torstai 18. kesäkuuta 2009

13.06.2009 Askolan tokokisa


Puolenpäivän aikaan pakkasin Pablon ja Rommin autoon ja lähdin ajamaan kohti Askolaan. Alkujaan olin ilmoittanut Inkan kisaan, mutta kun Pablolle ei tullut tulosta Porvoosta, päätin sitten vaihtaa koiraa, koska Inka ei mielestäni muutenkaan vielä tuntunut olevan ihan valmis avoimeen.


Aamulla sää ei näyttänyt kovinkaan lupaavalta ja pelkäsin, että saadaan taas sadetta niskaan, mutta Askolaan saavuttua onneksi sää kirkastui. Kisapaikalla törmäsin heti Piaan Sulon ja Tessan kanssa. Sulo oli kisannut Evl:ssä ensimmäisen ykköstuloksensa ja sijoittunut kolmannelle sijalle.


Paljon Onnea Pia ja Sulo Nauru !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kati ja Geena oli myös paikalla sekä hänen kuskinaan ja kannatusjoukkoinaan toimineet Marjaana ja Samu. Geena myöskin oli suoriutunut urakasta upeasti ja voittivat luokkansa saaden myös voittajasta ykköstuloksen, joten Onnea myös heille !


Kiitos myös Pialle valokuvien ottamisesta ja Marjaanalle/Samulle suorituksen videoinnista, olipa taas opettavaista katsoa koko episodi läpi uudelleen Nolostunut Huuto !


********


Tokokoe AVO 13.06.2009 Askola / Tuomari: Harri Laisi

1) Paikalla makaaminen 9

Pablo makasi kuulemma koko paikallaoloajan rauhallisena. Pistemenetys tuli pienestä rintamasuunnan vinoudesta (tuomarin sanoin). Itse kyllä olin sitä mieltä, että suorana se oli kun siitä lähdin ja katsojien mukaan jätkä oli tosi hienosti ja rauhallisesti liikkumatta, mutta video paljasti, että oli loppupuolella vähän laskenut painoa toiselle lonkalle eli siitä se vinous johtui, kuten epäilin.   

2) Seuraaminen taluttimetta 6

Seuraamiseen valmistautuessa tuntui Pablo taas olevan haavemaailmassa ja ensimmäinen istuminen meni harakoille (juu juu, kyllä se kotona osaa) ja Pablo kierrähti minun ympäri. Seuraaminen oli aivan liian väljää, varsinkin juoksuosuus tuntui kamalalta, mutta videolla se ei näyttänyt niin pahalta. Pablo vaan jotenkin tuntui aina lähtevän mukaan ja sitten taas aivankuin unohtaneen hetkeksi taas kokojutun. Viimeiset metrit ennen täyskäännöstä olivat jo hienoja ja täyskäännös, mutta ei siitä varmaan pahemmin apua enää ollut.
 
3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Ei noussut kuin vasta toisella käskyllä maasta ylös. Seuraaminen tuomarin sanoin ihan hyvää valmistelevassa osassa, mutta videolta näin, että ei yhtään Pablon tasoa. Maahanmeno varmaa ja hyvää Pabloa.
 
4) Luoksetulo 9

Jäi ihan hyvin ja lähti hyvin liikkeelle, mutta vauhti ei ollut yhtä hyvä kuin edellisissä kisoissa ja vähän siinä oli loppuosassa hitautta. Mutta aikaisemmissa kisoissa on tultu koko matka reipasta laukkaa. On tainut tulla toistoja ja pysäytyksiä liikaa treeneissä. No hieno suoritus se oli, paitsi annoin itse käskyn liian myöhään merkkiin nähden, hahmottaminen oli tosi vaikeaa.  

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 9

En osanut alkuun sanoa syytä pistemenetykseen. Sain kuulla jälkikäteen, että jonkun mielestä olin ehkä hidastanut hieman käskyä antaessani, mutta itse en huomannut, että niin olisin tehnyt ja videolta paljastui, että en tosiaan hiljentänyt, mutta Pablo vuorostaan teki ihmeellisen liikkeen. Pysähtyi hyvin, toki olisi voinut olla terävämpi pysähdys, mutta ei se hullumpi ollut, pysähdyksen jälkeen nytkähti tasajalkaa jotenkin ihan hassusti, ei näyttänyt, että olisi yrittänyt perään tai tepastellut vaan ihan aivan ihmeellinen liike, en edes osaa selittää mistä se johtui !


Seisomisen jälkeen Pablon siirtäminen noudonaloituspaikalle oli ihan hirveän hankalaa, kun se jymähti haistelemaan hiekkaa ihan kilahtaneena, ei mikään mennyt läpi. Jouduin todella taas herättelemään, että sain sen pois siitä haistelemasta ja nuolemasta maata, yöks (olipa kiva katella videolta tuotakin episodia) !
 

6) Noutaminen 5

Tämän Pablon lempiliikkeen olen saanut pilattua kahden viikon sisällä totaalisesti, kun lähdin parantamaan sen otetta kapulasta ennen edellistä kisaa. Paineistuu kisassa niin kovasti eteentulossa, että ei tule kisassa eteen istumaan vaan jää seisomaan ensiksi ja siitä sain sen ihmeen kaupalla istumaan, mutta sekin istuminen taisi tapahtua vähän liian myöhään. Toisekseen nyt kävi ihme kämmi ja pudotti kerran kapulan paluumatkalla, mutta otti sen itse uudelleen suuhun. Myöskin lähti noutamaan vasta toisella käskyllä, koska haaveili omiaan (hajut). Meinaan sai jotain ihanaa hajua nenäänsä (kaukokäskyjen koiran makuupaikalta) kun yritin vaihtaa paikkaa noudon aloituskohtaan. Aivan kun järki katoisi ja ekaa käskyä annettaessa se vaan katseli sivulle ja haaveili. Itse myöskään en korjannut sitä kunnolliseen asentoon ennen lähetystä.   

7) Kauko-ohjaus 8 1/2

Tämä on ollut myös yksi Pablon tämän kevään bravuureja, vaihdot ovat olleet todella hyviä ja varmoja, mutta nyt on ongemaa tuohon loppu perusasentoon nousemisessa ja ei ne liikkeenvaihdot olleet yhtään sellaisia kuin normaalisti eli iloisuus puuttui. Maahan mentiin vähän pitkin hampain ja ylös noustiin varmasti, mutta sellaista tekemisen riemua ei ollut mielestäni, kuten edellisissä kisoissa tuntui pursuavan sitä vähän liikaakin. 

8) Estehyppy 8 1/2

Tässä oli kanssa ongelmia, tuli suoraan sivulle ja ei ollut Pablon paras sivulletulo, kait vähän vinokin loppuperusasento tai ainakin liian edessä.
Videolta selvisi mitä siinä oikein tapahtui, meinaan todella hieno hyppy ja istuminen, mutta juuri kun aloitti eteen istumisen, painoi jo peppua maahan, kun yhtä-äkkiä meni sitten kuonokin maahan päin aivan kuin jokin olisi imaissut ja tuntui kuin se itse olisi tajunnut, että "hups, ei sallittua" ja kiersi suoraan sivulle.
   

9) Kokonaisvaikutus 8 1/2

 
Tulos: 1 palkinto, 163 pistettä / 2. sija ja TK2:n ;-)

Yhteenveto kisasta:
Olin kyllä niin helpottunut ja onnellinen, että se ykkönen tuli, vaikka pisteet eivät mitenkään kovin upeat olleetkaan. Nyt päästään sitten keskittymään vaan treenaamaan omaksi iloksi ja katsotaan mihin se sitten kantaa eli ei mitään paineita jatkosta. Jos joskus tuntuu, että jätkä on taas vireessä ja osaa liikkeitä niin mietitään sitä sitten, nyt kuitenkin vähitellen palataan agilityn pariin ja ehkä jotain muitakin askareita.

Pablo ei ollut nyt tälläkertaa hyvässä vireessä eli edellisissä kisoissa on ollut enemmän draivia. Pablolle tuottaa tällähetkellä hajut liikaa päänvaivaa ja siihen ei saa kunnolla yhteyttä. Muutenkin olettaisin sen kyllästyneen näiden tiettyjen liikkeiden jatkuvaan paukuttamiseen. Kuten jo ennenkin olen sanonut, että Pablon kanssa yksi kisa keväällä ja yksi kisa syksyllä olisi sopiva tahti. Pablo ei ole niitä koiria, joilla kisataan viikon välein.


******


Pablon kisan jälkeen otin vielä Rommin kanssa lyhyet treenit parkkipaikalla.



  • Metallinouto

  • Seuraaminen / täyskäännökset, sivuaskeleet ja käännökset


Lopulta sitten pääsinkin kotimatkalle ja hienolta tuntui, kun tämä kisarumpa nyt on ohitse Pablon kanssa ja voidaan palata pienempään treenimäärään. Ehkäpä alkaa motivoitumaan taas paremmin kun ei saa niin usein noita herkkujakaan tai ainakaan ei viikossa mene montaa pakettia kalkkunaleikettä. Alkuun melkein sekosi innosta kun palkkasin kalkkunaleikkeellä, mutta loppuaikoina se alkoi olla jo itsestään selvyys.




   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti