tiistai 5. toukokuuta 2015

27.3. - 28.04.2015 kuukausi vierähtänyt / jälkeä, tottista, tokoa, agilityä ja match Show keikkaa

Tässähän on näköjään kuukausi ehtinyt vierähtää edellisestä päivityksestä. Ei ole tullut kyllä pidettyä edes treenikalenteria.

Mitä me sitten ollaan tehty tämä kuukausi. Treenattu vähän ja osan aikaa Toivo on ollut myös hoidossa Katilla Tria belgianpaimenkoiran seurana, kun käytiin Jukan kanssa Pariisissa pidennetyllä viikonloppureissulla. Inka oli saman ajan isällä Pablon kaverina ja sielläkin oli kaikki sujunut hyvin :) !

Agilitykisoissa ollaan käyty myös harjoittelemassa rauhoittumista Racinel -areenalla Toivon kanssa ja itse taas lepuutin hermoja samaisessa hallissa Inkan kanssa :) !

Esineruutua käytiin Pian kanssa treenaamassa Tuusulassa. Lähinnä Toivo ja Speedy oli harjoittelemassa, mutta Pian Zack kävi myös ruudussa etsimässä. Lenkillä Toivo sai sitten leikkiä sydämensä kyllyydestä Speedyn kanssa. Inkakin oli lenkillä mukana !

Toivo lomani aikana harjoitteli myös agilityä, kun päästiin kesäkaudeksi Hskh:lle agilityryhmään, joten täytyi hieman käydä harjoittelemassa sitäkin lajia, kun kerta ryhmäpaikka saatiin. Tunnaritreenit metsässä on edistyneet tosi hyvin ja rauhallisen varmasti etsii ja nappaa omansa. Olen jo tehnyt metsään samanlaisia muodostelmia kuin kentälläkin tullaan tekemään, joten kohta senkin voisi siirtää nurmelle treenattavaksi.

Jonkun verran käyty myös Kivikossa ja Talissa treenaamassa tottelevaisuutta ohjatuissa koulutuksissa ja kävin pari kertaa Viilarissa omatoimisesti lomalla. Nyt on sitten hyppy ja vinoesteen treenaamiset aloitettu. Hyppyesteellä menee nyt 95 cm, joten vähitellen sitten nostetaan sinne metriin ja yli. Eteenmenot kanssa sujuu oikein hyvin ja ajettu jalkapalloa sisään !

Käytiin myös pitkäperjantaina tokon yhteistreeneissä sirkuskentällä Malminkartanossa ja siellä Toivo oli aika häiriöherkkä, joten paikallaoloissa vaikeuksia. Lähinnä vinkuu, joten sen vuoksi ajattelin, että vieläkin siirretään kisaamista. Nyt olen omissa treeneissä saanut tuon vinkumisen pois, joten täysin vieraiden koirien kanssa kiihtyy vielä liikaa.

Katin kanssa ehdittiin myös vielä ennen Ranskan reissua käymään ATD:n hallilla treenaamassa ja kyllä se on luksusta ja ihanan rauhallista.

Match Showssa Toivo pyörähti myös pariin kertaan harjoittelemassa ensin rauhoittumista ja paikallaoloja sekä leikkimistä häiriöllä. Sen lisäksi kerran vielä ihan Kivikossa osallistumassa Match Showin, jossa käyttäytyi taas koko ajan vinkuen ja hihkuen muita koiria. Käytiin kävelyllä ja sen jälkeen laitoin häkkiin rauhoittumaan, jossa olikin erinomaisen siivosti ja siitä sitten kehään pienen lämmittelyn kautta. Kehässä käyttäytyi kyllä oikein siivosti, kun on tehtävä suoritettavana. Muuten esiintyminen ihan ok, mutta häntää kohottaa muiden koirien läsnä ollessa ihan seistessäkin.

Koulutuksia tokossa on ollut lähinnä vaan nuo meidän normaalit maanantai treenit ja käytiin myös Jessicalla kerran sekä olin kuunteluoppilaana Christan toisessa koulutuksessa 27.04.2015. Christan koulutuksesta jäi lähinnä mieleen ohjatun kaarien vahvistaminen ja myös samat teemat mitä Toivon kanssa käytiin läpi edellisellä kerralla.


07.04.2015 JESSICA SVANLJUNGIN TOKOKOULUTUS

Jessicalla käytiin taas Marian kanssa ja Toivo teki oman puolituntisensa. Merkin kierto tietty taas, kun kerta iso merkki käytössä.

Muuten nyt en ole kirjoittanut ylös, että mitä me tehtiin, joten en tarkalleen muista. Nyt harmittaa, että en ole kirjoittanut ylös tai otettu videota.

*****************


Ranskan reissun jälkeen käytiin tiistaina 14.04.2015 ja perjantaina 17.04.2015 Racinel Areenalla aamusella treenailemassa ja siellä Toivo sai Leon kanssa hyvää paikallaolo treeniä. Inkakin sai vähän pitää kentällä hauskaa sillä viikolla agilitykentällä ja tokokentällä.

Jälkitreenit aloitin myös lomaviikolla ennen reissua ja reissun jälkeen. Ihan kivoja alokasluokan pituisia jälkiä Sipoossa. Keppejä 4 - 6 ja tennispalloja matkalla sekä lopussa narupallo. Pallot joutuu kaivaa maasta ja mukana on myös ollut pienet janat. Oikein tyytyväinen olen saanut olla itse jäljestämiseen ja Toivon keppien nostamiseen. Viime vuonna tennispallot olivat tosi kova sana jäljellä, mutta nyt näyttää, että kepit on tärkeämpiä ja niistä saatava erikoisherkku.

Nyt maanantaina 27.04.2015 tehdyllä kolmannella kevään jäljellä kepit nousi hyvin ja toi niitä jo omatoimisesti hyvin minulle. Kouluttaja Terhi oli ihan tyytyväinen meihin ja osasin kuulemma malttaa mieleni hyvin jäljellä. Lähinnä janalla käyttäytymiseen ja kepiltä eteenpäin lähtemiseen täytyy kiinnittää huomiota, en saa antaa niin rynniä eteenpäin janalla eli vähän rauhallisempi käytös itsellä jatkossa ja kepeillä voin mennä vastaan, kun tulee tuomaan keppiä sekä lähetys voisi olla ennemminkin lupa jatkaa kuin käsky jatkaa. Janalla voisin myös hieman oikaista koiraa esim. tien toiseen reunaan menemällä ja siitä rauhallisesti vermeet valmiina lähettämään ilman turhaa hihkuilua ;) !

Illalla oli vielä viimeinen kerta Hskh:n Ahkerat tokoilijat 1 -kurssia Jenni Sholbergin vetämänä ja voi, että Toivo oli kivan tuntuinen. Jälki siihen kisaharkkaan alle taisi pelata Toivolla hyvin ja vaikutti kait myös minun mielialaan. Olin hieman ns. rennompi ja tasaisempi itsekin !

Toivo teki koko alokasluokan nykyisen palkatta ja hyvällä asenteella ilman sen suurempia apuja. Seuraamisessa oli hieman painamista ja täyskäännöksen jälkeen pysähdys heti käännöksen jälkeen oli meille vielä liian vaikea, mutta hyvin kyllä itse haki paikan, kun ensin puski yli. Ei olla tarpeeksi näitä harjoiteltu, kun alokasluokassa ei pitäisi käännöksen jälkeen heti tulla pysähdystä. Jäävät oli oikein hyviä ja samoin luoksetulo sekä hyppy. Loppuun vielä ruutu ja sinne kyllä hieman karkasi, mutta todella hyvällä motivaatiolla mentiin. Ihan loistava Toivo !

Palkkaamattomuus toi kyllä muutaman haukahduksen matkan varrella liikkeiden väliin, mutta paljon vähemmän kuin aikaisemmin ja liikkeessä taisi tulla haukahdus kerran seuraamisessa juoksuun siirryttäessä ja luoksetulon sivulle siirtymisessä.

Paikallaoloissa oli kanssa ihan suhteellisen kivasti, mutta sitä samaa hermostuneisuutta ja pään kääntämistä. Maksalaatikkopurkki edessä noin 3 - 5 metrin päässä tuntuu kuitenkin hieman rauhoittaneen Toivon mielentilaa, mutta ei vielä tarpeeksi kisoja ajatellen.

Ennen kotiin lähtöä Toivo sitten näytti Rinkeli staffitytölle kuinka tanssitaan eli nämä kaksi riehuivat hetken siinä ovensuussa kotiin lähtiessä. Voi sitä iloa niin tytön kuin pojan suunnalta !

******************

Tiistaina vielä iltasella oli Angelica Leimanin tokokoulutus, jota odotin kovasti. Olen aina tykännyt käydä Ansun opissa, kun Inkan ja Rommin kanssa aikoinaan collieyhdistyksen leirillä ja collieyhdistyksen koulutuksissa Malminkartanossa Ansun opissa oltiin ja hyvät eväät saatiin !

28.04.2015 ANSUN KOULUTUS

Lähinnä juteltiin Toivon levottomuudesta ja vinkumisesta paikallaolossa vieraiden koirien läsnä ollessa. Tämä tulee esille yleensä vain, kun näkee vieraita koiria ja kiihtyy hirveästi muista. Tuttujen koirien kanssa on jo muutaman kerran jälkeen rauhallinen.

Kun pääsee työmoodiin niin vinkumista ei esiinny. Kiihtyy vieraista koirista ja varsinkin agilitystä. Yksikin hihkuva agilityn harrastaja ulkokentällä tai haukkuva koira saa niin paljon meille häiriötä aikaiseksi. Kun vaan, jotenkin pystyisi sille kertomaan mitä haluan, mutta se on todella vaikeaa, kun se on niin vilkas.

Nyt lisäksi sitä vinkunaa tahtoi tällä kertaa esiintyä myös silloin, kun se ei ole tyypillistä ja kyllä siinä taas hieman tuli itselle tuskastunut olotila. Nyt kun olen aika hyvin saanut hiljenemään niin taas vahvistui väärä käytös.

Nyt sitten pitäisi tehdä harjoituksia, jolla vahvistuu se, että Toivo ymmärtää, että se ei saa liikkua. Näitä ollaan kyllä, jonkin verran tehty ja tsemppaa kyllä seisomisen, istumisen ja paikallamakuun, mutta silti kuitenkin se levottomuus on yhteispaikallaoloissa näkyvillä.

Auttaako sitten iän karttuminen ja varmojen rauhallisten koirien kanssa tehdyt paikallaolot tähän, toivotaan, että päästään treenaamaan jossain myös näitä paikallaoloja !

Lisäksi pohdittiin miksi ihmeessä Toivo vasemmalle käännöksissä koukkaa päällä alaspäin. Tehtiin muutama ja Ansun mielestä ei ne niin huonoja olleet, mutta itsestä ne tuntuivat karsealta. Toivon takapään käyttöä hieman katseltiin ja ei siinä nyt mitään suurempaa moitittavaa. Ansu ehdotti, että ennen käännöstä toistan muistutuksena "seuraa" -käskyn ja heti tuli mieleen, että näin ne alkujaan hyväksi saatiin. Olen vaan totaalisesti unohtanut, kun käännökset sujuivat pitkän aikaa vasemmalle kunnon kontaktilla.

Vähän vielä kauko-ohjauksen istumista katseltiin ja Ansu ehdotti, että jos heittäisi koppittelemalla Toivolle nakkeja suuhun ja nousisi niitä nappaamaan !

Loppuun vielä paikallaolot muiden kanssa ja taas hieman alkuun komennus päälle, jotta ei vinkuisi. Nyt oli levoton taas, joten jäin lähelle ja kävin palkkaamassa. Purkki oli taas meidän välissä, mutta siitä huolimatta aivan pikkuisen tuli taas vinkunaa mukaan. Ensin paikalla istuminen ja sitten paikalla makuu. Aikamoinen häiriöherkkyys tälläkin kertaa, otti häiriötä muista koirista ja takana menneestä agilitystä. Paikallaan nytkin pysyi, mutta kääntyili pää aika lailla taaksepäin kuikuilemaan agilityä harjoittelevaa koiraa ja käskytyksissä teki kyllä omiaan, sinkosi maahan vähän väliä liikkeenohjaajan käskytyksestä ja niin edelleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti