maanantai 12. lokakuuta 2009

11.10.2009 jälkeä ja tokoa/tottista


Aamulla suuntasin heti herättyäni Purinalle katsomaan kolmosluokan agilitykisoja tai käytännössä menin vaan tsekkaamaan miten Pablo suhtautuu tällähetkellä Purinaan kun on kyse kisafiiliksestä.


Paikan päälle tultua, lähdin ensimmäiseksi viemään koko laumaa lenkille ja siinä sitten saivat kaikki tehdä rauhassa tarpeensa, tehtiin vähän pidempi lenkki kuin normaalisti Purinalle kisaan tullessamme. Sen jälkeen vein Pablon halliin ja se käyttäytyi ilokseni reippaasti. Häntä korkealla ja suunta kohti hallia, kun viimeksi halusi kokoajan toiseen suuntaan. Haukkui ja haastoi minua paikanpäällä, joten nyt voin sitten ajatella ilmoittavani sen kisaamaan.


Pablon jälkeen otin Inkan mukaani halliin ja taas se oli paineistunut jo autossa eli hieman tärinää ja läähätystä. Inka oli kovin paineistunut hallissa ja häiriintyi niin haukkuvista koirista kuin ihmisistäkin. Pyrki kuitenkin vieraan ihmisen syliin ja minun syliini, mutta rauhallisesti laskin alas. Olin varannut Inkalle lauantaimakkaran siivuja, jotka oli leikattu neljään osaan. Eipä tyttö pystynyt syömään vaan tiputti maahan. Lihapullan palasia pystyi lopulta syömään ja sen jälkeen muistin Suksin ohjeen, että istu rauhassa jonnekkin hallin laidalle ja siinä rauhoittelen.


Inka tunki alkuun syliin, mutta taas päättäväisesti työnsin alas jalkojeni väliin ja pyysin istumaan. Sitten kaivoin niitä lihapullia ja syöttelin rauhassa niitä ja vaihdoin vähitellen lauantaimakkaraan. Välillä epäluuloisesti katsoi ohittavia koiria ja ihmisiä, joten mieleeni heräsi kysymys, että olisikohan hallissa joskus joku koira tai ihminen sitä "kolhaissut", koska mistä ihmeestä tämä tälläinen hallikammo on syntynyt.


Eihän se Inka koskaan ole hallia rakastanut, mutta tälläinen kammo tuttuun halliin, jossa on kokonaisen vuoden treenannut tottista, tuntuu niin ihmeelliseltä. Inkahan on ollut Purinalla lähestulkoon aina Riston hoivissa, kun ollaan oltu katsomassa kisoja ja mulla on ollut Rommi, joten saattaa olla, että jotain on tapahtunut, josta en ole tietoinen ja Ristokaan välttämättä ei ole tajunnut Inkan jostain saaneen ikävän kokemuksen. 


Vähitellen tuntui, että Inka ei ollut niin varuillaan ja raastoi makkaran siivut kädestä ennenkuin kunnolla ehdin edes tarjota niitä. Vähän aikaa myös palloiltiin hallin pihalla ennenkuin laitoin autoon. Nyt oli rauhoittunut ja pystyi jo tekemään pieniä tottisaskareita, kuten sivulletuloa ja käännöksiä paikallaan oikealle ja vasemmalle.


Viimeisenä sitten hengailin Rommin kanssa hallilla ja siinä nyt ei mitään ihmeempää ollut, mitä nyt hiukka komenteli minua, että olisi saanut namia. Osa ajasta meni Ristikartanon Sannan kanssa jutellessa, kun ei oltu pitkään aikaan tavattu.


Autolle palattuani sain ilokseni huomata, että Inka makasi ihan rauhassa auton takakontissa, ei läähättänyt eikä muutenkaan vaikuttanut stressaantuneelta.


************


Ajoin sitten hallilta suoraan Kivistöön samaan paikkaan kuin eilen ja tein Inkalle samanlaisen kaarevan jäljen ja Rommille vuorostaan keppijäljen.


Inka



  • 70 askelta, joka muistutti J-kirjainta

  • Aurinkoinen tuulinen sää

  • Ajettiin heti, ei siis vanhentunut

  • Paalulla kolmio, namia joka askelmalla ja viimeisellä stoppariaskeleella enemmän namia

  • Pikkuisen jo käytin liinaa eli painetta mukaan, ei häiriintynyt

  • Työskenteli hyvin ja tarkkaan


Rommi



  • 10 keppiä, kaikki nousivat

  • Suora noin 250 askelta

  • Vanheni noin 45 minuuttia

  • Ei janaa, suoraan jäljen päälle lähetys

  • Jäljesti maavainuisesti / hieman häiriintyi tehdasalueen äänistä (poikkeavia), jolloin nosti päätään ylös

  • Loppupalkkana vielä ceasar-ateria


Jäljestyksen jälkeen taas käytiin hieman metsälenkillä vapaana. Eivät näköjään leikkimään jaksaneet ryhtyä, lähinnä vaan hölköttelivät lähelläni.


*********


Iltapäivällä olikin sitten taas pk-ryhmän tottistreenit Viikissä Prisman läheisellä nurmialueella. Rommi osallistui meillä treeneihin.


Rommi



  • Idari / ensin pelkästään idarin kiertoa ja otin aina kulmassa peruutusaskeleen / seuraamisessa oli kontakti, mutta käännökset eivät oikein vielä suju

  • Idari / jäävien liikkeiden suorittaminen / liikkeet oikein, mutta seuraaminen ei hyvää, kontakti kyllä pysyi aika kivasti / istumisessa annoin pienen avun kropalla, ei siis mitään käsimerkkiä kuitenkaan / palasin aina liikkeen jälkeen palkkaamaan ja sen jälkeen vielä toistin käskyn ja vasta sen jälkeen kiersin ensimmäisen tolpan kautta koiran taakse ottamaan sen mukaan seuraamaan / käytin mukaan ottamiseen myös kroppaa, jotta uskaltaa lähteä innokkaasti

  • Näyttöruutu eri suunnista (reunanauhat) / vähän hakee paikkaa / emämunaus, onko mun hyväksytty paikka koko ruutu vai keskellä takana, juupa juu ELI JOS EI OLE OIKEASSA PAIKASSA NIIN MUN PITÄÄ VIEDÄ SINNE PANNASTA, JEPULIS JEE

  • Ruutu / apuohjaaja vie ruutuun koiran nähden alustalle nakinpalat / lähetys 25 metristä ja kun koira syönyt namit niin heti seisomaan käsky ja siitä maahan / mun pitää ajoittaa käsky aikaisemmin ja vahvistaa Rommin liikkumattomuutta ruudussa seiso käskyllä, huomioitava, että maahan käskyllä etenee aavistuksen eteenpäin

  • Tunnari kisamaisesti / härkkii, aivan liikaa intoa, tuo oikean

  • Tunnari kisamaisesti (piti tehdä avulla, mutta minäpä unohdin) / härkkii, tuo oikean

  • Tunnari avulla / vieläkin vähän ongelmia, mutta jo paremmin

  • Henkilöryhmä / seuraaminen hyvää ja tein nyt kahdeksikon siihen taakse, palkkasin eri kohdista, ensin lähestymisestä sitten uudelleen ja vain yhden ihmisen kierto ositain ja viimeiseksi sitten kahdeksikko ja pysähtyminen keskellä ryhmää ja siitä sitten ceasar -ateria palkaksi

  • Metallinouto / apuohjaaja heitti kapulaa kerran eteenpäin / vapautus paluusta

  • Luoksetulo ja kapulan nosto sivulta / Palkka vasta noudosta eli loppuun jalkapallopeliä


*******


Muiden lähdettyä otin Pablon ja Inkan kanssa omatoimisesti lyhyet treenit:


Pablo:



  • Ohjattu nouto / "hae vasen" x 2 / vein kaikki kapulat ensin Pablon nähden, mutta sen jälkeen kävin vielä nostamassa vasemman ja palasin laajalla kaarella takaisin. Ohjus -sana viritykseen ja menin merkille ohjaamaan Pablon ennen lähetystä kapuloille / merkillä käännän päätä kaksi kertaa kohti vasenta suuntaa ja sitten lähetys / kääntyy hyvin oikeaan suuntaan ja vauhti on erinomainen, peruutan vastaanottamaan lähetysmerkille tai hiukan siitä vasemmalle.

  • Nouduon palautus 650 gr / kapula noin 5 metrin päässä koiran edessä / hyvä vauhti, vähän kapula elää suussa laukatessa

  • Noudon palautus 650 gr / kapula koiran suussa ja siitä peruutan sopivan välimatkan päähän

  • Seuraamista


Inka



  •  Seuraamista / lähtöä oikealle eikä suoraan tai lähtöä vasemmalle sekä suoraan käännös oikealle ja vauhdin muutos juoksuun / täyskäännöksiä paikallaan (hiirimatto), pieni merkki ennen käännöstä "tze,tze"

  • Jäävät suoralla, palkkaus liikkeen jälkeen / valmistelevat merkit mukana / erinomaista työtä Inkalta / seisomisessa palkkasin oikealla kädellä taakse, mutta tällä kertaa hieman kauempaa

  • Luoksetulo / tälläkertaa lähempää niin, että heilurin tavoin lähetin jalkojeni välistä pallon taaksepäin ja opetin Inkaa menemään luoksetulossa pallon perässä jalkojeni välistä


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti