun menevän tai ruudun teon, Nyt hain vain sitä, että se pystyy irtoamaan innokkaasti ja etsii aktiivisesti ruutua, lähetyspaikalla ei väliä. Ei mitään 90 asteen kulmia tai suoraan lähetyksiä. Kävelen vaan pitkin kenttää ja kyselen  "missä ruutu on" ja lähetän ruutuun sen jälkeen. Tälläkertaa en heittänyt lihapullaa ruutuun vaan kävin palkkaamassa. Samalla myös Rommi sai harjoitella ruudun paikkaa, kun ei ollut alustaa.



    Pyysin Charlottaa ja Satua vaihtamaan ruudun paikkaa noin 5 metriä vasemmalle ja jatkettiin samaa juttua . Rommi ei siirtoa nähnyt, joten kuten saattoi olettaa se menei juuri sinne minne odotin eli ruudun edelliselle paikalle aivan oikeaan kohtaan. Annoin sille mahdollisuuden korjata itse ja niin se teki.



    Tyttöjä hieman arvelutti tämä tapa, kun koiran pitäisi oppia, että ruutu on aina suoraan oikealla tai vasemmalla puolella ja sinne juostaan suoraan. Itse en nyt kuitenkaan välitä siitä, koska tässä harjoituksessa koiran täytyy toimia itse, pystyä toimimaan, vaikka ruudun suuntaa ei auteta. En kädellä näytä mihin suuntaan juostaan. Tämä harjoitus on vähän samanlainen mitä Korrin Pekka aikanaan Inkalle suositteli eli treenin loppuun leikin Inkan kanssa kahdella pallolla ja kävelen ruudun ympärillä ja välillä huikkasen ruutu -käskyn ja palkkaan toisella narupallolla, ei tämä siitä paljoa eroa. Ja ainakin Pipan ohjeissa on ruudun etsintää, jossa koira lähetetään vinosta tai ihan mistä paikkaa tahansa eli ei ruudun normi suunnista. Pipan mukaan ei tainnut sitten, jossain toisessa vaiheessa enää käyttää tätä tapaa, mutta nyt on otettava kaikki keinot käyttöön kun Rommi ei tunnu oikein pystyvän tällähetkellä hahmoittamaan ruutua eli itse pidän tätä vaan ns. vapaamuotoisena leikkinä ja hauskanpitona.



    Seuraavassa vaiheessa otan varmaan sitten niin, että ruutu on lähempänä reippaasti merkkiä esim. 15 metriä ja tehdään muutama kerta niin. Jos menee sivusta sisälle näiden edellisten harjoitusten takia niin sitten harjoitellaan suoraan etenemistä.... kujalla ? Ehkä ?

     

  • Seuraaminen / ei liikkurointia, pelkästää häiriöihminen (Charlotte) / noin 30 cm liinassa



    a) Käännös vasemmalle ja seis (neliötä)

    b) Liikkeelle lähtöjä

    c) Seuraaminen ja perusasentoon pysähdyksiä







    Tämän jälkeen autoin Satua ja Nappia liikkuroimalla ja sen jälkeen kun kenttä oli lähes tyhjillään Charloten treenatessa yhdessä kulmassa, otin vielä seuraamista remmissä (lyhyt valkoinen pätkäremmi).



     

  • Seuraaminen liinassa (30 cm) / normaalikäynti ja hidaskäynti ihan kohtuullista (ei askelsiirtymiä) / otin myös täyskäännöstä niin, että palkkasin huomattavasti ennenkuin ennen (kiitos Carita) / juoksussa ongelmia, tiputtelin frolicia suusta, ei tiputtanut kontaktia, mutta laskee turhan alas / otin muutaman juoksuun lähdön heti palkaten.... parempi => pitkä on tie.... treenataan kaikkea ja vähän eritavoin ehkä kuin ennen

     


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti