perjantai 5. kesäkuuta 2009

04.06.2009 Porvoossa tokokokeessa


Aamulla hieman treeniä sisällä jokaisen kanssa ja Pablon sekä Inkan kanssa taisin käydä vielä pihamaallakin ottamassa hyppyä.


Pablon kanssa lähinnä paluuhyppyä ja Inkan kanssa hypyn suuntaamista vähän keskemmälle palkkauksen voimalla.


********


Nyt sitten Porvoon taika näytti katoavan, yhyyyy !


Pablon ja Rommin kanssa suunnattiin Porvooseen tokokokeeseen. Ilma oli kamala, koko päivän satoi kaatamalla ja ainoa iloinen asia siinä tuntuu olevan, että mun flunssa helpottui, että saattoi siis olla allergiaakin pelkästään.


Olin varautunut sitten kahdella sadetakillakin ja pidin niitä päällekkäin, he hee. Olipa kiva käyttää Pabloa pissalla kun oli ihan märkä autoon tuotaessa ja ei siinä paljon pyyhe auttanut. Rommia en jaksanut edes ulos päästä kun vasta ennen kotimaktaa käyin pissalla, se siitä vireen nostattamisesta Rommilla.


Paikallaolo meni Pablolta ihan hyvin, vaikka vähän tuota pelkäsin, kun Pablo jäi kaikkein kauimmaiseksi sinne laitaan. Pablon vierestä lähtikin kaksi koiraa, mutta hienosti oli jätkä kuulemma pysynyt paikoillaan.


Kisa ei mennyt oikein odotuksien mukaan, vaikka liikkeet jätkä teki hyvin seuraamista lukuunottamatta. Virheet tulivat sitten ihan odottamattomalta suunnalta ja näin ollen saaliina oli sitten 2. tulos ja 154 pistettä sekä 4. sija.


Eipä tuolla muutenkaan hurrattu pisteillä. Meidän luokasta tuli vain kaksi ykköstulosta 164 ja 160 pisteellä. Alokasluokasta sai vain yksi ykköstuloksen 160 pisteellä 12:sta koirasta ja täytyy sanoa, että tuskinpa se taso niin huonoa oli.


EVL:ssä oli ollut juuri juoksunsa päättänyt narttu, jonka tuoksut sitten jäivät hyvin "lemuamaan" urosten (ja narttujen) päänvaivaksi. Kuulemma usampi koira oli sortunut haisteluun kentällä ja Pablo sitten lukeutui samaan kategoriaan, vaikka ei vielä seuraamisessa sitä tehnytkään.


Tokokoe AVO 04.06.2009 Porvoo / Tuomari: Hannele Pörsti

1) Paikalla makaaminen 10

Kauhea vesisade kokoajan. Pablon vierestä lähti labbis ja sen vierestä borderterrieri, mutta onneksi Pablo pysyi hyvin ja nousi myös ylös ensimmäisellä käskyllä !

2) Seuraaminen taluttimetta 6

Voi elämän kevät, kehään tuli ihan innoissaan ja päästiin joten kuten liikkeelle, mutta ensimmäisen pysähdyksen jälkeen jouduin antamaan lisäkäskyn ja tahtoi haaveilla koko matkan, toinen liikkeestä istuminen jäi suorittamatta ja viimeinen perusasento. Kaiken lisäksi haukkui kun pysähdyin, joten annoin siinäkin yhden ylimääräisen käskyn, jonka avulla tulikin hienosti sivulle, eipä juu enää auttanut.

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7

Tämä meni ihan hyvin ja pysyi hyvin, mutta ei noussut käskyllä ylös, ei edes toisella, joten jätin sen sitten maahan ja sen jälkeen ei vapautuksellakaan meinannut nousta ylös eli saldona sitten hienot pistemenetykset muuten erinomaisesta suorituksesta, arghhh !

4) Luoksetulo 8

Maahanmenon jälkeen rupesi haistelemaan maata ihan silmät kiiluen ja oli työ saada jätkä luoksetulon aloituskohtaan. Kun sain sen sivulle, niin tuntui, että oli taas ihan hyvässä paketissa, mutta oli kuulemma alkanut minun kävellessä haistelemaan maata toiselta puolelta lonkkaansa ja vaan vajonnut alas. Muuten luoksetulo olikin erinomainen.

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 8

En tiedä mistä pistemenetys, valmisteleva osuus mielestäni ihan hyvä ja jäi käsittääkseni ihan hyvin ja loppukin meni mallikkaasti, mutta jostain kuitenkin tippui pisteitä, harmillista kun ei tiedä mistä, jotta voisi korjata.

6) Noutaminen 7

Voi elämän kevät kun lähti hyvin, sivulla hyvin ja tarttui kapulaan hyvin ja lähti kylläkin palauttamaan ravilla, mutta sitten teki ihan jotain ihmeellistä. Vähän ennen eteenistumista alkoi vähän "leikkimään" kapulalla ja luovutti seisten, sivulle kyllä ihan kohtuullisen hyvin, mutta aivan järkyttävää. Eihän se Pablon luovutus mitenkään yleisesti ottaen loistava ole, mutta kyllä se sentään istuu ja pitää kapulan jotenkuten rauhallisena, mutta se, että luovutti kapulan seisten oli kyllä aikamoinen takapakki (Oli ihan pakko ottaa korjaavat heti kisan jälkeen ennenkuin lähdin kotiin, sapetti niin).

7) Kauko-ohjaus 7

Tämä harmittaa ihan koiran puolesta, taas hajut vähän häiritsi, mutta siitäkin huolimatta niin nätit asennonvaihdot. Ensimmäinen istuminen onnistui vasta toisella käskyllä, mutta sen jälkeen niin hienot nousemiset, mutta sitten ei noussut kuin vasta toisella käskyllä sivulta !

8) Estehyppy 8

Oikein hyvä hyppy ja paluu eteen, mutta sitten se pikkuherra sivulletulossa päätti alkaa haisteleen mun takana maata ja viimeinen sivulletulo lopulta onnistui, mutta istu vähän turhan takana ja vähän jouduin rykäsemään, että jätti haistelut, joten onneksi sentään riitti tuo kahden pisteen menetys !

9) Kokonaisvaikutus 7

Tulos: 2 palkinto, 154 pistettä / 4. sija

Yhteenveto kisasta:
Pablo on kyllä ihan hyvässä vireessä ja teki taas liikkeet ihan hyvin, jos ei oteta seuraamista mukaan, mutta ei se seuraamisessakaan mitenkään ollut haluton vaan lähinnä kait ihmetteli yleisöä ja oli minulle kiukkuinen, kun pysähtelin kesken seuraamisen, enkä kertonut hänelle ;-) etukäteen, no joo, vitsi vitsinä. Olen kuitenkin harmissani, kun tokoleirillä saamien ohjeiden mukaan treenasin viikolla seuraamista ja näytti tosi lupaavalta niin kontaktin, käännösten ja pysäytyksen suhteen. Nyt vaan pikkuvirheet veivät niin paljon pisteitä ja toisekseen se haistelu aiheutti ongelmia, ei ainoastaan meille vaan muillekkin koirille. Kuulin, että EVL:ssä oli kisannut narttu, joka oli juuri päättänyt juoksunsa, joten sekö häiritsi varsinkin uroksia, en osaa sanoa, mutta sekin häiriö tietty pitäisi pystyä kestämään. Sateellakaan ei vähään ikaan ole tullut treenattua tai ainakaan näin kovalla sateella, joten sekin toi mukanaan ihan mielenkiintoisen lisän kisaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti