perjantai 17. kesäkuuta 2011

17.06.2011 tokoilua ja oleilua


Näköjään on mennyt jo kaksi viikkoa edellisestä merkinnästä, hups  !


Ollaan me kuitenkin tokoiltu Inkan ja Rommin kanssa. Inka hieman enemmän ja Rommi vuorostaan enemmän kunnostautunut uimarina. Viime viikolla oli niin kovat helteet, että käytiin Jakomäessä hiekkakuopilla uimassa tai siis koirat uivat ja minä katselin. Rommi pääsi testaamaan uutta uimaliiviänsä. Rommi kärsi helteiden aikaan lenkillä aika lailla, mutta nyt kun hieman viileni on Rommikin taas jaksanut lenkkeillä ja kait muutaman päivän kipulääke kuurikin auttoi.


09.06.2011


Torstaina nähtiin Sahaajankadulla Pian kanssa tarkoituksena ampua Inkalle, mutta hitto vie neiti heti reagoi, että paikalla oli viimeksi ammuttu ja sama kööri paikalla. No annettiin neidin olla vapaana muiden kanssa ja siitä sitten vielä lenkkeiltiin pieni pätkä ennenkuin palattiin kentälle uudelleen ja itse ampumisen ajan Inka ei edes seilannut mitenkään ja oli ihan nätisti. Mutta kyllä se hieman reagoi, istuttiin hetki nurmikolla kauempana ja hieman läähätteli siinä !


Perjantaina uinnin jälkeen otin hieman tokoiluja meidän läheisellä hiekkakentällä. Ensin Inkan kanssa, kun Rommi odotti sisällä. Pääteemana nuo alla mainitut, mutta kummankin kanssa saatoin vielä jotain muutakin tehdä.


INKA



  • Merkki / merkkiä eri suunnista / vietiin pallo yhdessä ja niin, että mä vein sen, pannasta kiinni eli ei mitään perusasentoa

  • Liikkeestä istumista

  • Merkkiä uudelleen


ROMMI



  • Merkkiä

  • Isumista

  • Luoksetulon pysymistä paikallaan


11.02 - 12.02.2011


Lauantain menikin sitten Tokon SM-kisoja Klaukkalassa seurailessa Nurmijärvellä ja sunnuntaina piipahdettiin Jukan ja koirien kanssa collieiden erkkarissa ottamassa geenitesti koirista. Pablon olin hakenut messiin lauantaina illalla ja sekin siis pääsi geenitestiin. Rommi kävi myös erkkarissa näyttäytymässä kasvattajalleen, mutta Rommin tyyliin se ei ollut kovinkaan innostunut, ei tainut siinä hässäkässä tajua ollenkaan, että oma kasvattajahan se siinä. Rommi oli myös kuumissaan ja päätin sitten lähteä sieltä pika pikaa uittamaan koiria Kivinokkaan. Rommi piristyi ihan silmissä, kun pääsi ensin Jukan kanssa uimaan ja syöksyi keppien perään rannalla. Inkakin lopulta ui, mutta Pabloa ei saanut veteen, sillä oli ihan omat juttunsa.


Kotiin lähdettäessä kävin ottamassa Inkan kanssa vielä pikatreenit varjoisalla nurmella, joka niin kauheasti kutsui treenaamaan.


INKA



  • Merkki

  • Istuminen


13.02.2011


Töiden jälkeen treenattiin agilityä Ojangossa Anniinan ryhmässä. Inka taas yllätti minut positiivisesti, kepit menee myös vaikeammalta puolelta radalla, vaikka ei olla ehdes kauheasti harjoiteltu. Muutenkin aika hienosti irtosi putkelta seuraavalle esteelle, vaikka puomi oli välissä. Oikein hyvältä tuntui ja kontaktiesteet meni oikein kivasti (targetit maassa, jopa keinulla). Rata oli meille vaikea, mutta näköjään se Inka osaa, jos vaan oikein ohjaan  !


Tokotreenit oli peruttu, mutta päätin kuitenkin ottaa tokoa Inkalla ja Rommilla.


Inka



  • Merkki

  • Istuminen

  • Luoksetulo / hiljaa oleminen.............. voi voi, lopulta päätin sitten yrittää samaa kuin joskus aiemmin, saa luvan pysyä maassa, vaikka hypin Inkan ylitse ja pompin itse yli hyppyesteen ja niin edelleen. No ehkä vein liian pitkälle tuon treenin ja tulos oli sitten ennemminkin huono kuin hyvä....... Inka vaan itkee mun perään, piru vie, jatketaan sitten nyt taas sillä namituslinjalla............ otan kyllä jossain muussa tilanteessa tuota, että heitän vaikka volttia ja saa luvan pysyä maassa ja lopettaa kitinän.


Rommi



  • Merkkiä / narupallolla (nameja niin vähän)

  • Istuminen

  • Seuraamista / ihan lyhyitä pätkiä

  • Luoksetulo / asennossa pysyminen ja laukan nosto heti lähdöstä maasta


Lisäksi Inka pääsi sitten ottamaan paikallaolon Alman kanssa, kun myrkytys olikin peruttu sen takia, että oli liian kosteaa. Paikallaolo meni Inkalta ihan kivasti ja pysyi paljon rauhallisempana kuin edellisillä kerroilla. Ainoastaan istumisessa kävi äkkiä seisomassa ja palas istumaan heti........... en tiedä miksi, olinko sitten liian kauan piilossa, lähiaikoina kun olen jäänyt näkyville ja nytkin olin osan aikaa niin, että Inka näki mut, vaikka olin piilolla.


Paikallaolon jälkeen autoin Sannaa ohjatun kanssa ja sitten raahattiin myrkytys aineet takaisin koppiin.


14.06.2011


Töiden jälkeen poikettiin Viilariin Pian kanssa ampumaan Inkalle. Inka alkoi taas paineistua, jostain se tajusi, että taas ammutaan, oliko se Pian ilmestyminen vai se, että näki pussukan missä asetta säilytetään, ei yhtään tajuu. No vaistosi kuitenkin, että taas ne ampuu. Pia meni kentälle ampumaan ja mä jatkoin matkaa kävellen poispäin kentältä ja sitten ammuttiin. Rommi oli Inkan tukena, mutta en tiedä onko siitä Inkalle apua, vaikka Rommi ei taida edes tajuu, että paukut tuli, se ei vaan reagoi mitenkään. Inka ei yhtään vetänyt tai väistänyt, jatkettiin matkaa ja käännyi, sitten palasin takaisinpäin ja pysähdyin, jolloin tuli uusi pamahdus, päällisin puolin ei reagointia, mutta on kyllä paineessa, ei ihan normaali. Pia luuli kauempaa, ettei ongelmaa ole, mutta itse kyllä tunnistan, että aivan normaali ei ole. Otettiin kaikki koirat pk-kentän viereiselle kentälle vapaana mellestää. Inka oli jonkin aikaa vähän paineessa, mutta kun oli vapaana niin sen oli tehtävä ratkaisu, mennäkkö autolle yksin vai ollakko äiskän, Pian, Sulon, Tessan ja Rommin kanssa.


Lopulta se sitten ratkaisi asian niin, että jäi muiden joukkoon ja vähitellen vapautui jo niin, että kelpasi namikin kun Rommi näytti meille taitojaan pöydillä ja sai siitä palkaksi namia, niin Inkakin tuli hakemaan namia itselleen. Vähän leikkikin Rommin kanssa. Rommi oli pöydistä niin tohkeissaan, että selkäkipua ei ollut nähtävissä tälläkertaa. Se oli ihan mahdoton, juoksi koko ajan eri pöydille ja odotti, että häntä kehutaan  !


15.06.2011


Inkan kanssa pikatreenit lähikentällä. Rommin oli tarkoitus kanssa treenata, mutta se sitten jäi kun kentälle tuli tyttöjä pelaamaan Fresbeetä. Käytin tänään tosiaan narupalloa, mutta pyrin välttämään Inkan haastamista ja äänen käyttöä.


Inka



  • Ruutu / ruutua niin, että vietiin yhdessä narupallo (leikitään yhdessä sitten ruudussa), vein pallon itse, seuraava sitten niin, että vein mukamas pallon, mutta en jättänytkään.......... siitä seis ja palkka.

  • Ruutu / ruudun loppuosa, alkuun otin läheltä seisomisesta maahan noin 3 - 4 kertaa ja sitten ruudun loppuosan / kun matka kasvaa niin tahtoo maahanmenossa edetä minua kohden, se karsittava pois......... mentävä heti maahan

  • Liikkeestä istuminen / Jessican ohjeilla

  • Luoksetulo / jättöjä

  • Luoksetulo / seisomaan pysähdys, astun askeleen (tai useamman) samalla kun pysäytän, vähän nopeni pysähdys.... maahanmenossa ei toimi yhtä hyvin

  • Luoksetulo / läpijuoksuna

  • Merkki / Jessican ohjeilla narupallolla, mutta samalla hiukan yritän hillitä tuota haukkua


17.06.2011


Tokotreenit Ojangossa


Oravan Jaanan kanssa oli tarkoitus treenailla, mutta Jaanan mieliala ei oikein ollut korkealla auton takaluukun temppuilun kanssa, joten treenailin sitten yksikseni. Onneksi kuitenkin Jaana hajusti tunnarikapulat, joten sain vieraan hajun niihin.


Tein kentälle kaksi ruutua, toinen etureunaan oikealle ja toinen takareunaan vasemmalle, takareunalla oli oranssit nauhat ja etureunassa valkoiset, kaartiot oli seuran oranssit painavat kartiot, joita itselläni on punaiset (omat unohdin kotiin). Kentän pohja oli uusittu, hiekkakivituhkaa levitetty kummallekkin tokokentälle ja tuntui kuin olisi ollut tilaa ihan kauheasti lisää, kun rikkaruohot oli poissa.


Inka ja Rommi



  • Ruutu, motivointi / erilaisia harjoituksia vaihdellen ruutua, vietiin yhdessä pallo, kävin viemässä, lähetin kerran tyhjään, lähetin sivusta ja loppuun sitten pallolla ruudun paikkaa leikkien, kuten Pekka ohjeisti


Ensin tosiaan Inka ja sen jälkeen Inkalle tauko ja Rommin vuoro samaan harjoitukseen eli motivointi ruutu.


Inka harjoitteli myös.



  • Hyppynoutoa / oikein hyvä

  • Tunnari / oikein hyvä, mutta ei innostunut laukkaamaan kun otin muutaman juoksuaskeleen taaksepäin

  • Merkkiä / Jessican ohjeilla

  • Istuminen (en muista teinkö)

  • Ohjattua


Rommin kanssa treenasin myös



  • Ohjattua jalkapalloilla, keskellä ei mitään

  • Merkkiä narupalloilla / leikkii

  • Tunnaria / oikein hyvä


Näistä treeneistä ja varsinkin ruudun treenaamisesta jäi todella hyvä mieli. Kumpikin koira kävi lyhyitä pätkiä kentällä hyvässä vireessä. Inkalle otin vielä erittäin lyhyen paikallaolon, niin istuen kuin paikallamakuun.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti