torstai 22. tammikuuta 2009

22.01.2009 omalla takapihalla hyppyä


Ennen lenkille lähtöä päivällä kävivät jokainen treenaamassa hyppyä erilaisin variaatioin meidän takapihalla lumihangessa. Jokainen tietysti sen mukaan missä luokassa kisaa.


Rommi



  • Hyppy avo / kokoliike (Hyvä) 

  • Hyppyyn irtoaminen

  • Istuminen esteen takana / avustin menemällä itse lähemmäs estettä, kun annoin "istu" käskyn + käsiapu nopeuttamassa istumista

  • Paluuhyppy erilaisista kulmista


HUOM !


Irtoaa hyvin, mutta voisi istua nopeammin käskystä. On liian lähellä estettä, mutta selvii kyllä paluuhypystä. Pääpaino harjottelussa istumisen nopeutukseen ja hypyn ohjaukseen vähän pidemmälle esteestä.


Inka



  • Hyppy alo / koko liike

  • Esteen takana pysyminen seisomassa

  • Irtoaminen tarpeeksi pitkälle esteen taakse


Kääntyy itse melkein ilmassa hypyn jälkeen eli seisominen voisi varmaan tapahtua ilman käskyäkin. Hieman oli tepastelua ilmassa kun siirryin esteen taakse Inkan viereen. Meinaa istua ennen käskyä kun tulen sivulle tai ennemminkin silloin kun alan palkkaamaan eli ennakoi. Näihin siis keskitytään eli ei saa liikkua kun siirryn koiran sivulle.


Pablo



  • Hyppy alo / vähän kosketusta, johtuuko sitten loukkaantumisesta, mene ja tiedä, parin kosketuksen jälkeen teki sellaisia takajalkojen heittoja ylös Päättämätön eli seuraavat agilitykisat vasta fysioterapeutin jälkeen, vaikka ei nyt olekkaan enää oireillut

  • Paluuhyppy erilaisista kulmista

  • Istumisen nopeutus / hypyn jälkeen annoin "istu" käskyn niin, että menin lähelle estettä ja annoin vielä käsiavun, Pablo hieman järkyttyi, mutta taas kehut nostatti ja ei olisi millään halunut tähän lopettaa Nauru !!!!!!!!


******


Sitten olikin aika lähteä lenkille tuhon sakeeseen lumipyryyn metsään ja pellolle rymyämään. Taaskin lähdettiin ovesta samaan aikaan kun naapurin terrierikin lähti vastapäätä, mutta nyt auttoi jo ensimmäinen käsky ja lisäksi Rommin sivulle käskeminen. Inka liikkui nyt vetämättä ja mitään kauheaa meteliä ei nostettu, mahtavaa, kunhan nyt saadaan jatkumaan tämä näin.


Lenkillä olikin mukavaa kun koirat pysyvät niin puhtaina lumen ansiosta ja pitkästä aikaa saattoi taas nauttia rauhallisesta luonnosta ilman paukkuja ja tylsää pimeyttä. Lumi valaisee niin kivasti ja otsalampusta tuli lisäksi metsässä sellainen unen oloinen olo. Vaikka näin lähellä keskustaa asutaankin, niin enpä tuolla pahemmin nähnyt sen puoleen ihmisiä kuin toisia koiriakaan. Näin ollen saatiin lähes koko lenkki viipottaa vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti