perjantai 6. toukokuuta 2016

05.05.2016 helatorstain treenit

AAMUTREENIT

No aamulenkillä kävin lähikentällä ja treenasin Inkan kanssa vähän rallytokon liikkeitä ilman kylttejä tai merkkejä. Käytiin läpi vähän niitä meidän heikkoja kohtia !

Toivon kanssa taas vuorostaan otin vähän seuraamista, jääviä ja tolpan kierron kautta seuraamaan tulemista ja luoksetulon pysäytyksiä.

Toivo väsyi yllättävän nopeasti ja vire ei ollut parhaimmillaan, kun yritin tehdä peruuttamista. Toivo on nyt minulla pienessä liinassa, ettei pysty lähtemään peruuttamaan kauhealla kiireellä. Tehtiin vähän myös aitaa vasten sekä ihan niin, että Toivo oli edessäni ja siinä haettiin sitä suoruutta.

RACINEL AREENA, KOULUTTAJIEN VUOROLLA

Iltasella oli viimeinen 2 kentän kouluttajien vuoro, mutta olin vaan yksin paikalla, joten en sitten ruvennut ollenkaan ottamaan väliaitoja pois. Ojangossa oli myös agilitykisat samaan aikaan ja moni oli varmaan lomailemassa.

Inkan olin jättänyt kotiin ja treenasin vaan Toivon kanssa.

  • Kehääntuloja pari kertaa / täytyy muistaa ottaa kehääntulo treenit taas ohjelmaan
  • Seuraaminen / tehtiin myös käännöksiä vasemmalle ja täyskäännöksiä sivulla kääntyen niin, että vahvistettiin kontaktia ylös
  • Ruutua taas ensin valmiille palkalle ja sitten alustalle (lopuksi vielä lelulle)
  • Jääviä samaan tapaan kuin bh-kokeessa
  • Merkin kierto / 1. isolle merkille, 2. pienelle merkille => merkit oli vierekkäin ja niissä oli vaan muutamia metriä eroa / hyvin Toivo meni ja pienelle merkille myös suoraan, näin kyllä, että vilkaisi matkalla isoa merkkiä, jonka juuri oli suorittanut, mutta jatkoi sitten suoraan eteen ja kiersi pienen merkin ja kylläpä sitten kehuin
  • Noudon palautuksia / kapula meidän välissä maassa, kapula valmiina suussa eli palautuksia
  • Nouto / kokonaisena, mutta kapula vieri tosi sivuun, palautuksessa hieman epävarmuutta eli vauhti ihan eteen tullessa vähän laski raviin / 650 gr kapula

Toivo aina välillä kävi huilaamassa ihan hetken, kun muita ei ollut niin en halunnut paukuttaa tuntia kokoajan menemään. Toivo kävi välillä siis juomassa.

  • Kauko-ohjaus takapalkalla / ensimmäistä nousua ja välillä lähempää, välillä kauempaa, välillä useampi vaihto
  • Luoksetulon jättöä / peiliä kohden niin pääsin vahvistamaan maassa pysymistä
  • Luoksetulo suoraan eteen
Sitten testasin omalle ryhmälle suunnittelemaani temppurataa Toivon kanssa, joka oli oikein kiva ja alokasluokan liikkeet olisi tullut siinä hyvin harjoiteltua kapulan pitoa lukuunottamatta.

Alku tolppien välistä seuraamista tehden pieniä teräviä käännöksiä, kaarroksien sijaan, luoksetulo kentän lyhyen sivun suuntaisesti, siitä liikkeestä maahan takaisinpäin ja toiseen suuntaan sitten hyppy, jonka jälkeen ruutuun lähetys tai juokseminen palkalle yhdessä ruutuun. No Toivon lähetin suoraan sinne lelulle.

Loppuun vielä lelukujan läpi luoksetulo ja olipas Toivolle vaikeaa, kun lelut oli sen omia.

********
Itsellä oli Toivon treenien jälkeen oman ryhmän viimeinen vetokerta. Paikalle pääsi näin pyhäpäivänä vain kolme koirakkoa, joten saatiin kivasti aikaa tehdä töitä. Temppurataa ja häiriökujaa en sitten laittanut heitä tekemään, kun yksi koirista on suuntaamassa kisoihin, joten heille tehtiin muutaman liikkeen liikkurointi ja kahden muun kanssa käytiin läpi kauko-ohjauksen ensimmäistä nousua hieman hetsaten, jotta koirat eivät kisoissa jumittaisi ja toisena liikkeenä oli sitten käytiin läpi seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti