torstai 7. toukokuuta 2015

06.05.2015 Jessican koulutus

Olimme varanneet Marian kanssa keskiviikolle Jessica Svanljungin koulutuksen, joten sinne sitten Toivon kanssa iltasella. Inkan otin mukaan, jotta Inkan ei tarvinnut jäädä yksin kotiin.

TOIVON TREENI


  • MERKIN KIERTO, keltainen merkki / aika hyvin lähtee vauhdilla, mutta ensimmäinen kerta oli hieman huti ja tehtiinhän tämä tosiaan ensimmäistä kertaa ulkona / heti, kun pääsi juonesta kiinni niin lujaa mentiin ja palkkauksen jälkeen otti kaiken irti eli huomasi kyllä kuinka viikko kauluri päässä sai sen nyt ottamaan kaiken irti / purkaa näköjään kaiken patouman pallon kanssa juoksemiseen ja samalla vaikutti myös niin, että eipä tullut missään vaiheessa haukkumista
  • SEURAAMINEN / Jessica ja Maria totesi saman minkä itse olen myös huomannut, että kontakti ei ole niin intensiivinen kuin aikaisemmin ja painaa selvästi => treeneihin nyt paljon mukaan liikkeellelähtöjä ja heti palkka sekä lähdetään liikenteeseen peruuttamalla ja silloin saa olla pari namia kädessä ja saa ottaa, mutta kun käännytään menosuuntaan niin silloin ei enää namia kädessä => näitä kokeiltiin ja heti näytti paremmalta
  • TUNNISTUSNOUTO / ensimmäistä kertaa nurmella metsätreenien jälkeen ja lisähuomautuksena, että satoi vettä (hajumaailma hieman muuttuu). Kapulat oli Jessican ja jäätiin suhteellisen lähelle ja ohjetta tulikin, että palataan metsään ja välillä nurmelle, jolloin tehdään lähempää kuin metsässä. 1) aivan mahtava, hyvin meni kapuloille (laitettu sinne tänne) ja haisteli rauhallisesti ja otti oman hienosti, toi sen minulle 2) ahnehtimalla saa aikaiseksi virheitä, mutta ei kuitenkaan harmita. Siirrettiin kapuloita ja nyt ne oli rivissä => keskittyminen herpaantui ja toi reunimmaisen, pyysin hakemaan uudelleen ja nosteli muita => tilanteen rauhoitus ja kapulat sekaisin uudelleen ja vähän lähempää uusi yritys, no ehti nappaa yhden suuhun, mutta pudotti ja otti oikean => ok
  • NOUTO, ei luovutusta / 1) Tehtiin ilman heittoa ja kapula pituus suunnassa, erinomainen nosto ja vapautus pallolle 2) tehtiin heitto ja kapula siirrettiin pituus suuntaan sen jälkeen, kun tuli maahan, heitto kantoi vinoon ja lähelle estettä, lähetin ja ihan hyvin nosti / hieman epäröi menomatkalla, kun heitto oli mennyt esteen taakse tosiaan vinoon ja Jessica myös oli niin lähellä kapulaa ja ei odottanut, että lähetän Toivoa => oikein hyvä kuitenkin 3) kokeiltiin heittoa niin, että se sai jäädä toisin päin ja silloin meni jalat edellä vähän, ei pahasti, mutta en hyväksynyt, otin kapulan ja hieman kuitenkin positiivisempaan sävyyn kuin yleensä ja tehtiin sitten uudelleen ja se meni ihan hyvin => nyt jatkan lisäksi kuollutta kapulaa heittämättä niin, että jätän kapulan vaakasuuntaan ja heittämällä taas niin, että se korjataan pituussuuntaan (siis tämä mun oma idea)
  • PAIKALLAMAKUU heiluminen ja huono keskittyminen / Ansun kanssa tästä keskusteltiin viime viikolla ja heitti ideaksi, että vahvistettaisiin sitä, että Toivo ymmärtää oikeasti mitä se maassa makaaminen tarkoittaa (sama juttu muissakin asennoissa). Onhan näitä tehty aikaisemminkin ja Raija tekikin Rentulle tätä seisomisessa, jolloin näin kyllä miten käytännössä tehdään, mutta ei se aina ole helppoa oman koiran kanssa / Toivo käskettiin maahan ja minä pistin namipurkin Toivon eteen ja sitten Jessica sitä hieman lantiosta töni ja vahvisti samalla maa -käskyllä pysymistä ja samalla kehui kun pysyi asennossa, vapautettiin sitten namipurkille syömään lohta. Tavallaan Jessica myös laittoi käden toivon vyötärölle ja siitä sama juttu ja sitten otti pannasta kiinni ja veti samalla vahvistaen pysymistä yhä edelleen maa käskyllä ja oikeaan aikaan kehui => no sitten oli minun vuoro ja kuten sanoin, että ei ollenkaan helppoa..... Toivo heti ponkaisi ylös kun vähänkin tulin sivulle kyykkimään tai yritin koskee Toivon vyötäröön, aivan kuin olisi sitä mieltä, että "taas se tulee desinfioimaan ja rasvaamaan minua", alkuun onnistui vaan, että koskin yhdellä sormella hieman........... no onnistui se lopulta ja myös pannasta veto, täytyi vaan muistaa vahvistaa käskyllä ja muistaa myös kehua / Lisäksi tehtiin vielä niin, että laitettiin Toivo liinaan ja menin Toivon eteen aika lähelle ja namipurkki meidän välissä (lohta), liinan otti Jessica ja alkoi vetämään tasaisesti Toivoa liinasta ja minä vahvistin maahan käskyllä ja kehumalla, vapautin sitten "vapaa" -käskyllä purkille (Hih, nyt vasta tajusin, että meillä ei ole edes vapaa -käskyä olemassa, mutta hyvin se Toivo senkin tajusi) !
Toivo ei treenien aikana vinkunut, eikä myöskään haukkunut :) !

Maria teki ennen Toivoa Vickyn kanssa 15 min ja Alfin kanssa toisen 15 minuutin pätkän. Vickyn treeni oli oikein hyvä pistää myös oman korvan taakse. Älyttömän hyvä ja ajatuksia herättävä. Ainakin jäi mieleen, että jos keskustellaan tai kisoissa on tilanne, että joudutaan odottamaan niin koiralle tehtävä, vaikka vain istua ja saa silloin katsella maailmaa ja istua vähän niin ja näinkin, kuhan ei haistele ja sitten, kun lähdetään hommiin niin kiinnitetään koiran huomio sopivalla keinolla (esim. taputtamalla käsiä tai jotain mitä nyt keksii) ja kutsumalla koira ensin ihan vaan luokse ja siitä palkka. Sitten välillä vähän vaikeuttaa ja pyytää koira sivulle => näissä turha sitten motkottaa huonosta perusasennosta, jos haetaan vaan koiralle iloa ja intoa yhdessä tekemiseen !

Alfin treeneistä jäi kapulan pitoharjoitus hyvin mieleen. Naksu avustajalle käteen ja itselle sitten kapula toiseen käteen ja nami toiseen käteen. Kun koira ottaa kapulan itse hyvin ja pitää hetken (hetki valitaan koiran tason mukaan) niin naksautetaan naksulla ja koira saa tiputtaa ja ohjaaja tiputtaa namin siihen omiin jalkoihin, ei mihinkään sivulle vaan niin, että koira pysyy edessä. Samalla, jos on pieni koira niin voi joustaa polvista ottaessaan/antaessaan kapulan, eikä kumarrella koiran päälle, sama juttu sivulla, ei kumartelua koiran päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti