perjantai 10. helmikuuta 2012

10.02.2011 EVL -ryhmän treenit


Rommilla oli tänään Vuokkoset Areenalla treenit. Sannan estyessä pääsemästä kouluttamaan oli hänen sijaisenaan Pia, jolta sainkin meidän Z:aan varteenotettavia neuvoja. Alkuun otettiin kuitenkin paikallaolot.



  • Paikalla istuminen / selkä ovelle päin ja nyt pääsimme ns. piilojen taakse / Rommi oli hieman liikuttanut etutassujaan kun olin lähtenyt ja olisko kerran myöhemmin kanssa liikuttanut etutassujaan. Vähän levottumuutta ehkä... ei kuitenkaan yhtään niin paljoa kuin edellisellä kerralla

  • Paikalla makuu / selkä yhä ovelle päin / Rommi meni hyvin maahan toisena koirana. Pian kiertäessä koirat oli kerran hieman piipannut, ei tyypillistä Rommille, joten en nyt tee siitä numeroa.... oli vähän levottoman ja tottelemattoman oloinen jo halliin tullessa, vähän kait meille liian nopea sisääntulo, mutta tällä mennään, kun halliin ei etukäteen pääse ja ulkona niin kylmä. Yleensä Rommi ei ole niin aktiivinen ulkopuolisille asioille kuin mitä tänään, vaikka häiriöherkkä onkin.



    Toisaalta olen aika tyytyväinen paikallaoloihin, koska mielestäni Rommi oli levollisempi kuin viimeksi. Kentän laidalla yritin vähän harjoitella peruuttamista ja jääviä niin, että käskin koiran asentoon ollen koiraan selin. Lisäksi treenasin muutaman kaukon vaihdon.



    Tänään aiheena oli Z:ta ja hyppynouto:

     

  • Z:ta / asennot ok, seuraamisessa puutteita / yritin viritellä Rommia normaalisti, jotenkin hieman levoton olo, lähti ihan kohtuullisen hyvin liikkeelle ja maahanmeno oli nopea, otan kuitenkin koiran liian kaukaa mukaan (siitä on kyllä tainnut muutkin huomauttaa) / jotenkin mä vaan yritän mallaa askeleet samoin kuin tammikuussa koulutuksessa todettiin Inkalle sopivaksi, vaikka Rommin mukaan otossa ei ole ollut ennen ongelmaa / no nyt ajoitan liian aikaisin ja asettelen jalkojani mielessäni sekä väistelen koiran karvoja / toisessa välissä käskin istumaan omia aikojani.. mitens siinä niin kävi / Tästä otin mielestäni vieläkin kauempaa ja huonosti koiran mukaan ja viimeisen välin aikana ei seuraamisessa enää ollut oikein yhteistyötä, olin epävarma ja koirakin jätätti ja kun pysähdyin niin Rommi aikaili sivulle tuloa ja varsinkin istumista



    Päädyttiin sitten ottamaan toiseen suuntaan niin, että palkkaan heti vikalla suoralle tullessa kulman jälkeen / kävelin nyt selvästi tomerammin ja nopeammin, pientä lusmuamista oli Rommilla näkyvillä ja juuri kun käännyin meinasin palkata kontaktista, mutta sitten tiputti, mutta onneksi juuri nosti uudelleen ja pääsin palkkaamaan => peruutin ja kehuin sekä heitin pallon, jota Rommi ei halunnut, kyttäs vaan namia


Pian kanssa oli puhetta, että mun kannattaa nyt ottaa useammin ihan kisamaista Z:taa meni se sitten miten meni, koska nyt olen paljon tehnyt paloissa. Lisäksi kannattaa juuri vikalla suoralla palkata eri kohdista, nyt alkuun varsinkin kun sinne käännytään. Muutenkin kannattaa niitä jääviä ottaa sillä suoralla eri kohdissa, ei aina keskellä ja välillä kun treenaa sitä kokonaisuutta niin ottaa, vaikka kaikilla suorilla saman asennon ja keskittyy palkkaamaan siitä hyvästä seuruusta vikalla suoralla. Koiran voi sitten palauttaa sinne edellisen suoran asentoon ja ottaa siitä taas mukaan esim. peruuttamalla itse koiran taakse. Siis vikalla suoralla, koska se on se meidän ongelma.



Kokeillaan, jonkun aikaa: ensimmäinen kisamainen, meni miten meni => seuraavat samassa treeneissä paloina, varsinkin sitä viimeistä suoraa painottaen, välillä palkka sitten asennosta yms.



  • Hyppynouto metallilla, vain yksi lauta / no onnistuin heittää kapulan melkein A-esteeseen ja arvelinkin, että kapulan ottaminen tuottaa sen takia, jotain ongelmaa, vaikka oikeasti siitä pitäisi ihan hyvin mahtua ottamaan, Kapulalle lähti tyypilliseen tapaan intoa puhkuen. Kuten arvasin Rommi kämmäs kapulan nostossa ja se lipes ekalla otteella ja otti uudelleen korjaten tiputuksen, mutta muuten tuli eteen ihan hyvin (ravasi osan takastulo matkaa esteen takana), ehkä vähän vino tai paremminkin enemmän vasemmalla, luovutus kuulemma näytti ihan hyvältä, eikä se munkaan mielestä mitenkään paska ollut.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti