torstai 22. lokakuuta 2009

21.10.2009 esineruutua ja tokoa


Töiden jälkeen Pian kanssa Husössä esineruututreenit neljälle koiralle, järjestyksessä Rommi, Tessa, Inka ja Sulo.


Ruutu oli ehkä 30 metriä leveä ja 50 metriä syvä ja kaikki neljä esinettä oli takarajalla. Yksi lasten villahanska, koiran tassusuoja ja pari lasten lelua. Rommille otettiin kisamainen treeni aloituksineen ja haetutin 3 esinettä. Rommi teki ihan hyvää työtä ja tasaiseen tahtiin, mutta yhä turvautuu sivurajoihin sekä jäljestämiseen. Ei kuitenkaan niin pahasti, että homma siihen kaatuisi eli nenä pysyy auki ja etenee takarajalle jokaisella lähetyksellä.


Inkan treenien aikaan paikalle sitten oli ehtinyt toinen treeniporukka ja heidän koirat haukkuivat autoissa sekä porukka oli siinä meidän ruudun takana metsässä seisoskelemassa sen jälkeen kun olivat oman esineruutunsa saaneet valmiiksi. Inka ei onneksi ottanut häiriötä haukkuvista koirista autoilla eikä myöskään porukasta siellä metsässä, toki kiinnostunut oli ja ruudulle tullessa kovasti heitä ihmetteli.


Inka irtosi ruutuun hyvin ja innolla, aivan suoraan hyvää vauhtia. Ensimmäinen esine tuli pienen etsinnän jälkeen, mutta vaikka hyvin irtosi toiselle ja kovasti teki töitä niin esinettä ei tullut ja lopulta kutsuin luokse ja lähtein uudelleen. Nytkin lähti ihan hyvin ja esine löytyi hetken kuluttua. Päädyin tässä vaiheessa Inkan osalta lopettamaan tähän toiseen esineeseen.


****************

Esineruudun jälkeen matkasin sitten Ojankoon treenaamaan tokoa Marian kanssa. Aloitimme ensin Rommin kanssa, sitten Vicky, Inka, Jackie ja viimeisenä sitten Pablo.


Rommi



  • Seuraaminen liikkeenohjaajan käskytyksellä remmissä VOI / käännökset vasemmalle harjoituksen alle

  • Seuraaminen liikkeenohjaajan käskytyksellä vapaana (VOI)

  • Tunnari x 2 / ekalla härkki laitimmaista, vaikka olin pysäyttämässä ensin seisomaan, ei totellut seiso käskyä muuten kuin hiljentämällä vauhtia, palautti oikean / toisella kisamaisesti ja nyt erinomainen suoritus, vaikkakin turhan paljon "intoa", joka häiritsee keskittymistä jonkin verran, haisteli ekaa, tokaa ja heti otti omansa


1. kierros  / toinen vasemmalta

2. kierros / toinen oikealta



  • Kaukokäskyt / maahanmenossa tulee välillä eteenpäin laudasta huolimatta, joten täytyy olla tarkkana, takapalkka toimii taas tälläkertaa paremmin / istumaan nousemiseen tarjoaa välillä seisomista / otin kerran seisomisen myös 10 metristä ja onnistui / siirtymä istumasta seisomaan ihan hyvä, suuntautui eteen / kerran myös 10 metristä istumaan ja maahanmenoa eli välimatkan kokeilua / Huom, välimatkaa kasvatettaessa varottava sitä seisomasta maahanmenoa, siinä tulee helposti etenemistä

  • Ruutu / kutsuna ja ruudun loppuosa liikkeenohjaajan käskytyksellä ensin menemällä palkkaamaan ruutuun ja toisella kutsulla sivulle / kun en kutsunut sivulle käänsin kuitenkin päätä kuten kutsuttaessa

  • Näyttöruutu / 25 metrin matkalta, mutta lähetys sivulta vähän kuten EVL:ssä (alustusta), mutta niin, että itse olin puolessa välissä matkaa


Inka (vire taas hyvä)



  • Seuraaminen liikkeenohjaajan käskytyksellä / muutama kontaktin katoaminen, josta huomautin, jolloin korjasti (häiriöille altis) / harjoiteltava sivuaskeleita, korjaa kun käsken, mutta muuten aavistus liian eteen / hyvin kuitenkin koiralta, jonka kanssa ei oikeasti paljoa näitä ole harjoiteltu / täyskäännös kamala, tokoa varten treenataan ehkä kuitenkin oikean kautta, huoh !

  • Liikkeestä istuminen / tämä on ihan hyvässä vaiheessa

  • Hyppynouto / hyppyä kokonaisuudessaan, harjoituksen kohteena eteenluovutus / alkuun olin suunnitellut vain paluuhypyn harjoittelua, mutta päädyin kokonaiseen liikkeeseen saadakseni sen vietin päälle, jolla tarjoaa suoraan sivulletuloa / patukka ohjaajan leuan alla / suoritus ihan kelvollinen, hieman eteentulon korjailua ottamalla askelia ja avustin hieman kädellä eteentuloa (varmistus)


Tässä vaiheessa sitten naapurikentältä hyökkäsi iso Staffiuros Inkan kimppuun (tai ehkei se sitten hyökännyt pahuuttaan, kun kuulemma oli nuori viriiliuros, joka juuri aloittanut agilitytreenit. Omistaja ei uskonut, että olisi tehnyt mitään pahaa, minä en ole asiasta aivan varma) ja mielestäni uros tuli aikamoisella rytinällä Inkan iholle ja ei vaikuttanut ystävälliseltä ja Inka itse ei todellakaan suvaitse ketään lähelleen "varastamaan" patukkaansa, joten Inkan eleistä näin jo, että hyvää ei seuraa.


Itselläni kun ei ole hyviä kokemuksia Staffeista, koska Rommin ongelmat ovat alkaneet Staffiuroksen hyökkäyksestä aikoinaan. No puutuin itse tilanteeseen häätämällä sen koiran pois, mutta sieltä se meinasi tulla uudelleen, jolloin ajatuksena oli, että hyökkään perkele, vaikka itse. No se Staffi lopulta lähti minua karkuun omalle kentälleen, mutta Inka meinasi lähteä vielä matkaan sitä pöllyttämään, mutta sain sen onneksi tokenemaan ja pääsi musta vain noin viisi metriä kun jo palasi takaisin.


Marian mielestä Inka kokosi itsensä hyvin ja jatkettiin kaukokäskyillä ohjaajan ja apuohjaajan täristessä. Kuviteltiin vaan tilanne sellaisena kun se olisi ollut, jos Inkan tilalla olisi ollut Jackie tai Rommi, voi helkkari sentään.


Omistaja kävi pahoittelemassa tilannetta lähtiessään, ettei heillä ollut tarkoitusta häiritä meidän treenejä ja koira tosiaan on aloittelija ja nuori innokas uros. Itse tosiaan en osaa rotua tuntematta sanoa, että oliko sen aikeet ystävälliset. Itsestäni se ei siltä mitenkään näyttänyt, mutta tilanne oli päällä niin nopeasti ja tiedän Inkasta, ettei ole mitään asiaa sen luokse kun sillä on vietti korkealla ja palkka suussa. Edellinen kerta samantyyppisessä tilanteessa oli, että Staffi narttu (silloinkin) yritti agilityssä ryöstää Inkan pallon ja siitähän neiti hermostui, se mikä on Inkan pysyy myös Inkalla, joten ei siinä auta, vaikka olisi ystävälliset aikeet.


Katsotaan miten tämä jatkossa vaikuttaa Inkan treenaamiseen Ojangossa, rupeaako pälyilemään naapurikentille eli lisääntyykö häiriöherkkyys.



  • Kaukokäskyt / asentojen vaihtoja läheltä / tilanteeseen nähden Inka teki hyvin

  • Luoksetulon pysäytyksiä / seisominen saisi olla nopeampi, mutta pysähtyy oikeaan asentoon, maahanmenoon sai antaa voimakkaat avut / läpijuoksuna luoksetulo yhä hyvällä vauhdilla, jouduin kuitenkin ennen kutsumista käydä palkkaamassa Inkaa paikallaan olemisesta, koska Staffi oli lähdössä pois naapurikentältä aivan meidän kentän kohdalla


Pablo



  • Seuraaminen liikeenohjaajan käskytyksellä / kivaa seuraamista, käännöksissä vähän irtoaa ja takapäänkäyttöä ei osaa eli vasemmalle käännös pyöreä / sivuaskeleissa tarvitsee apua, varsinkin oikealle askeleet meille todella vaikeat

  • Takapääharjoitus "hiirimatto" / jeeee, Pablon peppu meni ekaa kertaa taksepäin mun selän taakse, se ei tehnyt volttia

  • Hyppynouto / paluuhyppyä ja kokonaista liikettä / muuta ongelmaa ei ole kuin se eteentulo eli jää liian kauas

  • Istuminen / tarjosi ensin maahanmenoa ja ennakoi jääviä liikkeitä / ihme, ettei tehnyt tätä seuraamisen aikana / autoin voimakkaalla käsiliikkeellä pariin otteeseen ja sitten uudelleen / Maria naksutti naksulla samaan aikaan kun Pablo istuutui

  • Luoksetulo läpijuoksuna / hyvä


Hyvin itsepäisesti Pablo oli sitä mieltä, että hänelle on repussa ateria ja eihän siinä sitten auttanut kuin treenin päätteeksi sille tarjota sitä ateriaa, vaikka se ei hänelle varattu ollutkaan. Voi sitä iloa, minkä cesar ateriasta toinen saikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti