tiistai 9. kesäkuuta 2009

09.06.2009 tottista


On vähän orpo olo kun minun pikkuinen Rommeliini ei ole kotona huohottamassa korvaani Silmänisku.


Soitinkin päivällä jo isälle, että mitenkäs on mennyt (ihankun Rommi ei olisi siellä ollut aikaisemmin hoidossa). Oli ostanut jätkälle siankorvapussin, voi elämän kevät. Mä sanoin, että sille ei saa syöttää herkkuja, kuten makkaraa ja lihapullia, koska se lihoo niin helposti, varsinkin jos saa viikossa muutaman paketin ylimäärästä. Kauhistuneena se isä katseli jo mukaani antamaa kuivamuona määrää, meinaan olisi varmaan kerralla syöttänyt koko neljän päivän muonan.


Hei, ihan kun pussillinen siankorvia ei sitten lihottaisi. Mulla oli myös sellainen taka-ajatus, että Rommilla olisi treeni-intoa, kun tulee kotiin, kun ei ole saanut ilmatteeksi kasaa herkkuja, mutta olen aika varma, että siellä on paketti makkaraa jaossa, ellei useampikin paketti, huoh !


Jännä juttu, että Rommi ei suostu käveleen porraskäytävässä (isä asuu alimmassa kerroksessa), vaikka aikoinaan kerrostalossa asui ja minkäänlaisia ongelmia ei siellä ilmennyt, lähinnä ennemminkin liikkui siellä täysin varmasti.


*****


Töiden jälkeen kävin Inkan ja Pablon kanssa Viilarissa ottamassa tottista.


Inka



  • Seuraaminen / patukka tutulla paikalla / unohdin täysin, että meillä piti olla kokeilukausi, että en heitä patukkaa vasemmalle vaan otan Inkan leikkimään samantien eli palkkaan alas (tai ennemminkin piti palkata namilla niin, että tavallaan imuttaa. No toisaalta mä jo silloin sanoin, että teen sitä muualla, mutta en tottiskentällä, joten toisaalta pysyin siinä mitä itse sunnuntaina sanoin, mutta heittoa mun piti kuitenkin välttää ja katsoa mitä tapahtuu, tuleeko tiiviimmäksi) / pysähdyin käännöksissä suurimmaksi osaksi aikaa ja olkapään/kropan liikkeellä ohjasin Inkan oikeaan paikkaan / palkkaus kiihdyttää, ääntely erittäin kovaa

  • Nouto / kisatyyliin, ihan ok

  • Nouto / jätin kapulan Inkan eteen ja jatkoin matkaa kauemmas eli tein niin sanotusti noudon palautuksen / Inkan vauhti hyvää ja palautus hyvä eli suoraan eteen ja pitää kapulan hyvin ja malttaa hyvin kun otan kapulan ja laitan sivulle / oikein hyvä / haukkuminen häiritsevää, kiihtyy taas liikaa

  • Luoksetulon pysäytys / tarkoitus, että juoksen karkuun ja Inka saa liikkua vasta kun käsken, mutta harjoitusta haittaa, että joudun itse katsomaan liikaa koiraa / ei taida olla sopiva treeni Inkalle, koska kiihtyy niin paljon, että vinkuu ja haukkuu paikalla, ei muodostu oikeaa mielentilaa, joten siirryin tekemään asian kävellen / jouduin antamaan haukkumisesta noottia ja myös pallolla on osuutensa tuohon ääntelyyn / TÄYTYY MIETTIÄ SOPIIKO HARJOITUS OLLENKAAN INKALLE (ROMMILLE HYVÄ TREENI)


Täytyy kysyä seuraavalla kerralla Jessicalta muutama yksityistunti mun kaikille kolmelle koiralle eli varmaan, jos saisin yhden tunnin niin siinä olisi sitten kaksikymmentä minuuttia per koira. Haluaisin häneltä muutamaan asiaan mielipiteen. Katsotaan nyt, taitaa kuitenkin aloittaa Juhannuksesta Jessicakin loman ja muutenkin hänellä tuntuu olevan kysyntää niin kovasti !


Pablon kanssa treenit sujuivat huomattavasti paremmin kuin Inkan kanssa ja olenkin tässä miettinyt, että eipä näytä mitään haukuttamista tuokaan koira tarvitsevan. Vire on nyt taas todella kiva jopa seuraamisessa. Takapäätä Pablo ei ole vielä löytänyt, mutta muuten mielestäni tekeminen on paljon parempaa, ehkei sen kanssa kannata pyyhettä heittää kehään ainakaan vielä Kieli ulkona, no ainakin se tuntuu nykyään viihtyvän paremmin tottiskentällä kuin agilityssä, vaikka täytyy sanoa, että maanantaina näytti erittäin lupaavalta, ei reagoinut keinuun ja kepillä vauhti oli parasta Pabloa pitkään aikaan, ellen sanoisi, että parempi kuin koskaan.


Pablon treeni:



  • Seuraaminen / käännöksiä välillä pysähtyen tai jatkamalla matkaa kävellen tai juosten / toisekseen huomasin, että en taida nykyään auttaa kauheasti koiraa täyskäännöksessä, katsotaan auttaako, jos käännän ensin vasemman jalan eteen pysäyttämään, en myöskään ole miettinyt koskaan, että pysähdynkö oikealla vai vasemmalla jalalla eli MUN TÄYTYY PÄÄTTÄÄ KUMMALLA JALALLA PYSÄHDYN

  • Nouto / kisamaiseen tyyliin, vähän luovutuksessa ongelmia, tuli kyllä istumaan eteen, mutta aika kauas ja ei pitänyt rauhallisesti

  • Nouto nostamalla / sama treeni kuin Inkan kanssa / luovutus parempi, mutta vieläkin levoton

  • Nouto / laitoin kapulan suuhun ja peruutin muutaman askeleen, näitä toistin noin kolme kertaa

  • Kaukokäskyt / jotain ihmettä se siinä sähelsi ja ei keskittynyt, muutama toisto vaan ja otin sivulta ylös

  • Maasta perusasentoon nousemista / käskin lennosta maahan ja kävin nostamassa ylös ja palkkasin

  • Seisomisessa pysyminen (vain yksi toisto)

  • Luoksetulon pysäytys / siitä pinkaisu karkuun ja eteentulo, ei tökkäisyä / myös pelkästään seisomasta luoksetulo, ei tökkäisyä

  • Luoksetulo / läpijuoksuna, hyvin eteen, ei tökkäisyä


Taaskin näyttää kun oltaisiin treenattu hirveästi Pablon kanssa, vaikka ei se siltä tuntunut. No tässä sitä huomaa, että olisi sitä vähemmänkin voinut ottaa.


Inkan otin vielä kerran uudelleen.



  • Seuraaminen / aloitin niin, että en ohjannut heti namilla vaan palkan sai sitten vasta kun oli tehty muutama toisto ja tuli jo parempaa suoritusta / muutama toisto niin, että aloitin jo namilla imuttaen

  • Kaukokäskyt / takapalkka ja rutiinit / ihan reippaasti nousee, mutta istuminen ehkä hieman vajaa (mulle ehkä riittäisi, mutta riittääkö tuomarille enää ylemmissä luokissa)

  • Luoksetulo pysäytyksillä ja läpijuoksulla / voi elämän kevät, ei toimi suullinen ja ei toimi käsimerkki / ehkä mun täytyy alkaa panostaa siihen suulliseen sitten kuitenkin, käsimerkki ei enää toimi, vaikka toimi niin kivasti tossa lähes kuukauden / TREENAA ARKENA METSÄSSÄ / meni täydeksi jauhamiseksi ja vähän parani kun otin oikein lyhyen matkan, mutta käsimerkki on aivan liian ailahteleva eli TÄYTYY RUVETA SUUNNITTELEMAAN TREENI NIIN, ETTÄ VAIKKA KÄYTÄN KUMPAAKIN TREENEISSÄ NIIN PAINOTUS ALKAA MENEMÄÄN SUULLISEEN / minä hullu jo toivoin, että ennakoisi, mutta hyvin se tuli usean pysäytyksen jälkeen (ehkä viimeisellä kerralla vähän hitaampaa vauhtia)


Jotenkin mulle jäi vähän valju olo treenien jälkeen eli en itse pitänyt yhtään tuosta Inkan treeneistä, liikaa haukkumista ja turhaa kiihtymistä sekä hirveä takapakki tuossa pysäytyksessä. Toisaalta taas nouto näytti ihan kivalta ja seuraaminen oli tiiviimpää ja ainakin asennetta löytyy, mutta itse treeni ei ollut kauhean hyvin suunniteltu (ehkä, tarvii viedokameran, kun vielä olisi kuvaajakin) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti