maanantai 5. lokakuuta 2009

02.10.2009 tottista Viilarissa


Duunin jälkeen pakkasin koirat takakonttiin ja ajoin pikavisiitille tuohon alas Viilarin kentälle. Ehdin juuri hieman Rommin kanssa ottaa hyppyä kun paikalle tuli mies, jolla tietty Suomenlippu takissa ja kapulateline sekä purutyyny mukana. Ilokseni hän oli kuitenkin tosi kohtelias ja kysyi, että onko mulla jotain eteenmeno suoran päässä palkkana koiralle ja voiko hän sinne viedä. Lykkäs sen telineen esteiden luo ja lähti sitten kentältä pois ja antoi meille rauhan.


Rommi ei ollut yhtään vireessä tai ainakin vire laski kun se huomasi, että mennään hyppyesteelle.



  • Hyppy / tuli kieltoa ja epävarmuutta, haluttomuutta / yhdessä sitten juostiin, mutta ei siinäkään oikein intoa

  • Vinoeste / avuilla, meni siitä, mutta ei vieläkään ihan ok

  • Hyppy sininen este about 80 cm / koskee piru siihenkin nyt, mutta hieman halukkaampi, mutta ei kuitenkaan hyvä


Harmitti kun jalkapallo oli autossa kun Rommi kyttäsi kapulaa ja odotti, että heitän sille pallon tai edes kunnon patukan. Se Inkan lammaskarvapatukka ei kiinnostanut pätkääkään. Jäipä huono maku tästä treenistä.


Inkaa ottaessani tuo aikaisemmin kentällä käynyt mies rouvineen kysyikin, että voiko minun koirani aikana hänkin ottaa koiransa kentälle samaan aikaan ja voiko ampua. No kerroin meidän bh-koe reissusta ja sanoin, että en ihan vielä haluaisi ampua Inkalle varsinkaan seuraamisen aikana. Hän oli yhä ihan positiivinen ja sanoi, että ei heidän tarvitse välttämättä ampua, että homma on ihan ok. Saimme heistä sitten hyvää häiriötä ja Inka toimi oikein mainiosti, ainoastaan koiran ohittaessa meidät ja menemällä paikallaoloon niin Inka hieman tuijotti ja ei keskittynyt minuun ja "seuraa" -käskyyn.


Inkan treenit:



  • Seuraamista / käännöksiä oikealle ja vasemmalle / täyskäännöksiä / temmonvaihtoja / vire erinomainen, aavistus edistämistä tietty, mutta ei pahasti, yleisesti ottaen suurimman osan ajasta oikeassa paikassa

  • Jäävät liikkeet / ihan hyvin onnistui

  • Luoksetulo eteen, patukka leuan alla / no suoraan sivulle, joten otin uudelleen vielä kerran, ei vieläkään aivan eteen, mutta korjasin sitten läheltä


Tämän jälkeen otin Rommin sinne toiselle kentälle ja harjoiteltiin seuraamista. Ensin pöydän ympäri kontaktin pitoa ja kun hyvä niin, hyppy pöydälle tekemään muutama kaukokäsky ja saman toistoa. Sen jälkeen kentällä hidasta kävelyä ja kontaktin pitoa.


Tämän jälkeen kävin Pablon kanssa samaisella kentällä ottamassa seuraamista, mutta vaikka se alkujaan oli ihan innostunut niin kyllästyi helposti. Yritin naksulla merkitä toimintaa, mutta kovin oli epävarma koira ja niinhän se ohjaajakin muuttui äkkiä epävarmaksi. Kaukokäskyjä ei meinannut osaa edes sen vertaa kuin aikaisemmin, apua !


Eli Pablon treenit koostuivat seuraavista liikkeistä:



  • Seuraaminen

  • Kaukokäskyt / seiso - maahan - istu läheltä (eteenpäin liikkumisen estäminen puu"jutulla") ja maahan - istu kauempaa, vaikeuksia ja epävarmuutta


Viimeiseksi sitten isolle kentälle Inkan kanssa ottamaan pelkkä nouto, joka sujui taattuun tyyliin. Seuraavaksi täytyykin muistaa, että en aina ota eteen eli liikettä kokonaan.



  • Nouto / hieman ääntelyä, kiersin ympäri ennen lähetystä / joutui hiukan etsimään kapulaa, vauhti kapulalle ja palautusvauhti erinomainen / luovutus ihan ok, vähän ehkä olisi saanut olla suorempi, mutta en usko, että tuostakaan olisi pisteitä pahemmin ropissut pois


*************


Illalla pissalenkillä mentiin taas Viilarin ohi ja kenttä kylpi valossa ja ketään ei ollut paikalla. Minulla ei ollut mukana lelua tai edes namia, mutta mieli halaji kentälle. Otin sitten risun palkaksi ja laitoin Pablon ja Rommin kiinni tuoliin ja Rommin kentälle.


Rommi



  • Seuraamiskaavio (hieman lyhennettynä)

  • Liikkeestä istuminen (pieni käsiapu)

  • Liikkeestä maahan ja luoksetulo

  • Hyppy metristä / juoksin kannustaen vieressä ja päätteeksi taistelu kepin palasta ja kunnolla jätkä nyki


Yllättävän hyvä vire, vaikka en palkannut tuossa välissä. Aivan eri koira kuin päivällä.


Inka



  • Seuraaminen / erinomaista

  • Jäävät

  • Luoksetulo

  • Piilonkierto


Inka oli kerännyt hieman kierroksia Rommin treenatessa, joten nyt oli todella topakkana tekemässä hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti