torstai 30. huhtikuuta 2009

29.04.2009 agilityn möllikisat Ojangossa


Ilmoittauduin päivällä ennakkoon Ojankoon kisaamaan kilpaileviin Pablon kanssa ja Rommilla mölleihin. Unohdin vaan kokonaan, että Rommi on jo kisannut, joten paikanpäällä piti ilmoittaa Rommi mölleihin ulkopuolelta kisan.


Rommi osallistui tosiaan mölleihin ja rata sujuikin oikein mallikkaasti ja kontaktit mentiin hienosti, mutta ohjaaja ei ottanut viimeistä hyppyä tarpeeksi tarkkaan ja Rommi tuli esteen ohi. Radalla ei ollut keppejä, pussia, rengasta eikä myöskään keinua. Olin oikein tyytyväinen Rommiin ja muutenkin se käyttäytyi aika fiksusti ja sain pidettyä sen myös melko hiljaisena. Samaan aikaan Pablon kanssa se ei kuitenkaan voi kentän lähellä olla, koska Pablon pitäisi haukkua ja Rommin olla hiljaa.


Inkan kanssa kierrettiin paljon lähialueilla ja maleksittiin kentällä. Ihan kivasti Inka oli, vaikka vähän matalavireiseltä vaikutti. Kävin sitten heti kisan päätyttyä ottamassa mölliradan Inkalle, samaan aikaan viereisellä kentällä oli kilpailevat minit. Inka suoritti radan kaksi kertaa ja vielä kaiken lisäksi oikein hyvin ja vauhtia löytyi sekä irtosi hyvin putkille ja muillekkin esteille. Tuntui todella hyvältä !


Pablo oli tullessa ihan täpinöissään ja haukkui sekä häntä oli upeasti kaarella, joten se lupasi hyvää. Mutta valitettavasti päivä oli niin pitkä ja kisafiiliksen vaihtuessa vähän kuin treenitilanteeksi alkoi sen vire laskemaan ja taas alkoi reakoimaan keinun kolahdukseen. Häntä alkoi laskea ja olemuksesta kadota ryhti. Sain sen hieman nousemaan kun käytiin Markun ja Nellin kanssa kiertämässä Ojangon aita, jolloin Nelli hieman antoi Pablolle kyytiä ja siitä Pablo hieman sai virettä, mutta ei tarpeeksi kuitenkaan ja sekin alkoi taas laskea kun kuuli keinun paukkeen.


Onnistuin kuitenkin saamaan sen suorittamaan rataa ihan hyvin, paitsi alkuun se ei kuunnellut mua ollenkaan, yritti putken umpikulmaan tokalla esteellä sivulta ja teki ihan omiaan, lisäksi se ei kuunnellut neljännellä esteellä ohjausta ollenkaan vaan painui putkeen, jonka suu oli lähellä puomia, joka piti suorittaa. Putki ei kuitenkaan ollu pahemmin tyrkyllä, mutta tämä on juuri sitä, että se väistää mukavammalle esteelle, jos sellainen on tarjolla, kun ei halua tehdä. Muuten vauhtia oli ihan kohtuullisesti ja sen ilme parani.


Kisan jälkeen otin vielä Pablon kanssa radan pariin otteeseen ja hinkkasin sen alun, samalla kun rataa purettiin eli otin sen alun varmaan neljään kertaan, ennenkuin Pablo kuunteli kunnolla. Vauhtia alkoi tulemaan aikalailla enemmän.


Nyt vaan harmittaa hirveästi kun Inkalla ei ole ryhmää, joka vastaisi sen osaamista ja vuorostaan Pablo tuntuu tosi hankalalta. Nyt kun treenit alkaa niin ainakun keinu kolahtaa niin voi olla, että treenitilanteen vire ei riitä siitä selviämään. Voi olla, että joudun vetämään Pablon pois kuitenkin ryhmästä ja treenaamaan sen kanssa itsekseen silloin tällöin ja yrittää saada se kisakuntoon sitä kautta eli käydä vetämässä lyhyitä pätkiä ilman, että se odottaa kentän laidalla vuoroaan märehtien keinua tai jotain muuta vastavaa. Harmittaa, harmittaa ja vielä kerran harmittaa !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti