perjantai 6. toukokuuta 2016

04.05.2016 HPH:n Talin treenit

Terhi voi huonosti, joten keskiviikkona kouluttajana meillä oli Päivikki. Ihan kivasti hänenkin kanssaan meni ja hyviä huomioita tuli !

Toivo oli taas ensimmäisen kierroksen ajan häiriöherkkä ja hyvin äänekäs, vaikka ehdittiin käydä hieman kävelemässä kentän laidalla ja oli jopa ihan rauhallinen ja hiljaa siellä, mutta kentällä jouduin puuttumaan useampaan kertaan.

Alkuun äänellä rauhoittamalla ja kun se ei toiminut niin kentän laidalle vähän odottamaan. Alkuun lähinnä kontaktia ja ihan lyhyitä seuraamisen pätkiä. Loppuun luoksetulo, jossa taas nosti kyynäreitä. Itse luoksetulon otin jalkojen välistä lelulle.

Toisella kierroksella oli jo paljon parempi ja tehtiin seuraamista sekä jääviä. Nyt alkoi jo löytyä nopeutta. Seuraamisessa keskityttiin ensin edistämiseen eli yritettiin tehdä suurta ympyrää vasemmalle. Sitten käytiin läpi myös vasemmalle käännöstä ja täyskäännöstä kontaktissa. Nopeutta lisättävä omaan käännöksen tekemiseen. Ensin kokeiltiin käännöksestä varoittavia lyhempiä askeleita, joissa polvi nousi enemmän, mutta sillä sain sitten vielä enemmän sotkua aikaan, mutta saatiin sitten onnistumisia niin, että ennen käännöstä annoin uuden seuraa -käskyn ja heti käännöksen jälkeen tiputin kainalosta pallon. Laitoin muuten pallon kainaloon niin, että se hieman näkyi enemmän sinne taakse, ei edestä.

Tuli kelvollisia täyskäännöksiä muutama ja samoin vasemmalle. Päivikki halusi vielä, että näytän kuinka Toivo käyttää takapäätään ja kyllähän se käytti, mutta pidin kättä hieman apuna, en namilla ja ei kiinni kuonossa vaan ylempänä.

Loppuun taas luoksetulo niin, että otin patukalla eteen ja hienosti puski eteen niin, että ei kyllä yhtään hidastanut vauhtia !

Tässä kyllä hieman täytyy miettiä, että pitäisikö kuitenkin siirtää takaisin luoksetulo kokonaan eteen, jotta olisi Toivolle selkeämpää, kun noudot otan eteen. Nyt tuntuu, että nilkka ainakin tottelevaisuuden osan pk-lajeissa kestää ja viimeistään vuoden kuluttua voisi kokeilla kunnon maihareilla jäljen ajoa metsässä ellei jo tänä keväänä.

Agilitynkin osalta tapahtuu, jotain vielä tällä viikolla, mutta siitä myöhemmin. Juosta en kuitenkaan aijo :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti