keskiviikko 28. tammikuuta 2009

25.01.2009 Agilityä


Erikseen lenkitys jatkuu ja harjoiteltiin taas "titta" käskyä. Lenkki ei ole Rommille kovin rentouttavaa, koska tarjoaa mulle kokoajan sitten seuraamista kontaktissa namin toivossa. Välillä päästän sen vapaaksi, mutta kontroloin sitä aikalailla pyytämällä vähän väliä luokse, jolloin se kirmaa kovalla vauhdilla takaisin. Ei uskoisi, että tuon kanssa on ongelmia.


Päivällä otin kuitenkin vähän pientä tottista pihalla kaikkien kanssa, takapääharjoitusta, eteentuloa, kontaktia ja kaukokäskyjä. Parvekkeen oven kautta näin hyvin kontaktin. Rommi ja Inka alkaa tajumaan jo hieman tuota takapään käyttöä, jee !


Illalla oli vuorossa Purinalla agility. Otin Pablon ja Rommin mukaan. Alkuun pääsi Rommi halliin harjoittelemaan tekniikkaa. Samalla radalla kolme muuta koiraa, ei minkäälaista ongelmaa. Rommi käyttäytyi erinomaisesti. Myöskin minkäälaista epäröintiä puomilla tai pussilla ei ollut, vaikka oli ne samaiset punaiset kuin kisoissa. Jopa mentiin puomilla mielestääni turhan lujaakin ja valitsi pussin jopa kerran A:n sijaan, vaikka A:lle ohjasinkin.


Myös rengas onnistui useamman kerran sivusta ohjattuna ja kepeille ohjaus meni ihan hyvin (6 keppiä). Lisäksi harjoiteltiin paikallaoloa, kun poistun hallista. Samalla muut jatkoivat agilityä, mutta Rommi pysyi hyvin paikallaan. Lopussa kun ei ollut enää kuin yksi koira paikalla Rommin lisäksi, siirsin Rommin hallin ovelta kauemmaksi paikallaoloon, joten ovelle tuli pidempi matka.


Pablon kanssa otimme vaan rataa, esteet matalammalla kuin normaalisti. Hyppy kuulemma vaikutti ihan normaalilta ja vauhti oli ihan mukava, ei huonoja mielikuvia siis jäänyt pöytäepisodista viime kerralta. Otin matalan pöydän ja siitä alastuolo oli hieman varovainen. Pablon kanssa otettiin myös paikallaolo. Hieman oli ongelmia, kun menin hallin ovesta ulos, nousi istumaan, joten jouduin olemaan palkkauksen kanssa nopea, äkkiä ovesta ulos ja takaisin.


Vaikka Kirkkonummen kisa hallissa meni seuraamista lukuunottamatta hyvin, niin ei taida olla paras kisapaikka meidän Pablolle. Agilityssä menee hallissa melkein paremmin, mutta tokossa vire ei nouse tarpeeksi, ainakaan vielä.


Tämän päivän ilonaiheet kuitenkin siinä, että Rommin kanssa meni näin hyvin ja Pablokin tuntui pelaavan, vaikka loukkaantui viimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti