perjantai 16. tammikuuta 2009

15.01.2009 tokoa Heurekalla


Pian kanssa tavattiin töiden jälkeen Heurekalla toko treenien merkissä.


Inkan aloitti treenit Sulon jälkeen ja hyvässä vireessä neiti olikin. Sivulletulot oli kipakoita ja nopeita. Hieman paikan kanssa on viilaamista, varsinkin kun sitä oikeaa paikkaa pitäisi siirtää aavistuksen taaksepäin. Otin seuraamista, lähinnä Suskin neuvomalla tavalla. Oikea paikka alkaa hahmoittua ja edistäminen on vähentynyt jo parista harjoituskerrasta. Palkkana käytin ensimmäistä kertaa tässä harjoituksessa patukkaa heittämällä sen klo 9.00 !


Lelulla palkkauksen kanssa toimin vähän eritavalla kuin aikaisemmin eli kun Inka tuli tavallaan tarjoamaan patukkaa vetoleikkiä varten, en tarttunutkaan siihen vaan yritin saada pannasta kiinni ja silittää vaan ipanaa. Sitten odotin, että irrottaa patukan ja aloin tehdä oikealle liikettä, jotta saa saalistaa, sitten pieni taistelu ja vastustuksesta voitto tai sitten potkin lelua ja annan saalistaa.


Vähän se rallatteli lelunsa kanssa ja metelöi, mutta kyllä tämä tästä vähitellen saadaan aisoihin, kokonaan en edes halua tuota revittelyä poistaa.


Inka



  • Seuraaminen / ympyrää oikealle, suoralla palkkaus patukalla

  • Takapääharjoitus / alkuun vähän nypytystä, ei olisi tarvinut, teki paremmin ilman, että nypytin / selvästi on alkanut tajuamaan idean

  • Ruutu x 2/ Pia vei pallon ruutuun / vauhti hyvä

  • Luoksetulo ja eteentulo / "liki ja tänne"


Seuraavana vuorossa Rommi, joka oli taas positiivisen innokas. Alkuun käytin seuraamisessa namia nenän edessä ja palkkasin välillä (1. kierros), sitten nostin sen olkapään kohdalle ja palkkasin välillä esim. käännösten jälkeen (2. kierros) ja viimeiseksi sitten namin antaminen suusta eli ei käsiapua (3. kierros) ! 


Rommi



  • Paikallaolo avo / Tessa parina / minä piilossa kokoajan, rauhallinen niin kauan kuin Pia näkyvillä pystyssä, vähän haistelemista yms. kun Pia meni kyykkyyn

  • Seuraaminen ja sivulletulot

  • Tunnari / kapulat jonossa / tehtiin kisan alkurutiineilla,  liikkeenohjaaja / ensimmäistä kertaa käännyin / lähiti oma käskyllä heti / lähti etenemään suoraa laukalla ja aloitti toisesta päädystä haistamalla, ei koskenut ja toi välittömästi oman sen kohdatessaan / palautus laukalla suoraan eteen / ei mälvännyt kapulaa, mutta olisi voinut paremminkin pitää, oli vähän toisessa suupielessä, Nauru

  • Luoksetulon pysäytys / liikkeenohjaaja / vähän etenee, mutta reagoi / aavistuksen ennakointia / otin muutaman läpijuoksun lisäksi

  • Kaukokäskyt avo / välimatkaa kasvatettiin

  • Luoksetulo läpijuoksuna / suora eteentulo


Viimeisenä olikin sitten Pablon vuoro. Vähän arvelutti ottaa Pablo kun jätkä aamulla lenkillä ontui, mutta Heurekalla käydyn pissalenkin aikana nurmella ja metsässä liikkui normaalisti, joten ei kun kentälle.


Pablo



  • Seuraaminen / namiavustuksella, käsi alaviistossa / sivulletulot taas parempia eli paikka oikea / hyvin iloista tekemistä, mutta yhtä-äkkiä alkoi taas ontua asfaltilla

  • Kaukokäskyt avo / pitkä matka

  • Kaukokäskyt seiso / lyhyt matka

  • Eteentuloa läheltä käsiavulla ja sihahtamalla eteen tullessa, jotta kohottaa pään ajoissa

  • Luoksetulon pysäytys nurmella puun kiertona / jätkä aivan intona, ei ontumista / pysähdys nopeampi ja hauskaa oli


No niin nurmella ei onnu, mutta asfaltilla ei, joten treeneistä tuli sitten lyhyemmät kuin tarkoitus. Pian kanssa tuli puhetta muuten vaan Pablosta eli kun olen sanonut, ettei se välitä musta oikein pätkääkään vaan tekisi varmaan jonkun muun kanssa paremmin töitä. No Pia kehoitti mua vaan nytkin katsomaan, että Pablo oli mun koirista ainoa, joka ei kiinnittänyt mitään huomiota häneen kun treenattiin tänään. Aivan täysillä kiinnitti huomion muhun (no joo se halusi lihapullia minulta Cool !


*****


Harmin paikka. Pablo ontui taas iltalenkillä ja pahasti, vaikka sisällä köpsyttelee ihan hyvin. Varsinkin asfatilla könkkää kunnolla. Taitaa jäädä meidän kohdalta sunnuntain Purinan kisat väliin.


Annan olla levossa muutaman päivän ja sitten varaan ajan joko kiropraktikolle tai fysioterapeutille. Jos siitä ei apua niin täytyy kuvata eläinlääkärillä. Tassut on ihan kunnossa ja samoin jalat, ei arasta kosketusta rajoissa. Veikkaisin kuitenkin oikeaa etutassua eli etupäässä nyt jotain.


Mahdollisesti viime sunnuntain pöydälle liian kovaa tullut hyppy, jolloin meni samantien yli pöydästä ja Pablohan ei osaa laskeutua näissä tilanteissa rennosti on kuitenkin venähdyttänyt jonkin paikan. Maanantaista keskiviikko iltaan kuitenkin liikkui normaalisti !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti