lauantai 25. huhtikuuta 2009

23.04.2009 Rommilla tokokoulutus


Pablo kävi eilen lääkärissä ja onneksi Pablon patti ei ollut mikään kasvain, ei edes rasvapatti. Selässä on talirauhasen tukkeuma ja sille ei nyt ainakaan tehdä mitään. Jos sitten alkaa kutisemaan ja Pablo saa sen rikki niin silloin jätkä saa antibiottikuurin ja paikallishoidetaan.


******


Torstaina me pääsimme nauttimaan HSKH:n järjestämästä VOI/EVL koirien koulutuksesta. Koirakkoja on yhteensä 8 kappaletta, mutta paikalla oli vain kuusi, joten saimme hieman lisäaikaa.


Ennen koulutusta käytin koirat läheisessä metsässä lenkillä ja otin Pablon ja Inkan kanssa tottista. Kovin hyvin ei kummankaan kanssa sujunut, vähän tuntuivat tahmeilta. Pablo oli alkuun innoissaan, mutta sitten hyytyi aivan heti.


Agilitykentillä valmisteltiin mölliagi cup kilpailua kahdelle kentälle ja Bat:in kentällä joku treenasi ja sitä piti sitten ihmetellä.


PABLO



  • Seuraaminen / perusasennossa haaveilee, ihan omassa maailmassa / jouduin herättelee huomiota, ei kannattanut seurauttaa tuossa tilassa pahemmin

  • Iskunouto / ensimmäinen kelvollinen, sitten oli ihan omassa maailmassaan, meni kapulan perään, mutta haahuili kapulan ympärillä haistellen maata, kävi kapulalla, mutta ei ottanut / jouduin lähes vaatimaan tuomaan  / eipä ole ollut pitkään aikaan, en edes muista milloin ei olisi noutanut :-(

  • Kaukokäskyt / varastaa takapalkalle ja muutenkin vähän ponneton

  • Hyppy avo / ponneton, ei innokas / suoritus varmaa, mutta jotakin siitä puuttui


INKA



  • Seuraaminen / muutama ihan hyvä pätkä, mutta Inkakin tuntui olevan vähän ponneton

  • Luoksetulo alo / suoraan sivulle / ok

  • Hyppy alo / ei mielestäni oikein hyvää

  • Luoksetulo alo / suoraan sivulle


Omista koiristani koulutukseen osallistui Rommi. Kouluttajana toimi tokonvalmennusrenkaaseen kuuluva Jessica Svanljung, joka olikin oikein mukava ja saatiin hyviä opastuksia mukaamme.


Rommin kanssa keskityttiin sivuaskeliin, paikallaan käännöksiin ja täyskäännöksiin paikalla. Oikeastaan korjausta tarvitaan vaan tuohon oikealle meneviin sivuaskeliin eli pieni muutos niihin eli lähden oikealla jalalla viistosti taakse ja vasen astuu etupuolelle ja siitä sitten perusasentoon (kaksi askelta oikeelle). Vielä kannattaa avittaa vähän namilla kaikissa. Peruutusta en ottanut.



  • Kotiläksyiksi sain, siirtää Rommin perusasentoa taaksepäin

  • Sivulletulon suoruutta parantaa (niinpä)

  • Käännös oikealle ja vasemmalle olivat ok / teen toki paikalla käännöksen vasemmalle vaikeimman kautta, mutta koira tekee hyvin

  • Täyskäännös oikealle varmempi juttu, mutta vasemmalle kääntyy myös hyvin ja silloin tulee ihan vaan pysyen sivulla / kiertäen Rommi ei tehnyt edes sivulletulo käskyllä


Tämän lisäksi katsottiin meidän täyskäännöstä vasemmalle kiertäen eli pk-puolen käännöstä. Sain sitten ehdotuksen, että tekisin sen niin, että pysyy sivulla, mutta en taida enää noin vanhalle koiralle opettaa sitä niin kun se ei näytä toimivan, vaatisi niin pajon työtä ja nyt ehkä kuitenkin keskityn tuon saksalaisen tiivistykseen namiavustuksella alkuun.


**********


Muita ohjeita:



  • Ruutu / Näyttöruutu / ruudun harjoitus oli aikalailla samanlainen kuin Pekalla, mutta se tehtiin lähempää ja Jessica ohjasi ohjaajaa käymään ruudussa näyttämässä käsillä sitä kohtaa, johon koiransa haluaa pysäyttää (harjoituskoirakot kummatkin tehneet ruutua ennen paljon, toisen ongelma lähinnä, ettei ruutuun ole intoa ja toinen taas ei välttämättä pysähdy oikeaan aikaan) / idea oli, että koira oppii ruudussa paikan jonne se pysähtyy itse, jos ohjaaja ei sitä pysäytä ja kisassa ohjaaja pysäyttää koiran sitten tietysti ennen sitä valittua paikkaa (yleensä ruudun takareuna keskellä)

  • Kaukokäskyt / ei ole oikotietä onneen, vaan vaatiin paljon läheltä harjoittelua ja tekniikan hiomista / piirrä viiva koiran takajalkojen kohdalle (siihen kohtaan missä sen takajalat on kun se on maassa eli tavallaan nivusiin vai miten sen ilmaisisi) / vaikka koira olisikin täysin samassa kohdassa liikkeen suorituksen lopussa niin pisteitä karisee siitä kuinka paljon koira liikkuu/seilaa liikkeen aikana (voi olla jopa 20 cm, vaikka koira olisikin täysin samassa paikassa kuin aloituksessa) / parhaat pisteet, jos liikkeet tehdään niin, että esim. takajalat pysyy paikoillaan tai etupää pysyy paikoillaan, ei niin, että toisessa siirtymässä pysyy esim. etupää ja toisessa takapää

  • Nouto / Jessica myös korosti sitä pitoharjoittelun tekoa, muuten ei mieleen muistu mitään ihmeempää noudon osalta

  • Seuraaminen / kaksi koirakkoa otti seuraamista ja siitä itselle ei jäänyt paljoakaan mieleen, valitettavasti


Jessica oli ihana, kun demonstroi meille tuota koiran liikesuoritusta kontillaan niin, että saatiin mekin sitten ihan rautalangasta väännettynä oikea suoritus tajuntaan. No tietysti nämä on sellaisia asioita, joita sitten tulee vastaan kun MM-tasolla kisataan, mutta miksi nyt toisaalta lähtisi liikenteeseen vähemmällä vaatimuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti