torstai 19. toukokuuta 2016

15.05.2016 Hollolassa Inkalla rally-toko koe AVO 93 pistettä

Ihan taas ei ollut parhaat mahdolliset olosuhteet Inkan kisalle. Inkaa närästi edellinen päivä, joten ei ihan parhaimmassa kunnossa ja vähän tuntui lenkillä liikkuminen olevan laiskaa ja halutonta.

Unohdin sitten vielä lauantaina ruokkia koirat, kun nukahdin sohvalle euroviisuja katsomaan ja kömmin suoraan sänkyyn kahden aikaan yöllä. Kohta kellokin sitten soi ja piti alkaa valmistelemaan lähtöä. Inkalle oli pakko antaa jotain syötävää, mutta ei edes kalkkunanleikkeet kelvanneet, joten vähän ripottelin maksamakkaraa kippoon, jonka söikin, mutta omaa ruokaa ei, vaikka on niin pirun ahne. Ajomatkalla Inka rupesi vielä kakomaan autossa, mutta onneksi se meni ohitse lähes heti.

Paikalle tullessa ulkoili ihan reippaasti, mutta ei mitenkään innostunut kisapaikasta, kuten viimeksi Riihimäellä. Inkahan on tällä samaisella kentällä kisannut kerran tokoa ja ei silloinkaan oikein tuntunut innostuneelta. Kerran vielä ukkonenkin tuntui jyrähtävän, mutta se ei onneksi toistunut ja Inka oli silloin autossa.

Toivokaan ei tuntunut oikein omalta itseltään, kun ei oikein leikkiminen innostanut, kuten yleensä ja lähinnä vaan hihkui narttujen perään, huoh !

En saanut Inkaa oikein hereille vuoromme lähestyessä ja kun mentiin kehään niin ei ollut samanlaista kipittävää innokasta kaveria matkassa, kuten viimeksi. Inka teki kyllä tehtävät ja loppua kohden aina vaan paremmin, mutta rata alkoi Inkalle vaikealla pyörähdyksellä, joka on vaikea vaan sen takia, että takapää ei toimi yhtä hyvin kuin nuorena ja on kovin jäykkä ja näin ollen jää minusta, kun joudun olemaan liikkeessä itse kokoajan ja kun seuraavana on käännös oikealle niin sen tekeminen yhdessä ei ole ihan samanaikaista ja Inkalle ei ole hyvä, että jää minusta.

Toki seuraavana oli hyppy, jossa kirii vähän kiinni. Spiraali oli tällä kertaa juosten ja eipä oltu sitten harjoiteltu. Siinä Inka oli aika epätasainen, koska välillä jäi ja oli väljä ja välillä taas aika hyvin vieressä. Ehdin kuitenkin katsoa, että häntä vippaa sillä iloisesti. Spiraalin jälkeen kuitenkin hieman jäi suoralla ja normaaliin vauhtiin siirtymisen jälkeen tuli liikkeestä maahan, jossa sitten annoin itse käsimerkin ja kumarruin, josta lähtisi pisteet, joten päätin uusia liikkeen ja palasin edelliselle kyltille. Tämän jälkeen Inka alkoikin vähän paremmin tulemaan mukaan hommiin ja kyllähän se itse liikkeet tekee virheittä, mutta asenne oli vähän turhan löysä kokoajan, jos vertaa edelliseen kisaan !

Mutta tosiaan likka täyttää kohta 11 -vuotta ja ei ole fyysisesti mitenkään kovin hyvässä kunnossa sekä kroppa ei enää ole niin joustava, joten hienoa työtä Inkalta. Lisäksi Inka sai palkintoja, kun oli luokkansa paras collie :) !


Kuvaaja Tea Lemmetyinen

Jotenkin se on liikuttava pieni mummokoira ja kyllä sitä sitten hellittelin sekä herkkuja sai paljon. Hienot pisteet Inkalla ja tuomarin sanoin kaunista rauhallista työtä !


Kuvaaja Tea Lemmetyinen

Kuvaaja Tea Lemmetyinen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti