torstai 16. huhtikuuta 2009

15.04.2009 tokoa ja tottista


Aamulla käytiin taas Viilarissa, jolloin otin Rommin kanssa saman kuin edellisenä päivänä, häiriötä vaan oli tänään enemmän.



  • Paikallaolo, jonka jälkeen suoraan / ei tottele ensimmäistä maahan käskyä, ei nouse istumaan ekalla käskyllä

  • Luoksetulo / ei mene ekalla maahan / luoksetulo nopea ja eteentulo suora / palkka jalkapallolla ja sama pallo heitetään kentä laidalle

  • Nouto / kentän poikkisuuntaan / varastaa ekalla, pysäytän älähtämällä ja haen kapulan pois / uusintayritys onnistuu ja otin ensin täyskäännöksen

  • Eteenmeno / otin kentän poikkisuuntaan Rommin sivulle, pari askelta seuraamista, käännös oikealle ja 4 - 5 askelta seuraamista, jonka jälkeen lähetys eteen / pitkä matka / hyvä vauhti ja suora eteneminen


Yhä edelleen hyvässä vireessä. Autoilla annoin Rommin syödä muutaman paikallaolijan kädestä namia ja sitten jatkettiin matkaa aamulenkille Mustalahteen ja sieltä sitten suoraan Ojankoon. Rommi pääsi vähän ottamaan agilityesteitä (ei hyppyjä kuitenkaan), rengas meni komeasti ja samoin A-este, mutta puomilla oli pahoja ongelmia ja siihen jouduin puuttumaan aika rankastikkin, koska en voinut antaa sen päästä tilanteesta pois (yritti pakoon, rimpuili ja vaikka mitä).


Onneksi pysyin tiukkana ja sain sen ylittämään puomin. Jouduin kantamaan jätkän puomin ylösnousulle ja tukemaan mahan alta kokoajan alkuun ja välillä rauhoitin makaamaan ylösnousulle ja puomin suoralle. Puomi oli uusi, joka oli päällystetty matolla. Lopulta pääsimme pisteeseen, että Rommi pystyi suorittamaan esteen 3 - 4:n kertaan ilman mitään apua. Katsotaan kantaako tämä vielä ensikertaan asti, vai taasko väännetään !


Inka otti myös a-estettä, rengasta, puomia ja keppejä.  Vähän Inkakin oli unohtanut, että pitäisi pysähtyä kontakteilla. Putkeen en päästänyt, vaikka juoksu alkaakin olla kohta lopuillaan ja tuskinpa se olisi vuotanut mitään ja toisekseen ei enää merkkaakkaan.


Tämän jälkeen sitten otettiin tottista, jonka olisin voinut tosiaan jättää väliin, koska tuo puomi oli aika rankka episodi. Rommin kanssa otin paikallaoloa, jolloin olin vinoesteen takana piilossa ja seurasin Rommia peilistä.



  • Hyppyä

  • Kaukokäskyjä

  • Seuraamista / aijaiiii, ei hyvää


Inkan kanssa otin pk-tottista:



  • Hyppy (80 cm) patukalla (Suskin ohjeet)

  • Vinoeste (korkea) patukalla (Suskin ohjeet)

  • Seuraaminen (Mian ohjeilla, pyörimällä patukka takataskuun ja liina oikeaan käteen) / erinomaista ja paikkakin pysyi / vire hyvä

  • Luoksetulo / patukan heitin taakse eli vapautus ennen eteentuloa


*****


No ihan kun toi ei olisi riittänyt koirille, mutta iltasella vielä Viikkiin tottisporukan treeneihin (Suskin treenit peruuntui).


ROMMI



  • Luoksetulo / Samu piti rommia ja kylläpä tulikin lujaa, törmäsi minuun oikein reippaasti


INKA



  • Seuraaminen / samaan tapaan kuin päivällä, ei yhtä hyvä, kontakti tippuili

  • Jääviä / voi voi, ennakoi ja pahasti / tätä täytyy miettiä, koira täyttää kohta neljä ja ei ole koskaan aikaisemmin ennakoinnut, vasta nyt tänä keväänä

  • Nouto / yritin opettaa niin, että jätän kapulan pitkittäin Inkan eteen ja itse olin koiran takana, no eihän se Inka tajunnut, vaan tuli "tuo" kutsusta mun luokse

  • Nouto / kapula meidän välissä (650 gr) / kelvollinen suoritus, mutta kaukana ollaan tavoitteesta


Iltalenkille ajoin muutaman sadanmetrin päähän tuolta tottisharjoituspaikasta ja taas toimin typerästi, eikö ihminen koskaan opi eli kun Rommi teki niin upean luoksetulon niin sen päälle menin sitten Gardenian pihalle ottaa maahan ja istu harjoituksia sivulla naksulla oikean toiminnan merkaten.


Tuo olisi kyllä riittänyt, mutta kun yritin saada vielä seuraamaan kohti sitä lasiovea niin siinä loppui Rommilta into. Tämä oli suuri virhe ja voi maksaa seuraamisen kisoissa.


Iltalenkillä vielä paljastui, että ongelmia on lisää eli Rommin vatsa on sekaisin niistä possunpalapaisteista, joita nyt olen viikon sille namipalana syöttänyt. Iltaruoka jänee nyt sitten pois, voihan p....... !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti