tiistai 5. toukokuuta 2015

Viikko pakkolepoa ja sairastelua

Viime maanantaina iltasella treenien jälkeen  huomasin Toivon yrittävän nuolla itseään alapäästään normaalia enemmän. Tätä oli kyllä jo lauantai ja sunnuntai iltana tapahtunut myös ja olin kieltänyt tekemästä.

Laitoin yksi kaulurin päähän varmuuden vuoksi ja samoin työpäiväksi. Iltasella tiistaina oli tosiaan tuo Ansun koulutus ja mentiin sinne, kun Toivo muuten vaikutti ihan olevan kunnossa.

Koulutuksen jälkeen kotona huuhtelin Toivon alaosan ja pesin Malasebilla, jonka annoin vaikuttaa. Poistin hieman karvoja ja käsittelin Betadinella sekä laitoin antibioottista rasvaa. Vielä Toivo oli suhteellisen rauhallinen ja tuntui, ettei ärtynyt alue hirveästi häiritse, lukuun ottamatta, että olisi halunnut nuolla aluetta.

Keskiviikkona sitten laitoin eläinlääkäri ystävälleni viestiä hoito-ohjeista ja päätettiin katsoa vielä vähän aikaa lähteekö rauhoittumaan. Oli kuitenkin vappuaatto edessä ja koska Toivo kävi rauhattomammaksi niin kävin näyttämässä sitä hänellä ja saatiin sitten antibiottikuuri ja paikallishoitoa alueelle sekä hieman karvoja ajettiin pois.

Epäilen, että lauantaina mökillä Kivinokassa oli "hyttyset" antaneet Toivon sisäreiteen mahdollisesti sarjatulta, koska samanlaista oli omassakin jalassa, jotka kutisivat ihan hirveästi. Nuori koira saattaa usein olla yliherkkä näin keväisin tämän tyyppiselle asialle ja nuoleminen on sitten aiheuttanut tulehduksen. Toinen mahdollisuus on, että jokin on nirhaissut ruhjeen Toivon palliin ja nuoleminen on aiheuttanut sitten tulehduksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti