keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

15.04.2013 Vuokkosilla

Töiden jälkeen treenaamaan Inkan kanssa kaksistaan. Inka oli edellisen päivän agilitykisasta hieman väsynyt tai ainakin musta tuntui siltä. Voi olla kyllä, että väsytin ihan itse koiran. Mitäs me sitten treenattiin......... heh, muistini ei ole hyvä.

Autosta kuitenkin tultiin ihan suoraan, joten ei mitenkään kisamaisesti, jooo ei........... se on se 15 - 20 minuutin ajan takia näin. Treenilaatikko ja kapulat siinä luoksetulo suoran sivulla ja esteen lähellä ja kapulat siinä päällä => testiä, ettei lähe niitä katsoon. Juu.... vilkas kesken luoksetulon, mutta ei hidastanut vauhtia.

INKA

  • SEURAAMINEN / ekas taisin palkkaa ihan lähdöstä ja sen jälkeen sitten vähän pidempää pätkää / ei niin aktiivista kuin ennen sterilointia, mutta ei huonoakaan, kontakti piti ja oikealla paikalla. Jumit etupäässä varmaan myös vaikuttaa.
  • METALLIHYPPYNOUTO / yhä hieman löysä ja vaarana äristä kapulalle, oli kyllä hiljaa, mutta ilme hieman sen näköinen, että teki mieli äristä / otin hypyn jopa 3 kertaa ennenkuin olin tyytyväinen
  • RUUTU, hiljaa........ / mutta mä rupesin nipoksi eli en antanut pysäytyskäskyä, enkä myöskään merkannut "yes" -sanalla vaan katsoin mitä Inka tekee. No sehän painui yli siihen takarajalle nauhan päälle ja kun käskin korjaa niin pyöri siellä sitten missä pyöri. Odotin sitten myös välillä ihan hiljaa ja kattelin muualle, että ratkokoon itse. Vähän jäi paska maku, mutta kyllä se sitten paikan löysi (ja seuraavana päivänä löysi jo helpompaan sen paikan)
  • KAUKO-OHJAUS / tekee tosi hyvin paikoillaan ja lähes virheettömästi, otin paljon yksittäisiä vaihtoja ja jätin välillä suoraan istumaan tai seisomaan (liikkurin tullessa taas koko paketti ratkes)
  • LUOKSETULO, pysäytys seisoon käsimerkillä / vähän löysää pysähtyminen / juoksin ja pompin jätöt => ei huuda, juu ei ja pysyy hyvin myös paikoillaan
Jossain vaiheessa Satu tuli halliin ja jäi odottaan omaa vuoroaan samalle kentälle, kun kerroin, että lopetan kohta. Sain sitten Sadulta apua kaukoihin ja ohjattuun, jolloin selvisi, että Inka menee liikkurista tosiaan kaukoissa niin sekaisin, että ei pysty suorittaan samalla tasolla kuin ilman liikkuria. Miten helkutissa nämä on menneet näin rikki, ei tajua. Toki tekniikan muutos vaikuttaa, mutta onhan sitä liikkuria ollut treeneissä ja kisoissa iät ja ajat.
 
  • KAUKO-OHJAUS / ei edes katso satua, mutta reagoi sadun siihen käteen, joka ei edes ole Inkan puolella. Inkan katse kokoajan mussa, ei edes vilkuile Satua. Häiriintyy naapurikentän agilityn äänistä, korvat luimussa, tekee omia vaihtoja => palkkaan pysymisestä asennossa / pysyy nyt kuitenkin vaihdoissa paikoillaan, ei liikuta takajalkoja, mutta jumppailee omiaan vaihteeksi / todella masentavaa
  • OHJATTUNOUTO, ensin vasen suunta, sitten oikea, kapulat vain noin 2 m ylöspäin, jotta kaarre vahvistuis, toisen kerran sitten noin 7 metrissä, keskikapula 10 metrissä / Inka väsynyt ja kesken kapuloiden viennin tippui lunta katolta ja Inka kääntyi katsomaan => merkille ravilla...... ounou...... en hyväksynyt ja tehtiin uusiksi / haukahti kokoajan lähdössä kapulalle, mutta odotti hiljaa kapuloiden viennin ajan / annoin käskyavun sivulle tuloon / viimeisenä otin vielä vasemmalle niin, että vein (tai kutsuin) merkille ja lähetin hakemaan kapulaa, joka oli 10 metrissä ja vapautin lelulle lennossa

    Jälkikäteen voinee todeta, että ohjattu oli liikaa Inkalle. Ei enää jaksanut, mutta tulipa nyt kuitenkin vahvistettua kaarretta, jos ei muuta. Toisaalta myös kisassa saattaa olla vikana ja silloinkin saattaa väsymys jo painaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti