tiistai 12. toukokuuta 2015

10.05.2015 - 11.05.2015 Agilityä ja tokon perustreeniä

Lauantaina käytiin Kotkassa kylässä Tarjalla Inkan ja Toivon kanssa. Kummallakin koiralla oli tosi hauskaa, kun saivat pihassa temmeltää. Se riittikin niille erinomaisesti sen päivän ohjelmaksi ja kummatikin oli illalla tosi väsyneitä. Varsinkin Toivo, kun tyttöjä oli yhteensä 6 kappaletta, joista yksi lopettanut juoksun juuri ja toisella juoksu meneillään !

Sunnuntaina illalla oli Toivon ensimmäinen oma agilityvuoro HSKH:n ryhmässä. Kouluttajana on minulle jo ennestään tunnu Hansu, jonka kanssa aikoinaan samassa ryhmässä Pablon kanssa treenattiin.

Toivo kävi aikamoisilla kierroksilla ja kävinkin naapuri kentällä kahteen otteeseen ottamassa vähän höyryjä pois, ettei mene ihan pelkästään sähellykseksi homma.

Yllätyin oikein positiivisesti, kuinka helposti Toivo ohjautuu ja putketkin sujui oikein mallikkaasti ja varsinkin pikkuisen, kun ohjaustani korjataan niin Toivokin toimii oikein loistavasti. Hansu teki pieniä muutoksia ja niiden avulla Toivo ohjautui juuri hyvin. Toivo ei kestä yhtään niin paljon kuin edelliset koirat minun kropan vääriä signaaleja, koska sitä ei ole niin paljoa suullisesti tai käsin ohjattu vaan aloitettu tarjoamalla ja selvästi seuraa kroppaa enemmän.

Nyt jäi kotiläksyksi miettiä, että miten teemme A:n jatkossa, pysäyttämällä vai juoksukontaktilla. Hansu oli sitä mieltä, että noin isolle koiralle voisi pysäyttäminen olla parempi, mutta nykyään juoksukontaktit on vähän muotia. Johannalta saan lainaan kehikon juoksukontaktia varten, joten jos kuitenkin lähdetään sillä liikenteeseen, kun en pysty kuitenkaan kisoissa pysäyttämään. En vaan kykene, se on jo todettu !

Keppejä pitäisi nyt alkaa opettaa ilman käsiapua eli ei samaan tapaan kuin Pabloa aikanaan vaan nyt pitäisi käyttää, joko kujaa tai ohjureita. Kujakepit on aina niin varattu, että jospa saisi kyhättyä ne ohjurit (tai jos Jukka kyhäisi ne minulle) !

Tokoa ei olla treenattu kovinkaan paljon tai siis ollenkaan sen Jessican koulutuksen jälkeen. Sunnuntaina ja maanantaina hieman lähikentillä treenasin perusasioita kuivanamien voimalla ja vire ei mitenkään ollut korkea sunnuntaina. Häiriötä oli vähän väliä, kun lenkkeilijät koirineen ohitti ja kaikkea kiinnostavaa (surkeat palkat). Eilen sentään samoilla palkoilla ihan hyvää settiä toisella hiekkakentällä. Tarkempaa seuraamista, ei painamista, jäävät hyviä, mutta luoksetulon yrittää tehdä taas sivulle, sitä vähän korjasin ja alokasluokan kauko-ohjausta harjoiteltiin myös. Kauko-ohjausta pitäisi tehdä niin, että on liikkeenohjaaja ja muuta häiriötä, ettei mene kipsiin, kun olisi kisatilanne.

Paikallaoloa tehtiin yhdessä Inkan kanssa ja nyt oli aika rauhallinen. Ekalla kerralla kyllä nousi istumaan, mutta sen jälkeen ei enää. Otin myös Inkalla Toivon edestä luoksetuloa pariin otteeseen ja seurautin Inkaa Toivon ohitse läheltä. Sellaista pikkuista häiriötä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti