lauantai 31. lokakuuta 2009

25.10.2009 Viilarissa ja Match Showssa


Aamulla hieman ennen puoltapäivää poikkesin koko lauman kanssa Viilariin  HVK:n harjoituskokeeseen katsomaan ja totuttamaan Inkaa taas tilanteeseen, jossa on koemainen ilmapiiri. Valitettavasti kisamaan tuli vain kolme koiraa ja näin ollen en sitten päässytkään tuomaan Inkaa kentälle seuraamaan ensin bh-koe harjoitusta, sen jälkeen olisin ylempien luokkien aikana viennyt autoon, jonka sijoitin ampumisen takia kentän kaukauisempaan nurkkaan ylös.


Paikalla oli niin vähän porukkaa, että henkilöryhmä sitten koostui minusta ja tuomarista. Pääsin vasta viimeisen koiran suorituksen aikaan hakemaan Inkan autosta, kun koira oli käynyt henkilöryhmässä. Olin positiivisesti iloinen, että Inka oli ampumisista huolimatta hyvässä vireessä ja sen halu kentällepäin oli voimakas. Muut koirat nähdessään se oli kyllä taas täysin keskittymiskyvytön ja tsiikaili ihmeissään malinarttua ja aussiurosta, jotka äänetlivät kiihtyneinä ohjaajiensa vieressä sekä ihmeissään se taas tuijotteli kentällä kisasuoritusta tekevää maliurostakin.


No heti kun viimeinen koira lopetti, jätin Inkan kentän laidalla paikallaoloon ja kävelin kuutelemaan arvostelua. Ennenkuin Lea rupesi arvosteluja antamaan, kävin palkkaamassa Inkaa. Kun arvostelut oli annettu, vapautin Inkan paikallaolosta ja siirryin kentälle suorittamaan bh-kokeen kokonaisuudessaan, lukuunottamatta remmissä seuraamista.


Aloitusperusasennossa hieman kopautin liivin takataskussa olevaa patukkaa Inkan nähden ja sen jälkeen tehtiin aavistuksen tiivistetty seuraamiskaavio ja muut liikkeet perään. Inka oli aika kipakkana ja palkkasin välissä lähinnä vaan kehuilla ja taputukislla, eteentulossa annoin lähellä vielä toisen käskyn, että tulee varmasti eteen ja sitten leikittiin hetki. Inka toimi hyvin, ainaostaan Katjan käydessä kentällä hakemassa noutokapuloita, kiinnittyi Inka katse Katjaan eli häiriöherkkyys on vielä voimakasta.


Inkan jälkeen kävin hakemassa vielä Rommin, jonka suorituksen aikana Lea tuli myös kentälle rotikka narttunsa kanssa, mutta se ei häirinnyt Rommia. Otin hieman seuraamista ja metristä hyppyä niin, että juoksin rinnalla. Otin kyllä jotain muutakin, mutta nyt täytyy sanoa, että en enää muista.


Pablokin pääsi käymään siinä tottiskentän toisellapuolella olevalla kentällä, mutta hieman en saanut siitä kunnolla irti seuraamista, katseli liikaa toiselle kentälle, joten sen häiriöherkkyys oli taas vieläkin pahempi kuin toisilla koirillani. No luoksetulo saatiin onneksi onnistumaan.


**************


Viilarisita sitten suoraan Sahaajankadulle Match Show:n, jonka collieyhdistys oli järjestämässä. Jätin auton Sahaajankadun tottiskentän viereen ja kävelin Match Show paikalle, muuten koirat käyttäytyivät hyvin, mutta Rommi taas alkoi aukoa päätään, joten laitoin sen kiinni valotolppaan siksi aikaa kun juttelin Petrin kanssa.  Sen jälkeen tarkoituksella laitoin Pablon vielä Rommin seuraksi ja treenasin seuraamista Inkan kanssa häiriön alla. Palkkana valitettavasti vain kuivaa Natural Menuta. Rommi kärvisteli tolpassa, joten senkin kanssa otin sitten hiukan seuraaamista, lähinnä hidastetussa moodissa ja liikkeelle lähtöäja hidastetusti. Luokseutloa ja jotain muuta pientä.


Sen jälkeen aloin tehdä kotiinpäin lähtöä, kun ensin ostin koirille Hussen myyntipisteestä naudannahkoja kaluttavaksi kotiin. Matkalla törmäsin vielä Hertta collien omistajaan Alina taisi hänen nimensä olla ja siinä juteltiin jonkin aikaa, ennenkuin maltoin sitten lähteä kotiin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti