torstai 12. toukokuuta 2016

10.05.2016 tokoa, agilityä ja tokoa

Tiistaina lomalla yhä ja aamulla tehtiin Toivon kanssa lähikentällä perusasioiden muistuttelua eli ihan lyhyitä seuraamispätkiä, joissa harjoittelun painopiste oli kontaktin pito käännöksissä.

Sen jälkeen tehtiin kaikkia kolmea jääviä sekä erikseen jäävissä pysymistä. Käytin näissä etupalkkaa suurimmaksi osaksi, joka palloa tai Frolicin palaa. Loppuun sitten luoksetuloa niin, että Toivo ihan minun edessä maassa ja siitä nousu eteen istumaan ja vähän kasvatin sitten matkaa muutamalla askeleella ja sama juttu.

Toivon harjoitukset:
  • Seuraamisen käännökset
  • Jäävät istu, maahan ja seiso
  • Jäävissä pysyminen
  • Luoksetulon eteentulo läheltä ja parin askeleen päästä
  • Luoksetulon eteentulo vähän pidemmältä matkalta
Inkan harjoitukset:

  • Rally-tokoa / perustreeniä / ei kylttejä
AGILITY OJANGOSSA

Puoliltapäivin treffit Johannan kanssa Ojangossa agilityn merkeissä. Toivo treenasi ensin keppejä, sitten puomin kontaktia (matala puomi) ja sen jälkeen otettiin taas kujakepit uudelleen. Lisäksi aloitettiin keinun treenaaminen paukuttelulla. Loppuun viiden esteen eteenmeno niin, että juoksee palkalle.

  • Kujakepit / pidin Toivosta kiinni ja päästin menemään kepeille vauhdilla ja Johanna palkkasi patukalla Toivon / hyvin leikki apparin kanssa / otettiin Toivo myös kerran uudelleen kujille
  • Puomi / juostiin ensin madallettua puomia, mutta ei Toivo vanhoja oppeja enää muistanut, loikalla vaan yli, joten päädyttiin sitten harjoittelemaan puomin alastuloa eli pelkkää kontaktia ja tätä jatketaan, koska Johanna kehotti valitsemaan opetanko ensin keinun vai puomin, koska keinun harjoittelu voi aiheuttaa hidastusta puomilla. Samaa ajattelin itsekin, että vahvistetaan kontakteja puomilla ensin.
  • Johanna ohjasi vielä Toivoa lisäksi muutaman hypyn ja putken verran / pätevä pikkumies
  • Keinu / pelkkää keinun paukuttelua ensin tarjoamalla, mutta Toivo rupesi lopulta ahdistumaan kahden ohjaajan painostuksesta, joten tehtiin niin, että mä istuin maassa ja pidin keinun ylösnousua hieman tasapainossa, ettei kolahda liikaa ja Johanna ohjasi Toivoa käymään paukuttamassa keinua vähän niin kuin sivusta keinun kontaktille ja pamautus, josta minä taas naksauttelin naksulla. Tehtiin namilla alkuun, mutta kun Toivo alkoi väsyä niin käytettiin lelua, jolloin homma sujui paremmin.
  • Loppuun vielä viiden esteen juoksusuora, johon siis vaan lähetin Toivon eteen -käskyllä ja Johanna palkkasi lelulla.
Toivo ei toki tätä kaikkea tehnyt yhteen putkeen vaan kävi kerran tauolla ja tein siinä välissä Inkan kanssa soveltaen Peten ohjeita, kun huomasin, että nilkka ei tykännyt siitä, että juoksen (siis, jos sitä nyt juoksuksi voi sanoa) hiekkakentän epätasaisella pohjalla. Pidin linjan auki Inkaan ja lähetin sen A:lle kaukaa ja vastaanotin sen A:lta seuraavan hypyn sivulta ja siitä lähetys putkeen sekä putkesta kepeille. Tehtiin myös toinenkin pätkä kepit, putki ja kaksi hyppyä, jotka olivat kauhean korkealla, joka ei ollut hyvä Inkalle, mutta kun en ollut ajatellut niitä ottaa niin en ollut rimoja laskenut.

Jos joku ihmettelee, että miksi annan toisen niin paljon ohjata Toivoa ja leikkiä sen kanssa niin syynä on se, että Johanna hyvin suurella todennäköisyydellä tulee ohjaamaan Toivoa kisoissa ja on hyvä, että luovat hieman suhdetta näin ja oppivat ymmärtämään toisiaan. Lisäksi sisareni tyttö on luvannut tarttua Toivon ohjaaja haasteeseen silloin tällöin, joten tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.

Lisäksi varmaan saatan käydä kokeilemassa myös itse jokusen kerran, että miten kaukaa ohjaaminen sujuu kisoissa, jos vaan siihen pystyn ja opin ohjaamaan niin koiraa. Toivohan siihen kyllä pystyy, mutta pystynkö minä. Haluan kuitenkin tarjota Toivolle parhaan mahdollisen ohjaajan, joka pystyy viemään sitä kisoissa sen ansaitsemalla paremmalla ohjaajalla. Itse olen kuitenkin liikunta rajoitteinen ja kumpikin noista ohjaajista on taidoiltaan paljon parempia kuin minä.

ILLAN TOKOKURSSI OJANGOSSA / HSKH

Avo/Voi -kurssi illalla ja vähänhän tuo Toivo oli jo väsynyt. Alkuun tehtiin paikallaolot ja niihin Toivo ei ollut toivotussa mielentilassa. Rakkautta ilmassa Toivon puolelta, kun Toivo näyttää olevan ihastunut Sarin Ampuun. Tai ehkä siihen vaikutti myös Sarilla kotona olevan juoksuisen nartun hajut, mutta kyllä se Toivo katsoi jo tyttöstä viimeksikin sillä silmällä.

Paikalla istumisessa siis vähän vinkui ja oli levoton. Tultiin suoraan autosta, kun mun pitäisi ensin kävelyttää Toivoa ja hieman ehkä leikkiäkin, jos paikallaolot on ensin.

Tunnin alussa oli ihan täpäkkä ja treenasin seuraavia osioita omatoimisesti:

  • AVO hyppy / paikallaan odottamista ja hämykäskyjä sekä annoin liikeärsytyksiä => ei reagoinut näihin, tosi hyvin oli
  • AVO hyppy / otin sivulle suoraan / erittäin hyviä
  • Jääviä
  • Jäävissä pysymistä etupalkalla ja kaulapannasta/hihnasta vetämällä / hyvin pysyy paikallaan ja vastustaa vetoa
  • Seuraamiseen lähtöjä ja hieman käännöksiä liikkeestä / ei pitkiä seuraamisia ennen käännöksiä
Kouluttajan kanssa tehtiin sitten lähinnä luoksetulon pysymistä, jotta ei nouse istumaan tai nosta kyynäreitä. Erittäin pätevä poika, kuten yleensä näissä harjoituksissa.

Sitten tehtiin luoksetulo patukalle suoraan niin, että otin istumaan vastaanottaen patukalla, mutta sen jälkeen taisi kerran nousta istumaan ja otti myös naapurikentän agilitystä häiriötä. Tämä aikoinaan toistui myös silloin, kun treenattiin itse agilityä. Muuten ei ole ottanut enää pitkään aikaan agilitystä häiriötä, mutta kun Toivo nyt pääsi taas pitkästä aikaa itse tekemään agilityä niin näkyy selvästi, että kiinnostaa kovasti mitä siellä agilitykentällä tehdään. Varsinkin, kun on jo hieman väsynyt päivän touhuista.

Saatiin myös esille, joku ihme älynväläys Toivolle, jollaista ei ole koskaan aiemmin sattunut eli lähti kyllä maasta tekemään luoksetuloa, mutta sitten veti jarrut kiinni. Ei kyllä kumpikaan oikein tajunnut, että mistä ihmeestä tämä tuli esille ja toistikin sen, joten otettiin ihan pentuluoksetulo poistamaan tämän jumituksen.

Jäi häiritsemään tuo ihme jumitus, joten vein vielä kentälle treenien jälkeen Toivon uudelleen niin, että ei ollut muita koiria samalla kentällä. Nyt ei mitään ongelmaa ja hyvin lähti liikkeelle ja hyvin tuli sieltä myös niin eteen kuin palkalle suoraan. No katsellaan oliko tämä vaan yhden kerran aivopieru vai tuleeko tästä nyt työstettävä asia. En kuitenkaan vielä ole huolissaan asiasta !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti