torstai 11. huhtikuuta 2013

11.04.2013 edellisviikon lomailua ja treenaamisen aloittamista

Oltiin edellinen viikko lomalla Amsterdamissa Jukan kanssa ja Inka oli isällä hoidossa. Hain Inkan sunnuntaina, mutta silloin en jaksanut treenailla mitään. Taisin ehkä kerran sisällä kotona ottaa kaukoja läheltä Lentsun neuvomalla tavalla, mutta siinä kaikki.

08.04.2013 VUOKKOSET AREENA

Maanantaina käytiin Mariannen kanssa treenaamassa Vuokkosilla ja nyt Inka tuntui ihan kivalta ja mikä parasta aika äänettömältä, vaikka tulikin lähes suoraan autosta. Kaikki ruutuun menot oli äänettömiä ja merkit oikein kivoja. Asenne aika kiva, mutta vieläkin tuntuu, ettei ihan puhti oli täysillä. Nostatin Inkaa patukalla ennen kehään menoa ja oltiin siis aika korkeassa vireessä. Inka näki myös, että jätin patukan kehän sisääntuloaukon kohdalle (toinen samanlainen liivin sisällä).

INKA

  • TUNNARI, aika hyvin sivulla ja lähti hyvin sekä teki hyvällä ilmeellä, mutta kas kummaa toi väärän, joten lähetin hakee uudelleen, jolloin toi oman (vire liian korkea) => sosiaalinen palkka
  • RUUTU ELV, häiriönä hyppyeste ja se ohjatun merkki ruutunauhoineen. Inka ei pystynyt keskittyyn merkin etsimiseen vaan suuntas suoraan hypylle ja siitä ohjatun merkille nauhojen sisälle, siitä sitten ohjasin kädellä merkkiä kohden, mutta Inka lähti kohti ulosmenoaukkoa hakemaan sitä leluaan tai mitä lie.......... nyt komensin ihan tosissaan ja menihän se sitten merkille. Otettiin siitä sitten ruutuun ja ei enää ongelmaa, teki myös hiljaa kokoajan töitä. Ruudussa jarruttaa liian hitaasti.
  • KAUKOT, näistä selvittiin, taisi olla yksi vaihto, jossa hiukka jumitteli
  • SEURAAMINEN liikkurin kanssa palkkaa, patukalla taistelua / aika äännetön ja asenne erinomainen, sähäkkä
TAUKO
  • LUOKSETULON PYSÄYTYS, se kierto juttu, käsimerkki / perkule kun ennakoi ja onkos tämä treeni jo käytetty, ei enää yllätysmomenttia, no ehkä ulkona sitten, kun on enemmän tilaa / ei myöskään meinannut löytää meidän kiertomerkkejä, vaikka Marianne vähän auttoikin, kiersi merkkejä tai jotain muuta
  • TUNNARI, no nyt oli hyvä
  • RUUTU EVL, muuten hyvä, mutta taas jarrutti ruudussa liian myöhään
09.04.2013 VUOKKOSET AREENA, AGILITY

Treenirata oli aika vaikea meille. Tuntui, että olen kokoajan myöhässä valsseineni tai rintamasuunta päin kuusta. Ilman koiraa osasin edes jotain, mutta kun koira oli mukana niin ei vaan sujunut. Kepeille ei sitten onnistuttu pääsemään oikein mitenkään, voi kökkö. Onhan se Inka osannut sinne itse kiertämällä, mutta nyt piti vetää ekasta keppivälistä, höh !

Sarin mielestä Inkan hyppy kulki paremmin kuin viime kerralla, mutta puomilla oli vielä arastelua. No enpä tiedä, arastelee kyllä puomia muutenkin vielä välillä, mutta pitää seurailla tilannetta. Osteopaatti on noin kahdenviikon päässä, joten tarkistetaan tilanne, onko se korjaantunut kunnolla.

10.04.2013 TEHISTREENIT VUOKKOSET AREENALLA

Paikalla minä, Nina, Mirjami ja Pia. Inka oli toisena vuorossa ja aikaa oli 20 minuuttia per koira. Inkan vire ei ollut taas kohdallaan, käytin Inkan vaan pissalla ja heittelin uutta palloa. Odotustilassa otin namilla askelia ja käännöksiä. Inka oli aivan hiljaa ja keskittyi, mutta kentälle mennessä oli taas sellainen takkuinen fiilis, aivankuin niitä huonoimpia kisafiiliksiä....... kuriton Inka, joka tiukasti piti kiinni, että hän haistaa ensin Mirjamin ja Ninan housut ja vasta sitten tekee hommia, argh.

Inkan asenne ei ollut parasta mahdollista ja ei vastannut kehuihin niin hyvin kuin olisin toivonut. Kun kohotan kädet ilmaan ja pyörähtelen niin Inka on mukana, mutta käsien taputtelu ja hihkuminen saa näköjään tälläerää Inkan vähän käpertymään (se ääni viereisellä kentällä ja mun ylenpalttiset käsien paiskomiset yhteen, koskeeko Inkan korviin) ja näinhän tein myös silloin, kun edellisessä kisassa Inka epäonnistui ruudussa eli pitäiskö tätä hommaa kanssa hieman vahtia mun osalta. Täytyypä käydä läpi ne Kotkan kisavideot ja katsoa läpsinkö paljonkin käsiä yhteen. Siellähän Inka oli aika happy kokoajan eli onko oikea palkka käsien kohotus ja pyörähtely sekä tissienkohotus bileet ja ei missään nimessä käsien taputtelua, ellei ala ottaa kehästä hatkoja !

INKA

  • TUNNARI, piippas sivulla ja hiljensin viheltämällä / liian korkea vire, vähän ehti koskea yhteen, ei nostanut / toi suoraan sivulle kapulan (ravilla) => ensin sosiaalinen palkka + lihapullapalkka
  • METALLIHYPPYNOUTO, lähetyspaikan ja ruudun välillä / aivan kuin kisan toisinto, aivan ponneton ja ravas esteen toisella puolella ja hyppyssä ei voimaa, pieni inahdus lähdössä ja vähän meinasi kapulallakin mutista, palautti eteen ja siitä sivulle. Olisko epävarmuus tullut siitä, että ei tiedä mihin mun luonna pitää tulla, kun näin on voima kadonnut hypystä ????!!!! => sosiaalinen palkka
  • RUUTU / ai, että oli vaikea saada hypyltä ruudun lähetyspaikkaan, ei vastannut kehuihin kunnolla (taputtelin niitä käsiä) ja oli vähän kuin horroksessa / merkille kohtalaisesti laukalla, mutta ruutuun lähti kunnon haukahduksien säestyksellä, yöks / ruudussa taas valui käskyn jälkeen takareunalle ja oli juuri ja juuri sisällä, kun käskin maahan, no joo ei ennakoinnut nyt maahanmenoa, mutta vaikka jäi nauhojen sisälle niin, jos nauhat olis olleet kiinnitetty alustaan niin olis voinnut olla ulkona. Sivulle tuloon annoin uuden seuraa käskyn, kun tuli lähelle, ei imaise nyt kunnolla kiinni jalkaa, mutta paremmin kuitenkin kuin viime kisassa => sosiaalinen palkka (+ käsitaputukset yhteen, ei tykkää)
  • KAUKOT / ei noussut ekaan vaihtoon (seiso) edes kolmannella ja sen jälkeen tuli eteen reippaasti, jolloin kävin palauttamassa takaisin ja käskin keskittymään / nyt teki hyvin tai ainakin paljon paremmin => ensin sosiaalinen palkka + lihapulla
  • SEURAAMINEN liikkurin kanssa pallopalkka / Inka seuras ja yritti kovasti, yritti korjata vinot asennot ja niin edelleen, minä yritin pitää katseen eteenpäin ja käännöksissä kääntää katseen jyrkästi menosuuntaan, unohdin tietty yhdessä kohtaa sen, että sitä palkkaa piti tulla paljon ja tottelin vaan Mirjamin käskytystä ;o), hyi minua........ no ei se niin vakavaa, sai se Inka palkkaa ihan kivasti

    Kun jäi vielä aikaa niin katsottiin yhdessä Inkan kaukoja ja joudun kyllä olla aika lähellä katsomassa ja vahtimassa. Inkan toista takajalkaa on vahdittava tarkkaan, koska muuten jää helposti se eteneminen huomaamatta. Meinaan kyseinen jalka saattaa aiheuttaa suurenkin etenemän äkkiä. Huomasin myös, että Inkan korvat oli aika luimussa kaukoja tehdessä.... myös erittäin stressaantuneen näköinen. Kehaisin iloisesti ja hymyilin kovasti niin korvat tuli ylös ja ilme muuttui totaalisesti. Stressaa ilmeisesti jonkin verran noista agilitykoirien haukunnoista, koska ilme on aika erilainen, kun treenataan päivällä.

    *****************************

    Sitten vähän muihin asioihin eli Inkaa ei sitten nähdä SM-kisoissa, sillä emme mahtuneet kumpaankaan HSKH:n joukkueeseen, joten ei tiedossa reissua tänä kesänä Pieksämäelle.

    Oikeastaan ensimmäinen reaktio oli helpotus, koska reissu ei mikään halpa ole, kun pitäisi vuokrata majapaikka, bensat ja lisäksi kaikki muu rahanmeno paikanpäällä, kun rahatilanne on hiukan tiukilla vielä kesäkuussa, kun lomarahata tulee vasta heinäkuussa. Mutta myöhemmin vähän alkoi harmittamaan asia, kun muutamalta taholta ihmeteltiin asiaa ja heidän mielestään olisimme ansainneet paikan joukkueeseen.

    Mutta mitäpä tuota märehtimään, ehkäpä seuraavalla koiralla sitten, joskus tulevaisuudessa, koska en usko, että lähden pelkästään yksilökisaan tavoittelemaan Suomen mestaruutta Inkan kanssa, koska taso siellä on niin kova, aivan maailman huippuluokkaa, joten taitaapi jäädä meidän osalta nämä karkelot väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti