perjantai 26. kesäkuuta 2009

25.06.2009 Hskh:lla Jessican koulutus


Torstaina olikin sitten viimeinen Jessican tokokoulutus Ojangossa. Tänään koulutukseen tuli Rommi, kuten kahdella aikaisemmallakin kerralla.


Rommin kanssa tarkastimme kaukokäskyjen liikeradat ja saimme tuomioksi jatkaa samalla tavalla Hymy !


Toiseksi liikkeeksi varasin sitten sen seuraamisen eli sanoin sitten uhrautuvani ja näyttäväni meidän huonoa seuraamista. Olin jo aikaisemmin ruutua laittaessa puhunut Pablon kauhean huonosta seuraamisesta kisoissa.


No ensin sitten otettiin seuraamista Jessican toimiessa liikkeenohjaajana, sivuaskeleita tai mitään muita voittajan kiemuroita ei otettu vaan ihan perus avoimenluokan seuraamista. Rommi seurasi tälläkertaa aika hyvin, ehkä aivan aavistuksen liian edessä ja kontakti katkesi ihan todella lyhyiksi hetkiksi esim. käännöksissä, mutta tosiaan aika hyvää se oli omastakin mielestäni.


Jessica sanoikin, että "Ja sinä sanot, että tämä seuraa huonosti ja ettei hän halua edes nähdä millainen se minun hyvin seuraava koira on, kun hänen mielestään Rommin seuraaminen oli ihan hyvää" !


Ilmeisesti meidän harjoitukset ovat tuottaneet tulosta, tosiaan pohdittiin sitä, että kumpaan nyt ensin haluan puuttua eli tuohon pieneen edistämiseen vai tuohon kontaktin intensiivisyyteen. Päädyin edistämiseen, joten minun on ihan ensimmäiseksi kiinnitettävä siihen alkuperusasentoon huomiota, että lähdetään oikeasta kohdasta. Kiertämällä Rommi hakee oikean paikan, mutta kun vien sen istumaan suoraan, saattaa se jäädä hiukan eteen.


Ensimmäisessä harjoituksessa otettiin täyskäännöstä niin, että käännöstä aloittaessa sanoin "seuraa" ja vielä uudelleen käsky, siinä kun käännyin ja jatkoin eteenpäin (taisi peräti olla seuraa käsky kolmeen otteeseen) ja siitä sitten nami.


Toisessa harjoituksessa tein niin, että laitoin käteen namin, käsi saa olla aika ylhäällä, koska iso koira kyseessä. En anna tökkiä namia, kuono ei saa olla siinä kiinni eli puutun siihen ravistamalla vähän kättä ja mutisemalla jotain "öhm" eli näyttämällä, että niin ei saa tehdä. Muuten sitten samalla tavalla käskyt ja käännöksen jälkeen pysähdys ja palkka. Samaa asiaa sitten paikalla käännösten kanssa eli tavallaan pyörin ympyrää !


Kolmannessa harjoituksessa lähden perusasennosta (ei aina, välillä lennosta) käskyllä "seuraa" ja kun alkaa edistämään, mutisen taas jotain "öhööm" ja peruutan taaksepäin (apua, niitä Suskin inhoamia taka-askeleita) ja otetaan homma alusta ja palkka kun seuraa oikeassa paikassa esim. 6 askeleen jälkeen. Ei tahallaan haeta, että epäonnistuu vaan tällä haetaan, että koira tajuaa missä se oikea paikka on !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti