perjantai 6. toukokuuta 2016

03.05.2016 HPH:n treenit Kivikossa

Vähän jahkailin tiistain illan treenien kanssa, kun ne ei kauheasti edistä Toivon kisakuntoon saattamista vireen hallinnan kannalta. Tunti työskentelyä väärässä viretilassa ei edistä oppimista paljoakaan, mutta toisaalta pitäisi totuttaa Toivoa siihen tekemiseen muiden koirien läsnä ollessa.

Toki tokokentällä ja tottiskentällä Talissakin on useampi koira kentällä samaan aikaan, mutta ihan noin pahaan kiihtymistilaan Toivo ei mene. Sen on vaikea keskittyä, kun koiria on monta ihan lähietäisyydellä ja mukana on vielä Toivon tyttöystävä hoitopaikasta. Tyttönen, jolla oli edellisellä hoitokerralla juoksukin.

Toivo on liian kiihtynyt ja keskittyminen on vaikeaa. En pidä siitä, että sen hyvä seuraaminen ja kontaktin pito kärsii ja meidän suhde kärsii siitä, kun joudun siihen puuttumaan. Tilannetta toki ei pidä karttaa, mutta treenin pitäisi olla lyhyt ja onnistunut, ei niin, että taistelemme tunnin verran siitä asiasta, vaikka treenin loppua kohden Toivo jo alkoi hieman toimia paremmin.

Itse kuitenkin pidän siitä, että treeni on ennemminkin tehokas 15 minuuttia koiran vireen pysyessä korkeana, mutta niin, että koira pystyy keskittymään ja oppimaan. Lisäksi, kun et pysty palkkaamaan lelulla oikea aikaisesti tai kunnolla, kun koiria on niin paljon ja Toivokin leikkii aika äänekkäästi !

Tehtiin paikalla istumista, paikalla makaamista, seuraamista ja viimeiseksi liikkeestä maahanmeno bh-kokeen tyyliin ja luoksetulo. Autan nyt Toivoa tulemaan eteen patukalla eli pidän patukkaa edessä suorilla käsivarsilla.

Taas Toivo nosteli kyynärpäitä, kun kävelin poispäin. On se nyt kumma, että tämä vaan jatkuu, vaikka kuinka on treenattu. No jospa tämä tästä vähitellen alkaa sujumaan.

Luoksetulo oli ihan hyvä ja seuraamalla palattiin takaisin alkupaikkaan, jossa muut koirat odotteli.

Omassa liikkumisessa tapahtuu kummasti paranemista, kun päästän Toivon irti. Muilla on koirat remmissä, mutta mä pidän auki loppukoulutuksen, kun ollaan rennompia. Toivo kyllä uskoo, ettei lähde lähempää tuttavuutta tekemään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti