keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

18.04.2009 Porvoon tokokisa


Perjantain maltoin sitten antaa Rommin lepäillä ja ainoastaan muutama maahanmeno otettiin naksulla ohjaajan sivulta ja kerran pidettiin noutokapulaa sisällä kotona.


Aamulla oli vähän ikävä yllätys edessä kun maa oli lumen peitossa ja autossa kesärenkaat. Onneksi Pia kuitenkin soitti kisapaikalta, että ajokeli oli ihan hyvä ja kertoi, että olemme ensimmäisenä suoritusvuorossa. Eipä ole mitään uutta minulle !


Ennen starttia Porvoota kohden kävin autolla viemässä Inkan ja Rommin kunnon lenkille ja vasta sen jälkeen lähdettiin Porvooseen Rommin kanssa. Reppu oli pakattu jo edellisenä iltana, kevythäkin otin kanssa mukaan varmuuden vuoksi.


Paikalle tullessa kävin ensin ilmoittautumassa ja otin Rommin mukaan, jos haluavat tarkistaa sen sirun. Sen jälkeen käytin Rommin ulkona ja annoin rauhassa tutkia ympäristöä ja tottua hälinään. EVL-luokka oli yli tunnin myöhässä, joten siinä sitten odoteltiin ja odoteltiin. Ennen paikallaoloa keskityin pitämään koiran rauhallisena ja hiljaisena sekä tein autolla samat rutiinit kuin aina ennen paikallaoloa !













Porvoo 18.04.2009 AVO / Tuomari: Hannele Pörsti


1) Paikalla makaaminen 10


Riviin asettuessa Rommi haukahti muutaman kerran, mutta sain sen pidettyä kontaktin itseeni ja se rauhoittui jo kun tuomari alkoi puhumaan. Odotti käskyä hyvin ja totteli hienosti. Pysyi koko ajan rauhallisena, mutta kuulemma seurasi ympäristöä tarkkaan eli pää hieman kääntyili.

2) Seuraaminen taluttimetta 8

Ohjaaja rukka vähän mokaili ja antoi yhden ylimääräisen käskyn täyskäännöksessä, mutta muuten meni ihan kivasti ja kontakti oli suurimman osan ajasta hyvää ja ohjaajan pään rintamasuunta eteen, hiukan leuka saisi olla ylempänä. Pysyi ihan hyvin sivulla ja kuulemma vain yhdessä kohdassa hieman aavistuksen jättätti, mutta korjasi heti ja häntä oli iloisesti ylhäällä. Täyskäännökset oikealle !
  

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

 Valmisteleva osuus reipas ja suoritus hyvä. 

4) Luoksetulo 5

No joo, herra bongas naapurikehästä tyttöystävänsä Geenan ja päätti sitten vilkuilla neitiä sen sijaan, että olisi seurannut käsimerkkiä eli läpijuoksuksi meni.


Onnistuin kuitenkin nollaamaan tilanteen aivoissa, kun tiesin 5 pistettäkin paremmaksi kuin nollan !


5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 8

En tiedä mistä kaksi pistettä, seuraaminen hyvä, pysähtyi käskystä, ei liikkunut ja istui käskystä, mutta tänään pisteitä tippui 2 ja en osaa sanoa miksi, kun ei ohjaajakaan antanut kaksoiskäskyä. Mahdollisesti ohjaaja sitten jotakin ylimääräistä teki, jonka vaan sitten tuomari näki.

6) Noutaminen 8

Voi elämän kevät, että ottaa pattiin, tässä en odottanut kämmiä. Sivulla pysyi hyvin ja kapulalle meno hyvä, hyvin otti suuhun ja sitten lipes ote eli tippu, otti heti oma-aloitteisesti suuhun ja palautti ravilla. Itku pääsee melkein, kun tullut niin hyvää laukkaa kokoajan. Eteenluovutus suora ja sivulletuloa kait ihan ok, en muista !


Pystyin kuitenkin pitämään harmistuksen kasassa ja valmistella koiran seuraavaan liikkeeseen.
  
7) Kauko-ohjaus 10

Minä muistin hymyillä antaessani käskyt ja syytäkin oli :-), niin reipas mies ja varmat iloiset suoritukset. Sain annettua koiralle järjestelmällisesti kaikki liikkeeseen valmistelevat merkit ja myös huomasin sen ne rekisteröivän.  

8) Estehyppy 10

Mikä koira, vautsi vau. Tätä on jauhettu ja ei ole kyllä ollut mikään varma nakki. Tämä oli kyllä niin hyvä suoritus, että teki mieli hierasta silmiä. Treenit sittenkin tuotti varmaa tulosta ja torstain viimeistely treenit meni sitten nappiin.


Kaikkein hinointa oli, että hyppäsi suoraan eteenpäin, eikä kääntynyt ilmassa ja istui hidastelematta esteen taakse ja takaisinpäinhyppy hyvä ja suoraan eteen ja siitä sivulle. Omasta mielestäni sivulla olisi voinut olla vieläkin suorempi.
   
9) Kokonaisvaikutus 8

Tulos: 1 palkinto, 171 pistettä / 4. sija

Yhteenveto kisasta:
Koira jaksoi palkkaamattomuuden ihan hyvin, joka oli minulle yllätys. Vire ei yhtään laskenut, vaikka en edes hillunut väliajoilla vaan olin aika hillitty. Hyvin sille on jäänyt kuitenkin mieleen, että se palkka tulee kisan jälkeen ja tiesi tarkkaan mitä sieltä hänelle irtoaa. Kävi toki itse välillä tarkistamassa (ennen suoritusta, että hänelle on varattu palkka, he heeee). Talvi on ollut niin vaikea monelta osalta ja nyt kyllä tuntuu hyvältä, kun koirakin selvästi nauttii yhdessä tekemisen ilosta. 


Ulkopuolisten kommentteja:


Pian mukaan sivulletulot oli suoria ja nopeita (siis mikään sähäkäinen se ei ole) ja seuraaminen ihan hyvän näköistä.


Pian koutsi oli seurannut meidän kisaan virittelyä ja oli sitä mieltä, että ei haukuttamista vaan koira vaan maahan ja siitä kutsu kun hommat alkaa. Rommilla ei ole niin paljoa viettiä, että sitä kannattaa kuluttaa etukäteen.


Niin tosiaan haukutin Rommia ennen yksilösuoritusta. Kylläkin hyvin säästeliäästi, mutta lähinnä sen takia, että se oli toiminut Viilarin kentällä pk-treeneissä haukuttamalla niin hyvin (kentällä haukku loppui välittömästi kun tuli sivulle käsky) ja sain sen hännän sillä kunnolla ylös ja iloa koiraan.


Nyt Rommi pysyi kisasuorituksen kyllä haukkumatta, mutta tulevaisuudessa voittajassa ei ole varaa haukkua.


Myöskin se seuraa ympäristöä aika paljon, vaikka liikkeet suorittaakin hyvin. Tietysti vieras koira ei olisi varmaan niin paljon saanut mielenkiintoa osakseen, mutta naapurikehässä töitä teki oma treenikaverimme, jonka paikallaolosta Rommi ei tiennyt mitään. Koirat vielä viettävät treeneissä odottelu- ja matkustusajan yleensä keskenään.


Eli onneksi ei sentään vaihtanut kehää ja mennyt moikkaamaan Nolostunut eli ohjaaja rukat olisi voineet antaa koirien moikata kun saavuimme alueelle.



 



 



 


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti