keskiviikko 25. toukokuuta 2016

23.05.2016 Toivolla Ansun koulutus

Maanantaina olikin sitten Toivon vuoro päästä treenailemaan Ojankoon Ansu Leimanin koulutukseen, jossa meitä oli neljä koirakkoa ja jokaisella aikaa 30 minuuttia.

Toivo oli tällä kertaa vähän kärsimätön ja ei meinannut millään pysyä "käy siihen" -kehotuksella paikallaan. Olen ollut tämän suhteen vähän lepsu tyyliin "ei se haittaa, jos nousee, kun ei ole "maa" -käskyllä siellä, mutta nyt on otettava kunnon asenne, että siellä maataan, kunnes tulee vapautus. Katsoa ympärille saa ja asentoa voi pitää vähän rennompana ja toivottavaakin ehkä olisi, että on hiukan rennompi ja skarppaa, kun lähdetään tekemään jotain.

Tätäkin täytynee harjoitella eli herätän Toivon sanomalla ensin sen nimen ja sitten kutsumalla sen sieltä mukaani ja siitä seuraa palkka !

Ei ollut meille suunnattu harjoitus, mutta tämä täytyy pistää korvan taakse, että ei tee meille myöskään pahaa, jos treenattaisiin tätä.

TOIVON TREENIT

  • RUUTU JA ALUSTA / ongelma: alustaa ei kunnolla noteeraa ruudussa, varsinkaan, jos se jää hieman piiloon nurmeen (nyt oltiin hiekkakentällä) / tähän asti on tehty ainakin kuukauden verran motivaatiota ruutuun, ensin pallolle ja sitten alustalle ja aina viimeisenä on ollut vielä pallo => nyt voisin hieman muuttaa hommaa ja ottaa ainakin vaikeissa olosuhteissa ruudun ihan läheltä alustalle ja laittaa Toivon pallon sitten vasta viimeiselle kerralle niin, että se tietää, että siellä on pallo
Testattiin kyllä ensin uutta alustaa ja hyvin Toivo sinne meni ja asenne oli oikein kiva. Ruutu oli myös niin kiva, että sinne mentiin omatoimisesti, kun sen bongasi ja jouduin "yes" -merkillä sen oikean paikan merkkaamaan ja palkata sitten siitä (seisoi myös hyvin ruudussa). Myös ensimmäiset ruutuun tehdyt alustalle menot oli todella hyviä ja ensimmäinen oli ihan ruudun reunalta.

Aika äkkiä kuitenkin asenne oli vähän sellainen halla väliä ponkaisenpa yli ja menenpä sitten alustalle, joten kyllä sen pitää tehdä se voimakkaammin. Toki sillä oli pelkälle alustalle monta toistoa ennen ruutua ja niissä oli asenne kohdillaan sekä useampi erinomainen toisto itse ruutuun. Eka läheltä ja sitten vähän kauempaa samasta suunnasta ja muutama vielä eri suunnista. Palkkana oli kalkkunaleikettä, joka on ehkä kuitenkin niitä parhaimpia herkkuja. Toki voisin kokeilla pallon heittämistä, kun menee alustalle, kun pallo on niin paljon parempi palkka kuin ruoka.

  • LUOKSETULON JÄTTÖ / ongelma: nousee istumaan silloin tällöin, kun etenen 2 - 5 metriä, tekee hyvin, kun tehdään ns. harjoituksia maassa pysymiseen ja häiriö treeneissä on oikein pätevä ja pysyy kyllä maassa, vaikka houkutellaan ja häiritään, samaa ongelmaa on myös paikallamakuussa, mutta nyt halusin, että tehdään tätä luoksetulossa, koska siinä se on esiintynyt aiemmin / HARJOITUS: Ansu käskytti ihan normaalisti ja laitoin frolicin jalkojen väliin ja sanoin, että "ei ota" => kävelin pienen matkan päähän ja annoin luvan ottaa frolicin, mutta Toivo ei pystynyt vaan jähmettyi ja oli kuin patsas, eikä myöskään pystynyt lähtemään luokse, kun frolic oli etutassujen välissä. Ansu kävi sitten antamassa sen luvan ottaa namin (huom ! lupahan oli jo tullut minulta) ja silloinkin Toivo oli vähän hämillään, että saako ottaa. Sitten, kun nami oli syöty niin pystyi tulemaan sieltä :) / Ainakin nyt ei ollut mitään katselua sivulle tai häröilyä eikä taatusti noussut istumaan / tarvitaan hetken varmaan apua tuohon, että uskoo saavansa luvan ottaa namin / PAIKALLAOLOSSA EI SAA SITTEN OTTAA NAMIA VAAN AINA TULEE MINULTA (Olen kyllä paikallaoloon ottanutkin namipurkin taakse, josta haetaan nami yhdessä tai nami tulee minulta, kun Toivo ei reagoi ympärille laitettuihin nameihin, mutta näytti hyvin tuo frolic jalkojen välissä toimivan) !

  • KAUKO-OHJAUS JA JÄHMETTYMINEN / ongelma: jähmettyminen alkoi takapalkalla namipurkilla ja nyt jähmettyi jo ilman sitä, kun tuotiin häiriöhenkilöt taakse / nyt vaan sitten treeniä ensin lyhyellä matkalla ja sitten matkan kasvatusta / välillä heitetään nami Toivon yli heti, kun käännyn / välillä nopeasti vaan istu ja nami lentää / välillä voin vaan heti käännyttyä kehua, jotta saan mielenkiinnon minuun
Jos nämä ei toimi niin ehkä lähden sitten tekemään tätä lelulla, koska lelun ollessa takana niin ei ollut niin jähmettynyt.

Muiden lähdettyä päätin ottaa vielä Toivon tekemään noutoa ja seuraamista, kun kerta useinkin ollaan käyty tekemässä kahteen kertaan kentällä niin miksi ei nytkin. Lämmin ilma ei Toivoon ihan hirveästi vaikuta, mutta täytyy muistaa, että se on kova poika juomaan, joten sitä vettä tarvitaan myös kentän laidalle.

  • NOUTO / ensimmäinen nouto oli hyvä ja sen jälkeen isku noutoja, jotka myöskin oli hyviä, mutta karvanen vinkupatukka ei enää parin ensimmäisen kerran jälkeen ollut niin Toivon mieleen, kun se oli täynnä kivituhkaa. Ahneena otin vielä yhden heiton ja siinä Toivo tiputteli hiekkasta kapulaa oikein urakalla ja ei siitä mitään tullut. Toivoa ällötti kapulassa oleva hiekka, joka tarttui siihen tartuntapintaan kuolan kanssa ja lopulta vähän puhdistin sitä ja lähes, jouduin pakottamaan ottamaan suuhun ja sitten käveltiin kapula suussa ja hypättiin esteitä, jolloin pito oli kyllä ihan hyvä. Jäi kuitenkin vähän paha maku suuhun hommasta, kun Toivolla on niin hyvä motivaatio kapulaan niin tällaista en toivoisi, mutta en voi antaa sen päättää, että enpä pidä, kun on hiekkaa.
  • SEURAAMINEN / tein niitä vasemman jalan seuraamis -juttuja ja vähän peruuttamista samalla ajatuksella / toiveena se, että Toivo tajuaisi seurata vasenta jalkaa tarkkaan / namilla tehty seuraaminen on paljon tarkempaa ja ei paina, kontaktikin aika kohtuullinen, vaikka ei olekaan niin ylös kuin lelulla palkatessa
  • SEURAAMINEN juoksu / sain myös kentälle häiriötä, kun muutama rally-tokoa kurssilla treenaava tuli sitten samalle kentälle treenaamaan, joten päätin sitten ottaa hyödyn irti täysin vieraista koirista ja tehtiin seuraamista juosten hyvin läheltä ja pidin huolen, että Toivo oli aika sopivassa seuraamispaikassa / aika tyytyväinen, vaikka olikin pirun kuuma ja kenttä pölisi hirveästi niin Toivon tekeminen oli ihan kivaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti