torstai 11. huhtikuuta 2013

31.03.2013 Lentsun koulutus

Kisan jälkeisenä päivänä olikin sitten Leena Välimäen koulutus Vuokkosilla. Inka oli ihan ensimmäisenä koirakkona ja aikaa 30 min.

Kelloja siirrettiin kesäaikaan yöllä ja olin paikalla siis ihan oikeaan aikaan, mutta yhtään autoja ei ollut paikalla, joten aloin sekoileen ja luulin siirtäneeni kelloa päivää liian aikaisin. Sillä seurauksella lenkitin Inkan ennen meidän vuoroa hieman liikaa ja suoraan juoksujalkaa kentälle, kun olimme "melkein" myöhässä (ajoissa paikalla, mutta liian myöhään niin, että olisin saanut Inkan oikeaan treenimoodiin).

Inka oli todella vaikea ohjata ja ei yhtään yhteistyöhalukas, suorastaan pottuili, vaikka koirahan ei kuulemma osaa sellaista. No joka tapauksessa Inka yritti ottaa hatkat vähän väliä ja ei tahtonut asettua paikoilleen, turhautunutta ääntelyä oikein urakalla purkauksina. Eilinen kisa tuntui vaikuttavan siihen näin ja ei auttanut, vaikka nyt sai palkkaakin.
Valitsin aiheeksi luoksetulon pysäytyksen käsimerkillä (Inkahan pysäytetään suullisilla käskyillä) ja kauko-ohjauksen.
  • LUOKSETULON PYSÄYTYS, otettiin ensin seisominen käsimerkillä testi mielessä ja nyt Inka pysähtyi käsimerkillä vasta maahanmeno kohdalla... hups heijaa. Tehtiin treeniä sitten niin, että laitettiin matkalle kiertomerkki ja tulin avo -matkalle ottamaan Inkalla ensin suoran luoksetulon. Alut tehtiin aivan kisamaisesti (mutisi ja puhisi alas mennessään, joten loittominen tehtiin niin, että loikin tai teen jotain normaalista poikkeavaa) ja kun Inka tuli sivulle niin lähetin sen kiertämään siivekkeen ja kierron jälkeen pysäytys. Toinen treeni niin, että matkalla pysäytys seisoon ja sitten sivulle sekä siitä kiertämään ja maahanmeno. PALJON ERILAISIA VARIAATIOITA INKALLE, koska selvästi äkkiä alkaa ennakoimaan ja turhautuun, kun tietää mitä tulee seuraavaksi.
  • KAUKOT, maasta - seisomaan, istumasta seisoon / nami koiran oikealle puolelle (tai siis koiran vasemmalle ja minusta katsottuna oikealle) noin lavan kohdalle ja ensin istun viistosti edessä, jotta näen vasemman takajalan liikeradan. Sen jälkeen nousen seisomaan ja vähitellen pidennän matkaa.
Luoksetuloon kului tuota aikaa rutkasti, joten tässä taisi Inkan treenit olla, mutta saimme sitten vielä toisen tilaisuuden osallistua myöhemmin, kun yksi osallistuja jäi pois ja Sannan kanssa jaoimme hänen vuoronsa. Valitsin aiheeksi sen edellisen päivän epäonnisen seuraamisen ja ruudun.

  • SEURAAMINEN, aloitin näyttämällä, kuinka normaalisti treenailen yksikseen ja siihen Lentsu oli ihan tyytyväinen / Inka esitti oikein mukavaa seuraamista muutenkin koko session ja asenne oli aamua parempi, enää ei temppuillut omiaan. Lentsu huomautti, että pää ylös ja suoraan katse eteenpäin....... hmmmm, niinhän mä teenkin silloin, kun Inka seuraa hyvin, mutta taisi vähän jäädä päälle eilisen huonon seuraamisen takia. Omasta mielestäni en kytännyt Inkaa vaan lähinnä jumittaudun katsoo taas maata, sellainen paha tapa, jota itse en aina huomaa. Mä ilmeisesti yleisesti katson muutenkin maata liikkuessani, etten lentäis nurin. Inka kulkee silloin huonommin ja vähän olin ilmeisesti kytännyt myös koiraa. Lentsu huomioi, että Inka on sille erittäin herkkä.... mun paineelle. KATSE SIIS ETEEN.... PÄIN. Tärkeitä ohjeita: a) seuraamisesta palkkaa paljon pallolla/patukalla, silloin kun on liikkuri, itsekseen otan enemmän ilman jatkuvaa palkkausta, b) en katso koiraa, c) täyskäännöksessä käännän katseen heti johonkin kiintopisteeseen, koska Inka on erittäin herkkä mun kropalle, jos vähänkin pääni kääntyy ennemminkin sinne oikealle niin tekee lenkin
  • RUUTU ELV, häiriöt / kerroin Lentsulle siitä kuinka Inka jäi kiinni siihen "valoruutuun" edellispäivän kisoissa, jolloin Lentsu totesi, että Inka näyttää muutenkin jäävän helposti kiinni siihen mitä aikaisemmin on juuri tehty, joten Inkalle pitää kaavoja rikkoa paljon, erittäin paljon. HARJOITUKSET: a) ruudun viereen tehtiin toinen ruutu ilman nauhoja ja vein Inkan merkille, hienosti meni oikeaan ruutuun ja toisen kerran tehtiin niin, että lähetin merkille (ihmisiä istui tuolissa rivissä merkillemeno matkalla sekä ns. herkkupöytä kanssa), jonne Inka häiriöistä johtuen meni kyllä suoraan, mutta ravilla vähän hämmentyneenä ja siitä ruutuun, b) sen jälkeen rakennettiin ruudun ja lähetyspaikan väliin ns. ohjatun merkki nauhoineen eli siihen laitettiin ympyrään ruutunauha ja sen sisälle merkki. No nyt ei Inka mennyt lankaan vaan meni suoraan sinne ruutuun (en nyt muista, mutta taisin viedä Inkan ensin merkille ja otettiinko sitten uudelleen merkin kautta, en nyt enää muista lähes kahden viikon jälkeen)

    Lentsu ehdotti, että teen seuraavaksi niin, että otan ensin metallihyppynoudon niin, että este on siinä ruudun merkille lähetyksen matkalla ja sen jälkeen ruudun ja keksin muita vastaavia juttuja, koska Inkalla on selvästi tapana jäädä kiinni siihen aikaisempaan juttuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti