torstai 2. huhtikuuta 2009

01.04.2009 tokoa Heurekalla


Oltiin sovittu Ojankoon treenit Marian kanssa, mutta Maria ei sitten töiltään päässytkään. Olin jo pilkkonut lihapullat ja kalkkunat poitsuille, joten päätin sitten lähteä yksin, kun en ketään mukaani saanut. Inka jäi kotiin, koska sillä on alkanut juoksu ja Ojankoon ei juoksuaikaista narttua saa kentälle ottaa.


Ojanko oli täysin lumen ja veden sekaisen sohjon peitossa, joten käännyin sitten sieltä pois, koska mahdollisesti olisin saattanut jäädä sinne autoineen. Pelkkä auton kääntäminen sisääntuloväylältä oli työlästä. Ajoin sitten Heurekalle Ojangosta.


Ensin otin Rommin, joka alkaa haukkua kun sanon sille virityssanan. No joo, nyt sitten en tiedä pitäisikö se mennäkkin näin, tämä on ihan työn alla eli sanoin sitten sen haukkumisen laukaisevan sanan. Aloitin kuitenkin ensin Rommin kanssa paikallaololla ja menin auton taakse piiloon, silloin isä sattui soittamaan ja Rommi nousi, jolloin jouduin karjaisemaan maahan, tässä on paljon ongelmaa. Mun on otettava jokapäivä nyt paikallaolo piilossa.


Otin myös myöhemmin paikallaolon uudelleen ja se meni jo paremmin.


Rommi



  • Nouto (toko) / sanoin "paikka" "valmis" ja heitto, pysyi hyvin, kapulalle hyvin, vähän äklöä nostaa sohjosta / palautus tasasta tylsää ravia, luovutus kelvollinen / ei hyvä / toisella yrityksellä yritin kannustaa nostamaan laukan, mutta tuli ravia / en palkannut jalkapallolla, otin vaan kapulan ja kiitin


Hetken mietin mitä teen, koska vauhtinouto ei nyt ole apu, koska sitä ollaan käytetty ja se näytti siltä, että pitää laukan niissä muutamassa kokeilussa hallissa ja ulkona. Vauhtinoutoa jatketaan tottakai, mutta nyt on saatava nostamaan laukka, vaikka seison odottamassa kuin puupökkelö.


Joten kaikki samat valmistelut, ennen käskyä tuoda, otin paikalla täyskäännöksen ja sen jälkeen 3 sekunnin odotus ja lähetys. Nyt kelpo tuominen, avustin muutamalla askeleella taakse ja pieni kehu, jotta ymmärtää, että menee oikein. Tästä sitten palkkana jalkapallo ! 


Vielä yksi toisto, mutta nyt vain käännös paikallaan vasemmalle ja sen jälkeen takaisin aloitusasentoon ja lähetys. Meni ihan kivasti, mutta vieläkin kehuin jo palautus matkalla, jotta se oikea tapa vahvistuisi. Palkka vain kun oikea vauhti !


MUISTILISTAAN:
Harjoittele seuraavaksi luovutusta erikseen niin, että kapula suuhun kun koira on puolenmetrin päässä ja siitä eteen. Siksi niin läheltä, että pääsee palkkaamaan, vaikka vauhti ei olisi hyvä. 


Voisin myös kisan jälkeen kokeilla jättää Rommin todella kauas kapula suussa ja siitä kutsua luokse, mietitään onko siinä ylipäätänsä järkeä.



  • Kaukokäskyt avo / jalkapallo takapalkkana / ei kovin vakuuttavaa, joten vaihdoin palkan kalkkunaleikkeeksi, jolloin nousi ihan hyvin ylös

  • Istuminen noin 5 metrin päässä / avoimen hyppyä varten / tosi nihkeää, ei yhtään vakuttavaa, lisäksi sotkee muihin liikkeisiin, joten nyt kahden seuraavan viikon aikana otan vain esteen takana, vaikka ei hyppyä

  • Jäävät liikkeet (maahan - seiso) / ilman käsimerkkiä / ongelmia paljon, varsinkin maahanmenossa, tarjosi vähän mitä sattui / nyt katsottava kaksi seuraavaa viikkoa, että kroppa ei käänny käskyä annettaessa yhtään koiraa kohden


Maahanmenossa näin varjosta, että jäi seisomaan tai istumaan, joten nyt sitten ärähdin uudelleen maahan ja kun ei totellut niin käännyin rivakasti ja annoin tyytymättömyyden näkyä tarkoituksella (tiedän, että on riskaappelia, mutta nyt en saa antaa sen jättää tekemättä käskyä). Tuloksena tietty, että alkoi ennakoimaan muutaman askeleen jälkeen ja seuraavana harjoiteltu seuraaminen ei onnistunut sitten ollenkaan vaan Rommi jätätti ja rutkasti. Tähän sitten ihan namilla imuttamista sivulla oikean paikan ja rytmin vahvistamiseksi.


Otin välillä Pablon, joka toimi älyttömän hyvin ja reippaasti.



  • Seuraaminen / kalkkunaa suupielessä, aivan loistava poika, päästiin ehkä ensimmäistä kertaa elämässä tekemään käännöksiä ihan ajatuksella, mahtavaa

  • Jäävät liikkeet avo / oikein hyvä

  • Luoksetulo avo / pysäytys heittämällä heti lihapulla / läpijuoksuja muutama

  • Jäävät liikkeet voi / lähinnä maasta - seisomaan takapalkalla/ otettava harjanvarsi käyttöön / muuten oikein hyvä

  • Nouto x 2 + vauhtinouto / ei muuta moitittavaa kuin luovutusasento liian kaukana

  • Jäävät liikkeet avo / erinomaiset (vain kerran kisamaiseen tyyliin, lukuunottamatta, että seisominen tuli käännöksen jälkeen)

  • Puunkierto, josta pysäytys heittämällä nami jalkoihin tai taakse välittömästi, ei odottaen pysäytystä


Pablon kanssa pitää nyt olla tarkkana, ei mitenkään paljoa näitä avoimen juttuja, koska sen vire on niin hyvä, että täytyy varoa, ettei sille tule leipääntymistä lajiin.


Rommin otin sitten uudelleen myöhemmin ja jatketiin seuraamista.



  • Seuraaminen / avustin välillä namikädellä, tein käännöksiä, sivuaskeleita / ei huonoa, mutta ei kovin vakuuttavaakaan

  • Jäävät liikkeet (kisamaisesti suoraan kerran) / tyydyttävät

  • Kaukokäskyt / ok

  • Luoksetuloa avo / ensin läpijuoksua kun vauhti huono


Tämän jälkeen otin Pablon paikallaoloon, jolloin saimme myös häiriötä, kun läheisestä autosta lähti koira ulos ja takaata käveli nainen kahden koiransa kanssa. Kovasti Pablon pää kääntyili, mutta muuten se oli hyvin. Itse olin auton takana piilossa.


Lopuksi otin vielä Rommin kanssa pallolla haukkumista, luoksetuloa kolmiolla ja puunkiertoa läpijuoksuna ja pysäytyksellä. Lähinnä vaan hauskanpitoa, mutta samalla sehän kyllä aiheuttaa stressiä, koska paljon pallon perässä juoksua.


Huomenna yritän vähän raapustaa treeniajatuksia tänne päiväkirjaan eli jotain huomiotavaa parille viikolle tai eteenpäin. Lähinnä ohjenuoraksi itselleni. Turhaan laitan paperilapulle, kun katoavat vaan !


********


Treenien jälkeen käytin pissalenkillä ja Rommi sitten söi jotain tuoretta linnunraatoa, yöks !


Mietin, että mennäänkö apteekin tai eläinlääkärin kautta kotiin, mutta päätin sitten, että vielä katsotaan ja mennään vasta tarpeen vaatiessa, kun meillä muutenkin on torstaina eläinlääkäri.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti